W okresie jesiennym który sprzyja przeziębieniom polecam Wam rozgrzewającą, kremową zupę czosnkową. Zupa jest bardzo aromatyczna i zarazem pożywna. Proponuję podać z grzankami i podprażonymi płatkami migdałów. Składniki: 0,7 l bulionu warzywno- drobiowego 8 ząbków czosnku 1 cebula 1 mniejsza marchewka 2 ziemniaki 1 łyżka masła 100 g serka topionego śmietankowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku 2 łyżki masła 2 kromki chleba tostowego płatki migdałów Kresto Przygotowanie:Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oc... czytaj dalej...
Zupa wygląda bardzo apetycznie i na pewno jest bardzo pożywna.
Zdecydowanie trafiłaś tą zupką w moje smaki, poza tym bardzo apetycznie się prezentuje :))
Alu, to już drugi raz, jak wykorzystuję Twój przepis w swojej kuchni i nie zawodzę się.:) Zupka wyszła wyborna, choć ja musiałam sobie jej odmówić z racji karmienia dziecka. Jednak odrobinę spróbowałam, zaś domownicy jedli z repetą.:) pozdrawiam!
Nawet nie wiesz jak się cieszę. :) Po pierwsze, że próbujesz moich przepisów a po drugie, że wyszło no i najważniejsze że smakowało. Zachęcam do próbowania moich przepisów i dzielenia się opinią jak wyszło.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Krem wygląda naprawdę zachęcająco. Uwielbiam czosnek, więc pewnie na dniach taką zupkę przygotuję - zainspirowałaś mnie :) Pozdrawiam Kasia