Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Przepis na : obiad

Kotlet schabowy czyli tradycyjny polski obiad. Proste danie, zawsze się udaje i smakuje świetnie z ziemniakami i surówką. Grubość kotleta zależy od upodobań. Składniki: 2 plastry schabu bez kości (na kotlety) 1 łyżka mąki 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety dokładnie roztłuc tłuczkiem, odwracając co jakiś czas. Grubość kotletów zależy od indywidualnych upodobań, ale powinny mieć około 5 mm. Oprószyć mięso solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na pół... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Potrawy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Smaczne PotrawySmaczne Potrawy

Uwielbiam gotować,jeść i eksperymentować z nowymi potrawami.Poznawać ciekawe przepisy jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, schabowe, bułki, ziemniaki, surówka, obiad, ziemniak, mięso, schab, ziemniaki na obiad, warzywa na patelnie, dania bez mięsa, mięso na obiad, drugie danie, schab gotowany

Inne przepisy z Smaczne Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.