Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi warzywami

Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi warzywami

Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi warzywami

Przepis na : obiad

Nieziemsko pachnące, delikatne i soczyste udka z mieszanką przypraw z całego świata, chrupiących polskich warzyw oraz ryżu z dodatkiem kulinarnego złota czyli szafranu to moja propozycja wywodzącej się z Walencji tradycyjnej hiszpańskiej potrawy. Składniki: 5-6 pałek z kurczaka 300g ryżu na paellę 250g mini mrożonej marchewki Hortex 200g mrożonego zielonego groszku Hortex 450g mrożonego bobu Hortex 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka nitek szafranu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki cur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ryż, curry, pałki kurczaka, ryż z warzywami, udka , kurczak z ryżem, obiad, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak curry, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , ryż z warzywami i kurczakiem, udka z kurczaka, kurczak z warzywami, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.