Ratatouille - czyli pomysł na francuskie leczo

Ratatouille - czyli pomysł na francuskie leczo

Ratatouille - czyli pomysł na francuskie leczo

Ratatouille - w Polsce określany jako ratatuj - to danie bezmięsne, którego podstawę stanowią głównie cukinia, bakłażany, papryka i pomidory. Podany na ciepło jako samodzielne danie lub w towarzystwie mięsa, stanowi idealny pomysł na warzywne cudo. Połączenie smaków, ale i kolorów tworzy kulinarną kompozycję, do której za każdym razem wracam z uśmiechem.  Składniki: 1 cukinia, 1/2 bakłażana, 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, sól, piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mój Smak na Życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.