warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:339/829)

Zimny dzień? - na rozgrzewkę zupa z cukinii. 194

Cukinie umyć, pokroić w sporo kostkę. Wrzucić na patelnię. Posypać odrobiną soli. Wymieszać. Zostawić, aż cukinia się zarumieni. Marchew i ziemniaka obrać, pokroić w drobną kostkę. Podsmażoną cukinię wrzucić do bulionu. Pogotować, aż cukinia zmięknie. Dodać pokrojoną marchewkę, ziemniaka oraz natkę pietruszki. Wymieszać. Gotowac powoli sprawdzając co jakiś czas czy warzywa zmiękły. Jeśli ziemniak nie jest już surowy, można zblenderować

Tagebuch po polsku
Krokiety z mięsem 163

przestygnięcia. Następnie mielimy je w maszynce do mielenia mięsa. Zmielone wraz z warzywami mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, rosół, gałkę, pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy na gładką masę. Na naleśniku układamy mięsny farsz, zawijamy boki ciasta do środka i zwijamy  naleśnik w rulonik. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdy krokiet maczamy dokładnie w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczamy

Kulinarne przygody Gatity
KURCZAK W CURRY Z RYŻEM ANANASEM I WARZYWAMI 238

około godzinę. W międzyczasie ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę, dodałam do niej pokrojonego bakłażana,   na koniec smażenia wrzuciłam groszek  i pokrojone cztery plastry ananasa. Wymieszałam wszystko z ryżem. Usmażyłam przygotowane wcześniej piersi z kurczaka, które podałam z ryżem i warzywami. Polecam! Smacznego

potrawyregionalne
Żeberka duszone z warzywami 126

Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Zalewamy bulionem. Danie

R'n'G Kitchen
Pieczona ryba po bolońsku 230

Pieczarki myjemy i kroimy na małe kawałki Smażymy na tej samej patelni co cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.  Papryki możemy owinąć w folię aluminiową i piec przez 25 min w 190st. Po tym czasie obieramy je ze skórki. Można zamiast pieczenia obrać je obierakiem do warzyw.  Papryki kroimy na podłużne cienkie paski i smażymy. Kiedy papryka będzie miękka

Pan i Pani Smith w kuchni
Burgery z cukinii i ricotty 115

umyłem , usunąłem nasiona i posiekałem razem z osączonymi z zalewy oliwkami. Rozdrobnione warzywa włożyłem do miski , dodałem pokruszony ser , żółtka, bułkę tartą i posiekaną natkę. Doprawiłem solą i pieprzem. Masę warzywną starannie wymieszałem i na koniec połączyłem z ubitym na sztywno białkami. Uformowałem małe placuszki. Na patelni rozgrzałem olej. Włożyłem burgery i usmażyłem na średnim ogniu po 3-4 minuty

R'n'G Kitchen
Zupa krem z bobu z karmelizowanym ananasem, serem pleśniowym i płatkami migdałów. 160

pozbyć się liści oraz przypraw. 4. W garnku umieścić, wywar, bób, warzywa z wywaru oraz melisę i zmiksować na gęsty krem. Jeśli krem jest zbyt gęsty dolać gorącej wody. Doprawić oliwą, solą i pieprzem do smaku. 5. Plastry ananasa pokroić na cztery kawałki każdy. Na patelnię wsypać cukier, jak się roztopi dodać masło. Ułożyć kawałki ananasa i grilować do momentu

DefinicjaSmaku
Mucver - tureckie placki. 132

mąki pełnoziarnistej -> Sól, pieprz. Wykonanie:   Wykonanie jest bardzo proste. Wszystkie warzywa przed użyciem dokładnie myjemy. Następnie trzemy na małych okach.   Koperek, szczypiorek oraz pietruszkę siekamy a ser feta kruszymy w rękach. Wszystko dajemy do jednego naczynia. Następnie jajko, sól, pieprz oraz mąka. Mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Smażymy na małym ogniu z obu stron

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
DORSZ W SOSIE CZEKOLADOWYM Z GORGONZOLĄ I WARZYWNYM TAGLIATELLE 159

cytrynową. Smażymy po ok. 5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy, a następnie wkładamy do nagrzanego na 160 piekarnika, by ryba „doszła”. Z marchwi i cukinii wycinamy wstążki, blanszujemy, odrobinę solimy. Tak przygotowaną polewamy sosem i podajemy z różyczkami z warzyw i odrobiną pokruszonej gorgonzoli. Smacznego

Ostra na Słodko
Pikantny Gulasz Węgierski 186

laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Obsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Dusić pod przykryciem ok 1 godziny. Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w niewielka kosteczkę. Paprykę i cukinię myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.   Warzywa dodać do gulaszu, dodać pomidory z puszki i całość gotować pod przykryciem

MarciochaKucharzy
Kotlety mielone orientalne - przepis od Ingalill 212

pietruszki i koperek do dekoracji Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na patelni na złoty kolor, a następnie dodać do mięsa wraz ze wszystkimi przyprawami, jajkiem i bułką. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.  Uformować niewielkie kotleciki i usmażyć na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką lub z warzywami na parze

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert 176

dodajemy ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę, pory w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z porami. Dodajemy tymianek i całość zalewamy winem. Podgrzewamy ok. 4 min., alkohol nam wyparuje. Cebulę z porami przekładamy do bulionu z czosnkiem i gotujemy, aż warzywa będą bardzo miękkie. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji

Moniki Smakołyki
Wołowina z pieczonym naleśnikiem i zielonym groszkiem 184

sojowy -sól. pieprz    Wołowinę gotujemy z dodatkiem warzyw, jak na rosół.    Po 10 minutach wyjmujemy z rosołu marchewki. Pół jednej z nich kroimy w plastry a resztę w kostkę. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę.    Ugotowane mięso kroimy w cienkie plasterki.    Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy połowę czosnku i plastry wołowiny

Maminek kulinarny
Makaron&ricotta&szynka&oliwki&cukinia&suszone pomidory 360

sól. Smażymy, aż będzie chrupka. Kroimy szynkę w kostkę, dodajemy do warzyw. Gdy szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może być ta z makaronu), ser ricotta, pomidory i mieszamy.  Przyprawiamy dodatkowo solą i pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą ostrej papryki. Ugotowany makaron dorzucamy do patelni wraz  z oliwkami, mieszamy. Przed podaniem można posypać parmezanem, fetą lub nasionami

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania