piórka. Duże pieczarki umyć i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulę razem z pieczarkami. Cebulka i grzyby muszą zmięknąć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć wszystko na dnie naczynia. Rozłożyć ziemniaki. W śmietanie wymieszać 1/2 potartego sera, suszone oregano, jajko. Wylać wszystko na warzywa. Wymieszać. Kiełbasę pokroić na kawałki 5 cm. Z każdej strony
Kuchnia Pokoleńkroimy w drobną kostkę. Pora również kroimy. 3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwy, wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera. Podsmażamy, odkładamy. Następnie na pozostałym maśle podsmażamy pora i przepuszczony przez praskę czosnek. odkładamy. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. 4. Do ugotowanego buliony wrzucamy podsmażone warzywa, ziemniaki i sól. Gotujemy, jak warzywa będą miękkie dodajemy starte
kruche babeczkiprzykryciem przez ok. 30-40 min, do miękkości. 4. Ugotowane warzywa blendujemy na gładki krem. 5. W misce mieszamy mleko, śmietanę i chochlę gotowego kremu. Następnie całość przelewamy do zupy. 6. Krem przyprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Krem podałam z uprażonymi na suchej patelni orzechami nerkowca i suszoną żurawiną. SMACZNEGO
Bez CebuliCebulę i 2 gałązki pietruszki drobno posiekać i dodać do warzyw. Całość dokładnie wymieszać. Wbić jajko, dodać mąkę (jeśli masa wydaje się zbyt rzadka, można dodać trochę więcej mąki), przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Z tej ilości masy wychodzi ok. 6 sztuk. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść masę formując placuszki. Smażyć
Zielona Kuchniagrzyby i zagotowujemy. Pozostawiamy w roztworze przez 10 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oleju. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojona w słupki cukinie i plasterki grzybów. Przesmażamy razem kilka minut. Doprawiamy sola świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem oraz płatkami papryki. W środku warzyw robimy gniazdko w które wbijamy jajko. Czekamy Aż biało się
Pyry na Gazkobiet w ciąży i osób cierpiących na anemię. Warzywo to obniża również stężenie tzw. złego cholesterolu LDL wiążąc w jelicie grubym kwasy żółciowe odpowiedzialne za jego wchłanianie. Tradycyjne gotowanie pozbawia bób około 40% tych cennych substancji, jeśli macie możliwość – gotujcie na parze. W rondlu lub na dużej patelni o grubym dnie rozgrzewamy masło. Na gorący tłuszcz wrzucamy łyżeczkę płatków
Karo in the Kitchenmieszamy majonez z ketchupem. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni (na 1-2 łyżkach oleju). Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso kurczaka. Podsmażamy. Do naczynia żaroodpornego przekładamy około 1,5 woreczka ryżu, wyrównujemy. Wykładamy kurczaka razem z cebulką. Całość przykrywamy połową sosu majonezowo-ketchupowego. Posypujemy połową sera. Wykładamy warzywa: ogórki, paprykę i kukurydzę. Następnie wykładamy pozostały ryż. Smarujemy pozostałym sosem
Smaki Na Talerzumożecie dodać do placków chili, opcjonalnie cebulkę. Połączenie z innymi warzywami też mile widziane:) Składniki: 1 większy kabaczek 2 jajka 4 łyżki mąki sól, pieprz, majeranek oliwa z oliwek Przygotowanie placków: Kabaczek myję, ścieram na tarce o większych oczkach, dobrze odciskam z nadmiaru soku. To ważne, by potem na patelni się zwyczajnie nie rozlatywały. W misce mieszam go razem
Zasmakuj Kuchnizetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż ją na suchą patelnię na której prażyły się pestki i przez 3 minuty podsmażaj cały czas mieszając. Zacznij dodawać partiami szpinak, powiedz,y te 300 g w 3 partiach, jak jedna partia się zeszmaci to dodawaj kolejną, ale cały czas mieszaj, aby warzywa nie zbrązowiały, tylko cały czas zachowywały swój piękny zielony kolor
greenscarfmożna dodać czosnek, cebulę lub inne warzywa) – 1 filiżankę mleka roślinnego – 1 jajko – sól, pieprz do smaku – 3/4 łyżeczki sody – zioła (najlepiej świeże) W misce umieszczamy mąkę, purree, mleko, jajko, przyprawy i zioła. Całość mieszamy do połączenia składników i za pomocą łyżki umieszczamy na rozgrzanej patelni z odrobina tłuszczu. Smażymy na małym ogniu
Szybko Tanio SmaczniePyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 cukinia 1 jajko kilka suszonych grzybów
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysoczyste, a aromat podsmażanej cebuli zadowoli każdego smakosza tego warzywa. Dla mnie mięso idealne :) Składniki: 4 - 5 kotletów z karkówki sól pieprz papryka słodka 6 średnich cebul 100 ml keczupu ( ja daję łagodny keczup Kotlin) oliwa lub olej Wykonanie: Do przygotowania karkówki w cebuli i keczupie potrzebujemy dużej patelni- rondla z pokrywką. Mięso pokrojone na kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy
Smak mojego domuimprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione świeżymi warzywami i pełnym białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna propozycja dla dbających o dietę. Składniki: 3 pełnoziarniste placki tortilla strąk czerwonej papryki czerwona cebula sałata serek kanapkowy śmietankowy tuńczyk w sosie własnym Sposób przygotowania: Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka
Pyry na Gazsokiem z cytryny, patelnie grillową spryskujemy olejem. Na rozgrzaną patelnie wkładamy tołpygę, smażymy 1-2 min z każdej strony, jak rybka do połowy zmieni kolor to przewracamy na drugą stronę. Gotowa rybę wykładamy na talerz i polewamy sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki
Piekielna Kuchnia Pati