Przepis na : obiad
Placek Drwala jadłam w regionalnej restauracji w Hajnówce. Restauracja miała wtedy oblężenie i mnóstwo zamówień, więc czekałam długo, ale było warto :) Z wyglądu przypomina placek po węgiersku. Placek Drwala w tej restauracji był pieczony. Dla wygody i oszczędności czasu usmażyłam kilka mniejszych. Dodałam do niego kawałek cukinii, bo nie chciałam, by mi się zmarnowała. Ważnym składnikiem sosu są grzyby leśne, które sprawiają, że od tamtego pobytu na Podlasiu bardzo chętnie przygotowuję to danie w domu. Składniki : Pla... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)