Niektóre warzywa tylko w formie świeżej zjadałam, sałatę rzymską do nich zaliczałam. Postanowiłam, trochę inaczej ją przygotować i na ciepło z makaronem oraz kurczakiem skomponować. Filet w kostkę pokroiłam i z czosnkiem wysmażyłam, sałatę do mięsa dodałam, z ugotowanym makaronem zmieszałam, smacznie doprawiłam, listki bazylią i płatki serowe dołożyłam. Danie to jest szybkie i nieskomplikowane, w sam raz na drugie danie. Składniki na 2 porcje: ok. 80 g makaronu farfalle, 1 filet z kurczaka, 2-3 łyżki oleju r... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.