Kolejne odkrycie tego roku, czyli bałkańska pasta na bazie papryki, bakłażana i pomidorów, która może występować w wersji łagodnej lub ostrej. Ja swoją przyrządziłam na pikantnie, gdyż taka wg mnie świetnie będzie się komponować z różnymi serami i wędlinami. Teraz paprykę można kupić w bardzo przystępnej cenie, więc jeżeli macie ochotę na coś innego z jej wykorzystaniem, to bardzo polecam Wam ten przepis. Ja swoją lutenicę wyjadałam prosto z garnka w trakcie przygotowań, a słoiczki znikają w za szybkim ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Tak, ljutenicy zdecydowanie brakuje w mojej spiżarni. Może uda mi się ją jeszcze zrobić w tym tygodniu :) Dziękuję za dodanie do akcji psiankowatej :)
Nie jadłam i już żałuję - wygląda przepysznie! :)
nie jadłam, ale lubię tego typu połączenia :) może warto zrobić to cudo :D
Nie znam jej, ale baaardzo mi się podoba :) Musi wspaniale smakować
połączenie smaków jak najbardziej w moim guście:) wygląda świetnie:)
O takiej mieszance smaków jeszcze nie słyszałam, ale wygląda bardzo apetycznie i nie dziwię się, że tak szybko znika :)
Troche jest z tym dziubania, ale efekt jest na pewno smakusny!;)
oo.. zaskoczyła mnie ta potrawa.. :) Choć nie lubię papryki to tutaj bym się chyba skusiła :)
Składniki pyszne , to i lutenica musi być smaczna:)
Nigdy nie jadłam lutenicy, albo po prostu może nie wiedziałam, że tak to się nazywa? :) W każdym razie z pewnością jest pyszna
Ja tez nigdy nie jadłam lutenicy, muszę kiedyś wypróbować, bo wygląda zachęcająco :))