warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:344/829)

Roladki drobiowe 144

rozgrzanej   głębokiej  patelni  z każdej strony  na zloty kolor. Odstawić roladki na talerzyk. - Na tłuszczu który został po smażeniu , podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i z tartą         marchewkę. Po   2-3 minutach dodać 1 szklankę wody .  Dusić warzywa ok 5 minut

Eli Gotowanie
Grillwany ser halloumi 345

grubości około 1 cm, posmarować oliwą z obu stron. Zgrillować na patelni grillowej przez około minutę z każdej strony do zrumienienia. Rukolę, oliwki i przekrojone na połówki pomidorki ułożyć na talerzu.  Przygotować dressing: 3 łyżki oliwy wymieszać z łyżką octu, łyżeczką oregano i przyprawami. Polać nim warzywa. Gotowy ser ułożyć na sałatce i podawać

wyzwania kuchenne
Ziołowy filet z kurczaka z warzywami 101

wykorzystać. W czasie gdy pierś się smaży przygotowujemy warzywa i obiad gotowy. Warzywa mogą być dowolne wg upodobania lub to co mamy pod ręką. Ja wykorzystałam gotowane ziemniaki, które zostały z wczorajszego obiadu, cebulę, cukinię, pieczarki i pomidory. Przepis bierze udział w konkursie „Dołącz do rewolucji na patelni”. ” Czytaj więcej

Wiem co jem
Kotlety marchewkowo-selerowe 138

zrobić z warzywami, gdy najwyższy czas je zużyć lub trzeba je wykorzystać, by się nie zmarnowały? Można zrobić warzywne kotlety mielone :) Składniki są absolutnie dowolne. Do tego ulubione przyprawy, trochę przerzucania z ręki na rękę i na patelnię ;) Składniki (na 6 kotletów): duży seler korzeniowy 2 marchewki 2 małe jajka gruba kromka chleba bez skórki płaska łyżeczka czerwonej czubrycy płaska

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z wołowiną curry 234

sypko. Wołowinę pokroić na cienkie paseczki, posypać obficie curry i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia posolić. Wrzucić do miski razem z ryżem. Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju tak, by lekko zmiękły (powinny być nadal lekko chrupiące). Groszek ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać warzywa z ryżem i mięsem jeszcze na ciepło. Doprawić całość curry i solą

Kulinarne Inspiracje
Naleśniki - przepis na ciasto doskonałe 165

płynne, konsystencję możemy regulować dodając odrobiną mąki lub wody. Na przetartą tłuszczem patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Tak przygotowane naleśniki możemy podawać zarówno na słodko (z dżemem, owocami, serem, sosem czekoladowym, bananami itd.) jak i na ostro z farszem mięsnym, ewentualnie z warzywami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zapiekanka makaronowa z cukinią i fasolą 216

pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni. Można dodać łyżeczkę oleju z pomidorów. Dodajemy cebulę i cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i curry.  Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 10 minut o d czasu do czasu mieszając. Po tym czasie warzywa wymieszać z makaronem i przełożyć do naczyń żaroodpornych. Na wierzch wyłożyć czerwoną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa krem z marchewki z pesto i łososiem 171

ugotować rosół :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić w wywarze jedynie marchewki, pietruszkę, seler, cebulę, w/w przyprawy, czosnek i ziarenka ziela i pieprzu. Dodatkowo: Do gotującego się wywaru dodaję podsmażoną marchewkę. Do rozgrzanej głębokiej patelni dodaję 2 łyżki oliwy, posiekany ząbek czosnku i pokrojone w kostkę marchewki. Smażę około 20 minut

ClauditteMissCooking
Kapuśniak 165

pokrojone w kostkę warzywa, liść laurowy, kminek i ziele angielskie. Gotować, aż warzywa będą miękkie.5. W międzyczasie cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju.6. Do zupy dodać kapustę i zeszkloną cebulę oraz pokrojony drobno czosnek. Gotować, aż kapusta zmięknie. Na koniec dodać zrumienioną na patelni kiełbasę i jeszcze chwilkę gotować.7. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sos beszamelowy - podstawowy 193

głowy ulecą. Sos beszamelowy jest często używany do wszelkiego rodzaju zapiekanek czy zapiekanych warzyw. Na jego bazie możemy przyrządzić inne sosy , np serowy czy chrzanowyskładniki2 łyżki masła2 łyżki mąki pszennej2 szklanki (500 ml) mlekasólbiały pieprzgałka muszkatołowaprzygotowanieMleko podgrzać. W głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać mąkę , energicznie mieszać zawartość, aby mąka ładnie połączyła się z masłem. Ma powstać gładka masa

Stare Gary
Kochanie śniadanie... 149

łyżka oliwy z oliwek tymianek chleb masło pieprz sól PRZYGOTOWANIE:  Warzywa dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na połówki, dodajemy rukolę, odsączone kulki mozzarelli, kilka oliwek i polewamy naszą sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Chlebek smarujemy masłem. Jajko rozbijamy na patelni, posypujemy tymiankiem, pieprzem i solą. Smażymy ok 2 minut. . Na środek talerza kładziemy

Aga w kuchni
Risotto z cukinią 252

sezonowe. Polecam. A zamiast cukinii możecie dodać inne ulubione warzywa lub grzyby. Składniki: 200 g ryżu do risotto 1 średniej wielkości cukinia 1 średnia cebula 100 ml białego wina 1 l bulionu warzywnego 6 łyżek masła 10 dag żółtego sera    sól, pieprz Wykonanie: Na patelni roztopić 3 łyżki masła, podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę

Pasja Smaku
Omlet z czerwoną papryką 160

czym u Was przeważnie są omlety ? Z wędliną ? Warzywami ? Czy na słodko ?  Składniki : * 2 jajka * pół czerwonej papryki * łyżka masła  * ulubione zioła * łyżka mąki pszennej * sól, pieprz do smaku  Przygotowanie : Podsmażam paprykę na łyżce masła. Roztrzepuję jajka z mąką i przyprawami. Wylewam na patelnię i opiekam po 2-3 minut z każdej strony na małym gazie żeby

Magiczne Życie Marty
Przepis na Kapuśniak z Młodej Kapusty z Boczkiem 199

przygotowania: Kapuśniak z młodej kapusty Przygotowanie: Przykładowy przepis na wywar drobiowo-warzywny: Do garnka przekładam kawałek umytego kurczaka, dodaję umyte i oczyszczone warzywa: marchew, pietruszkę. por, cebulę, seler (warzywa kroję na mniejsze kawałki) i zalewam wodą (około 3 litrami ). Garnek stawiam na gazie i pod przykryciem gotuję od momentu zagotowania około 45 minut. Następnie odlewam 2,5 litra czystego wywaru(...)gotuje się zupa na patelni podsmażam boczek przez około 10 minut, następnie do podsmażonego boczku dodaję cebulę z czosnkiem i smażę całość jeszcze około 5 minut. Po około 20 minutach gotowania kapuśniaku dodaję podsmażony boczek z cebulą, doprawiam lubczykiem, dodaję koncentrat pomidorowy i całość dokładnie mieszam. Kapuśniak gotuję jeszcze około 20 minut do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania sprawdzam smak

Uwaga Babcia Gotuje
Strogonow wołowy z papryką 242

Strogonow wołowy z papryką Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz jednogarnkowy z wołowiny i warzyw. Oryginalnie to danie przygotowuje się z polędwicy wołowej, jednak z uwagi na jej wysoką cenę często jest ona zamieniana innym kawałkiem mięsa. Można spotkać wiele wersji Strogonowa – od drobiowego po wieprzowego, aż do wołowego i to właśnie ten ostatni jest najbliższy klasycznej wersji(...)usmażymy już całe mięso, na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cebulę oraz czosnek. Następnie dokładamy ponownie wołowinę i całość zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, pieprz w kulkach oraz liście laurowe i zagotowujemy . Potrawę dusimy na niewielkim ogniu przez 1 godzinę, co jakiś czas mieszając *** *** Papryki oraz ogórki kroimy w paseczki *** *** Pokrojone warzywa dodajemy do potrawy, mieszamy. Dodajemy również wino oraz

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania