Przepis na : kolacja
Tę potrawę pamiętam praktycznie jeszcze z dzieciństwa. Były to czasy, kiedy takie rzeczy stanowiły prawdziwy powiew świeżości po latach dość smętnego, również kulinarnie, PRL-u. To jednak było dwie dekady temu, a więc dawno i w zupełnie innym świecie. Dzisiaj kurczak po andaluzyjsku, który nie jest może szczególnie popularną, ale na pewno też nie jakąś nieznaną u nas potrawą, nie robi już takiego wrażenia. Wciąż jednak można go polecić jako smaczny, zdrowy i ładnie prezentujący się na talerzu, a w dodatku niezby... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...