Kluski dyniowe z palonym masłem

Kluski dyniowe z palonym masłem

Kluski dyniowe z palonym masłem

Przepis na : obiad

Kluski dyniowe to kopytka, które cieszą jesiennym kolorem i wspaniałym smakiem dyni oraz korzennych przypraw. Można podawać je ugotowane lub podsmażone na patelni – mi zdecydowanie bardziej odpowiadają w tej drugiej wersji. Podsmażone mają ciekawą strukturę – miękki środek i chrupiący wierzch. Są wyjątkowo aromatyczne. Do klusek podałam palone masło zwane też potocznie „brązowym masełkiem”. Możemy je przygotować poprzez wolne podgrzewanie prawdziwego masła do czasu, aż zacznie zmien... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mielone, dynia, puree, kopytka, ziemniaki, mąka, imbir, ciekawe przepisy, ciasto, masło orzechowe, obiad, puree dyniowe, pieczeń z mielonego, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, mielone z warzywami, ziemniaki zapiekane, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.