warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:353/829)

Koktajl warzywny na maślance 99

Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z papryki i cukinii na maślance Składniki: 1 l maślanki natka pietruszki 2 małe cukinie 3 czerwone papryki sól morska Przygotowanie: Warzywa myjmemy, osuszamy, paprykę

Moja smaczna kuchnia
Białe szparagi z sosem miętowo maślanym 170

obracając, dokładnie obierać zaczynając od strony główki, nie pozostawiając włókien - po ugotowaniu będą twarde i niesmaczne. Jeżeli obieramy szparagi na desce mniejsza jest też szansa na złamanie delikatnego warzywa.  Po obraniu, należy szparagi ugotować. Wygodny jest specjalny garnek w którym szparagi gotujemy w pozycji pionowej, nalewając tylko tyle wody aby główki wystawały ponad jej powierzchnię. Wodę lekko solimy, można(...)momentu zagotowania się wody, na niewielkim ogniu, ok 15 minut.  Kiedy szparagi się gotują naszykować sos. W  moździerzu rozgnieść na papkę liście mięty . Na patelni roztopić masło, posolić i posypać pieprzem, dodać roztartą miętę i sok z cytryny. podgrzewać mieszając do czasu aż sos zacznie się lekko pienić. Zdjąć z ognia.  Sprawdzamy czy szparagi

Stare Gary
Patelnia pełna warzyw i mięsa, obiad jednogarnkowy. 173

Taki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków – ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i rozłożyć na dużej blaszce. Jak są trochę większe to przekroić na pół po ugotowaniu. Rozłożyć ziemniaki na dużej blaszce i piec(...)mocno rozgrzanej patelni. Mięso smażyć około 10 minut, pod koniec dodać małe pieczarki. Co jakiś czas przewracać i pod koniec podlać odrobiną wody. Mięso wtedy nie będzie suche. Zachować ciepłe. Drugi sposób to upiec mięso razem z podgotowanymi ziemniakami w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 35 minut. Podczas pieczenia raz mięso przewrócić. Przygotowanie warzywwarzywa gotować jak już

Kuchnia Pokoleń
Kremowa zupa z kurczakiem i warzywami 123

pieprzem. Warzywa umyj i pokrój. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć kawałki kurczaka i smaż około 5 minut. Dodaj cebulę, pieczarki, marchewkę, posiekany czosnek i smaż około 3 minut. Następnie wlej do garnka bulion lub rosół, dopraw oregano, tymiankiem, solą, pieprzem. Zagotuj, zmniejsz płomień, przykryj garnek pokrywką i gotuj 15 minut. Kiedy zupa się gotuje roztop na patelni masło(...)Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 311,4 kcal Białko: 33,4 g Tłuszcze: 13,0 g Węglowodany: 15,5 g     Artykuł Kremowa zupa z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu ale Pysznie

ale Pysznie
GULASZOWA A'LA STROGONOW 221

Aromatyczna i rozgrzewająca. Idealna na chłodne dni.  Pikantna i treściwa. Zupa gulaszowa. Gotuję ją zawsze, kiedy tylko przychodzą chłodne, jesienne dni. Zawartość mięsa syci, aromatyczne warzywa podkręcają smak a przyprawy rozgrzewają. Wspaniale sprawdza się jako danie jednogarnkowe. Podana z chrupiącą bagietką zaspokoi głód nawet wymagającego głodomora :)) Składniki: 80 dkg schabu (łopatki, karkówki, szynki) 2 średnie cebule czerwone 200g pieczarek(...)Zawartość patelni przełożyć do większego garnka i zalać bulionem lub jeśli nie mamy - wodą. Dorzucić liść laurowy, ziele angielskie. Dodać pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w plasterki marchewki i pokrojony seler naciowy. Gotować ok 15 minut po czym dorzucić plasterki pieczarek (wcześniej umyte), ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pomidory w sosie własnym. Gotować do momentu, aż mięso i warzywa będą

Walijskie Pichcenie
Piątek: Burrito ze słoika 102

przepis na burrito, które zamiast w charakterze nadzienia występuje w roli sałatki. Jeśli macie ochotę możecie zawinąć nadzienie w placki tortilli. Albo spakować do słoika i zakąsić podpieczoną na patelni tortillą. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Burrito to po hiszpańsku „osiołek”. Nazwa dania wywodzi się stąd, że tak jak na osiołka do buritto można wpakować wszystko(...)Jeśli macie w lodówce ugotowany już ryż, a nie macie pomysłu co z nim zrobić – burrito będzie jak znalazł. To samo z kurczakiem, do którego wystarczy dodać kilka warzyw, polać sosem i danie goowe. Burrito ma tę piękną cechę, że właściwe zestaw składników jest dowolny, można dodać do niego na co tylko macie ochotę! Przepis inspirowany jest przepisem Jamiego

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 144

ryżu, a równie łatwo poddaje się obróbce powolnego duszenia w winie i bulionie i wchłania różne smaki. Dzięki tym właściwościom stanowi doskonale tło dla pozostałych składników tego pęczotto: warzyw, grzybów i kurczaka. Każdy z elementów tego dania ma swój smak i aromat, które idealnej odnajdują się w pęczaku. Wykorzystaliśmy przepis Davida Travisa . Szukasz więcej przepisów – sprawdź całe menu(...)godzinę. Krok 4 W międzyczasie rozgrzej na patelni łyżkę masła, pokrój grzyby i wrzuć na tłuszcz. Posól, popierz i smaż na dość ostrym ogniu aż grzyby się ładnie zrumienią. Ściągnij z ognia i odstaw. Krok 5 Kiedy pęczak będzie już ugotowany, dodaj do niego zielony groszek i fasolkę. Jeśli używasz mrożonych warzyw – dodaj je do kaszy, wymieszaj i duś

Niedzielny kucharz
Puszyste placuszki z ziołami, na kefirze 157

powstały trochę przez przypadek. Miałam w lodówce dużą porcję domowego kefiru, był już dosyć kwaśny. Wypić nie miałam chęci, wylać tym bardziej. Ponieważ w lodówce były jeszcze resztki zapiekanych warzyw ( klik  ), placki wydały mi się do nich świetnym dodatkiem. Jeżeli wolicie placuszki na słodko, wystarczy pominąć zioła i paprykę. Polecam! składniki 800 ml kefiru 3 jajka 300 g mąki(...)Sprawdzić czy ciasto jest odpowiednio gęste - powinno być gęstsze niż naleśnikowe. Jeżeli wyda nam się zbyt rzadkie ( placki za bardzo rozlewają się podczas smażenia) należy dodać więcej mąki. Rozgrzać patelnię nieprzywierającą, wlać łyżeczkę oleju. Rozprowadzić po powierzchni. Przy pomocy małej łyżki wazowej nalewać ciasto. W zależności od wielkości patelni, smażyć od jednego do kilku sztuk placuszków równocześnie. Kiedy ciasto zacznie

Stare Gary
Pikantny dip marchewkowy 135

sosu, gdy tylko zobaczylam przepis, postanowilam natychmiast go wyprobowac;)  Dip okazal sie fantastyczny - delikatny, kremowy, slodki, a jednoczesnie nieco pikantny. Ta fantastyczna przystawka idealnie nadaje sie do surowych warzyw, owsianych ciasteczek czy suchego pieczywa typu wasa lub do chrupania z paluszkami typu grissini. Jednym slowem swietna alternatywa dla majonezowych, kupnych sosow, w ktore czesto zaoptarujemy sie przygotowujac jakas impreze(...)pomarańczy 1 łyżeczka ostrej pasty curry 4 łyżki joguru naturalnego 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz  olej do smażenia Przygotowanie: W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i pastę curry. Gdy cebula się zeszkli wlać sok z pomarańczy. Zagotować i dusić pod przykryciem do czasu

Codzienne Gotowanie
Fasolowe klopsiki w warzywach 189

fasoli biały jaś 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 3 łyżki otrębów owsianych 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny mielony SOS Z WARZYW: 2 małe cukinie zielone 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 3-4 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu drobiowego 1 łyżeczka octu balsamicznego natka pietruszki(...)małe kuleczki. Odłożyć. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę razem ze zgniecionym czosnkiem. Dodać posiekane pieczarki, a kiedy się usmażą przełożyć do garnka o szerokim dnie. Dołożyć pokrojone cukinie i pomidory. Pomidory warto wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Chwilę dusić i zalać wodą lub bulionem. Doprawić i dusić, aż warzywa zmiękną. Na końcu do sosu

https:KKuchniaMniam
Kurczak curry + film 110

Kurczak curry to bardzo proste, a zarazem smakowite, zdrowe i sycące danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw, idealne dla osób na diecie odchudzającej. Doskonale smakuje w towrzystwie ryżu lub pieczywa i z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie.     składniki na 3 porcje 400 g piersi z kurczaka 1 marchewka 1 por ( biała część ) 1/4 główki białej kapusty 1 szklanka(...)łyżeczka oleju czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, oprószamy solą, czarnym pieprzem dodajemy łyżeczką przyprawy curry i wszystko razem łączymy. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy mięso od czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia. Umytą białą część pora oraz obraną marchewkę kroimy w talarki. Białą kapustę siekamy na mniejsze części

Smakowite Dania
Polędwiczki wieprzowe w sosie sojowym 148

młotkowanego 2 łyżki masła 1 mała cebula 300 ml bulionu z warzyw 2 łyżeczki mąki 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki soi japońskiej 100 ml śmietanki czarny pieprz do smaku Mięso podziel na plastry o grubości 2 cm, oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej 1 łyżkę masła na patelni i zrumień polędwiczki po obu stronach, 2 minuty po każdej stronie

codojedzenia
CHLEBEK ARABSKI (PITA, FLAT BREAD) 156

ostatnie, bo były pyszne. Z grillowanym lub smażonym mięsem, dodatkiem warzyw i ulubionym sosem stanowią pyszne danie obiadowe. Inspiracją był ten przepis . Moje były w wersji orkiszowej. Idealne-elastyczne, mięciutkie, b.łatwe do formowania. Dopiero gdy zupełnie wystygną stają się twarde, miękną po ponownym podgrzaniu na patelni. Z podanych składników wyszło mi 10 placków, pit. Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej

Smaczne Zdrowe
Naleśniki z klopsikami, warzywami i awokado 143

stronę. Drugą stronę smażyć już chwileczkę, kilka sekund. Delikatnie natłuścić patelnię przed smażeniem każdego naleśnika. Przygotowanie pasty z awokado – awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Podusić miąższ widelcem, dodać posiekaną chilli i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanie warzyw – sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w plasterki, pomidorki

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią / Spanish meatballs with zucchini stew 139

środku. W międzyczasie w celu przygotowania potrawki, w dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj czosnek, kmin, oregano i pomidory i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj cukinię, grzyby i paprykę i gotuj przez 20 minut, aż sos zgęstnieje a warzywa zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku i zdejmij

karmelowy
42 przepisy z nowalijkami 117

Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pierożki

Moja smaczna kuchnia
Karkówka w sosie piwno-cytrusowym 121

obiady, gdy nie trzeba stać nad patelnią i smażyć każdy plaster osobno. Tym bardziej, że pracuję również popołudniami, a wtedy moi pacjenci nie muszą czuć zapachów mojego obiadu. Nienawidzę, gdy włosy pachną jedzeniem, a dzieje się tak zawsze podczas smażenia. Szybki sos, trochę warzyw i można spokojnie wypić kawę przy ulubionej

To co kocham
ZRAZY Z OGÓRKIEM I BOCZKIEM (keto, LCHF, optymalne, paleo) 244

tłuszczu. Obsmażone mięso przełożyć do dużego garnka wraz z tłuszczem z patelni. Podlać 1 szklanką gorącej wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok 1,5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Zrazy można podawać tradycyjnie z kapustą zasmażaną lub z dowolną surówką, warzywami lub po prostu z kiszonkami, które osobiście najbardziej polecam ;)Smacznego! Artykuł

Ola la LCHF
zupa dyniowa z jajkiem 218

kawałki marchewkę i miąższ dyni, wymieszać, dolać rosołu na tyle, by warzywa znalazły się pod płynem. Gotować na niewielkim ogniu do chwili, aż dynia zacznie się rozpadać. Zdjąć z ognia, zblendować na gładki krem. Dodać przyprawy, ponownie postawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Jajka pokroić w ćwiartki. Pietruszkę posiekać. Zupę nalać do miseczek, dodać

6niebo
Cukinia faszerowana mielonym mięsem 159

zeszklenia. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić i dorzucić na patelnię. Paprykę wydrążyć, umyć, pokroić w małą kostkę i dodać do smażącego się mięsa.    W osobnym naczyniu zblendować pomidory z puszki, doprawić je solą, pieprzem, cukrem, paprykami i ziołami prowansalskimi. Powoli przelać sos pomidorowy do smażących się warzyw, chwilę posmażyć, aby sos się zagęścił i zredukował.   Napełnić obie

Simply Food
Ratatouille - czyli pomysł na francuskie leczo 232

warzywnego. Przygotowanie: Cebulę z czosnkiem drobno siekamy i smażymy na patelni bądź w garnku o grubym dnie.  Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy do garnka w następującej kolejności. Bakłażan - cukinia - papryka w odstępach kilkuminutowych. Na koniec wlewamy bulion.Smażymy około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajmy pomidory i całość dusimy kolejne 20 minut. Doprawiamy

Mój Smak na Życie
Jaglane wegańskie kotlety z porem i słonecznikiem 139

soli himalajskiej - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej bez soli lub suszonych warzyw Kaszę, siemię lniane, sól i przyprawy dokładnie zmiksuj w pojemniku blendera.  Por pokrój w plasterki, wymieszaj z masą i ziarnami słonecznika. Wilgotnymi dłońmi formuj kulki, spłaszczając je formuj kotlety. Smaż na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony

Smakuje zdrowo
Zupa krem z brukselki i groszku z grzankami i kiełbasą 132

Warzywa oczyścić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy, uzupełnić wodą tak by warzywa były zakryte, Ugotować do miękkości, Wszystko zmiksować na krem, doprawić i dolać wody w razie potrzeby, zagotować. Podać z przysmażonym na maśle chlebem, i dobrze wysmażonymi plasterkami dobrej kiełbasy do posypania uprażyć odrobinę kminku , na suchej patelni

Gotowanie jest łatwe
Dietetyczny Gulasz z Kurczaka 133

kostkę.  Filet przyprawić vegetą .  Na rozgrzaną patelnię , wlać olej a następnie wrzucić filet .  Smażyć do chrupkości.  Papryki , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.  Wodę wlać do garnka.  Na wrzącą wodę wrzucić kostkę rosołową.  Zagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa.  Przykryć garnek i gotować ok 30 minut

Gotowanie Patki
Chlebowe placki 134

podsmażam na rozgrzanym oleju . Do miski wsypuje mąke, dodaje oliwę, warzywa ,sól i gorącą wodę. Dokładnie mieszam , ciasto musi być zwarte ale nie twarde . Formuje walek kroje talarki i każdą część rozgniatam na cieki placem . Trzeba podsypać mąką aby placek nie przywarł do stolnicy . Smarze na suchej patelni . Smakują bardzo dobrze z cząstką masła . dipem pomidorowym,czosnkowy, Same są również

Eli Gotowanie
Kotleciki selerowo - cukiniowe. 84

plasterki. Cukinie odcisnąć z nadmiaru soku i połaczyc z pozostałymi warzywami. Parówke również zetrzeć na tarce lub pokroić w drobna kostke i dodac do reszty. Doprawic do smaku, dodac jajka, majonez i mąke. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest za rzadka wtedy dodajemy jeszcze mąki. Wykładamy na patelnie i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z sosem chrzanowym

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotleciki brokułowo - kalafiorowe. 126

papke, a staramy się aby małe rózyczki były wyczuwalne. Do warzyw dodajemy podsmazona cebule, starty ser, jajka i doprawiamy do smaku. Na samym końcu dodajemy tyle bułki tartej aby można było formować kotleciki. Wielkość kotletów zostawiam Waszym upodobaniom ;-) Gotowy kotlet panierujemy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Consommé drobiowe z porowo-szpinakowym ravioli 173

maśle razem z odparowanym wcześniej szpinakiem. Zalewamy całość śmietanką i pozwalamy warzywom dusić się w niej przez około 5-10 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i białym pieprzem (dość intensywnie, bo po zamknięciu w cieście farsz wyda się delikatniejszy). Redukujemy nadmierną ilość sosu przez odkrycie patelni i parowanie aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ostudzony farsz wykładamy małymi

Życie zamknięte w smaku
Recenzja noży Victorinox ze sklepu Ostry-sklep.pl 177

wiadomo żadna kucharka nie może się obejść bez porządnej patelni i ostrego noża, to też tym chętniej przystąpiłyśmy do testowania produktu.  Noże prezentowały się bardzo fajnie. Świetnie układały się w ręce i nie ślizgały, nawet przy krojeniu tłustych rzeczy. Początkowo wypróbowałyśmy noże do krojenia owoców i warzyw, sprawdziły się idealnie. Nawet miękki pomidor był pokrojony w perfekcyjne paski

Kolizje Smaków
Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 206

cytryny Kokosa rozłupać z łupiny i przy pomocy obieraczki do warzyw pokroić na cienkie paski. Ananasa obrać i pokroić w średniej grubości plastry, następnie na połówki i usunąć twardy środek. Część ananasa zostawić w połówkach, a część pokroić na drobniejsze kawałki, którymi będzie przekładany tort. Na rozgrzaną patelnię wrzucić trochę cukru trzcinowego i muscovado, a następnie kawałki ananasa i smażyć

Plate of Joy
SCHAB W ZIOŁACH I SAŁATKA Z MOZZARELLĄ! 238

Kuskus robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki koktajlowe - paczka - 1/2 cebulki czerwonej - 1 ogórek ze skórką - 1/2 czerwonej papryki - kilka kaparów - garść świeżej bazylii - garść świeżej melisy - mozzarella Sałaty myjemy rwiemy na kawałki. Warzywa kroimy w kosteczkę. Mozzarellę w większą kostkę. Dresing do sałaty

SMYKWKUCHNI
Pomarańczowy indyk 133

czasie cebulę i mięso pokrojone w paski dusimy na patelni około 5 minut. Dolewamy sok pomarańczowy, wkładamy liść laurowy, dusimy około 10 minut.  W garnku gotujemy wodę, wrzucamy na wrzątek różyczki brokuła, gotujemy 2 minuty. Dorzucamy cukinię pokrojoną w kostkę, gotujemy ok. 3 minut. Odlewamy wodę, warzywa i ugotowany ryż dorzucamy do mięsa i cebuli (możemy dodać plasterki pomarańczy

Powiedz dietom nie
Orientalne ciastko francuskie w sosie Barbie :) 158

Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy.Kroimy w paski i następnie w kosteczkę. Warzywa myjemy i kroimy w drobna kostkę. Krewetki płuczemy w bardzo gorącej wodzie. Suszone pomidory kroimy w paski i pozostały olej dodajemy do mieszanki. Mieszamy wszystko razem wraz z łyżką zielonej pasty curry. Całość przekładamy do głębokiej patelni i smażymy/gotujemy ok 20 minut na dużym ogniu. Gdy odstawimy

ClauditteMissCooking
Pyszna kanapka z kurczakiem 372

smaku, np. przyprawą gyros lub inną ulubioną. 2. Olej wlewamy na patelnię. Kiedy będzie już rozgrzany wrzucamy pierś z kurczaka. Smażymy z dwóch stron do czasu, ż mięso nie będzie surowe. 3. Kroimy bagietkę wzdłóż, smarujemy masłem.Doprawiamy do smaku odrobiną oregano. 4. Myjemy i kroimy w plasterki warzywa, cebulę w piórka (ilość wedle własnego uznania) i wykładamy na bagietkę

Kuchnia Pełna Pasji
PIKANTNY SOS BOLOGNESE 191

sól pieprz 2 puszki pomidorów w sosie własnym olej Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek, następnie posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy chwilę. Następnie dodajemy startą na oczkach marchewkę, pokrojony w kostkę seler naciowy, oraz drobno posiekaną papryczkę chili (pestki wcześniej usuwamy). Smażymy mieszając aż warzywa zmiękną.Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy mielone mięso i przyprawy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania