kaczki - 2575 przepisów (strona:42/172)

INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 291

osób nie byliśmy jej w stanie zjeść. Tak więc jest to zestaw typowo świąteczny- dla większej liczby gości.Ale już taka kaczka, spokojnie na jeden obiadek... Nadzienia jest zawsze więcej, do wnętrza ptaka całe nie wchodzi, ale podsmażam je w garneczku a później dodaję do niego farsz wyjęty z indyczki. Składniki nadzienia: - 1 duży lub 2 mniejsze selery - 1 duża(...)pietruszka - por- biała część - 1-2 czerstwe bułki ( namoczone w wodzie) - 3-4 wątróbki drobiowe - 2 jajka - sól , pieprz, + cała tuszka: indyczki, kaczki lub gęsi Dodatkowo:  -ok 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina, do podlania                     - kilka ząbków czosnku ( daję także mielony w młynku

Smaczne Zdrowe
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 209

aromatyczna,a przede wszystkim świeża. Spodobał mi się pomysł z warzywnym spaghetti. Wiosenny, kolorowy akcent, nadający chrupkości całemu daniu. Do tego grzybowa nutka i sos, jakże obłędny! Pierś z kaczki podana(...)ziemniaczanym fondantem, marynowanym burakiem, na puree z selera z sosem z rozmarynem również prezentowała się kusząco. Idealnie usmażona, nadal soczysta w środku i mięciutka. Jednak na moim talerzu zamiast kaczki, zagościł smażony ser tofu w towarzystwie takim, jak kaczka. Bardzo odpowiadało mi połączenie tofu z tymi dodatkami, które warte jest spróbowania nie tylko przez wegetarian. Przerywnikiem pomiędzy dorszem

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z kaczki 86

Bardzo udany recykling mięsa z kaczki z rosołu. Powstał smaczny pasztet z kaczki, bez glutenu i bez jajek. Zamiast bułki dodałam gotowane ziemniaki, a zamiast jajek mielone siemię lniane. Oczywiście jeśli możecie wszystko jeść, to można dodać 1 bułkę namoczoną i zmieloną oraz 3 jajka. Pasztet najlepiej kroi się po całkowitym ostudzeniu. Składniki: ? 1 gotowana kaczka z rosołu ? warzywa(...)szklanka śmietanki 30% ? 3 łyżki mielonego siemienia lnianego ? 1 szklanka śliwek suszonych ? sól, pieprz do smaku ? gałka muszkatołowa ? 2 łyżki natki pietruszki Wykonanie: ? W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, ziemniaki i warzywa z rosołu – pietruszka, seler, por, cebula. ? Dodać śmietanę, siemię lniane, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. ? Wymieszać mięso z natką pietruszki

To co kocham
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym 85

Piersi z kaczki powoli smażone a następnie pieczone i podane w aromatycznym sosie ze świeżych pomarańczy. PIERSI Z KACZKI SKŁADNIKI dwie 250 gramowe kacze piersi; 1 kilogram pomarańczy; 3 łyżeczki dżemu pomarańczowego; sól, pieprz; przepis na piersi z kaczki w sosie pomarańczowym Artykuł Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pierś z kaczki z żurawiną w sosie własnym 103

Pierś z kaczki smażona a następnie pieczona podana w sosie własnym z dodatkiem kremu balsamicznego. PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ SKŁADNIKI 2 kacze piersi o wadze około 300 gramów każda; suszony majeranek; krem balsamiczny; sól, pieprz; przepis na pierś z kaczki z żurawiną w sosie własnym Artykuł Pierś z kaczki z żurawiną w sosie własnym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kaczka po chińsku z warzywami 90

KACZKA PO CHIŃSKU SKŁADNIKI 2 piersi z kaczki o wadze max 200 gramów każda przyprawa „chińskie 5 smaków” 250 gramów brązowych pieczarek 150 gramów groszku cukrowego żółta papryka czerwona papryka 1 ostra papryczka mały kawałek imbiru dymka z cebulką sos sojowy ostro słodki sos chili sos hoisin przepis na kaczkę po chińsku z warzywami Artykuł Kaczka po chińsku z warzywami

Kuchnia Tomka
Czernina czyli czarna polewka 129

Czernina inaczej nazywana czarną polewką, to specyficzna polska zupa, ponieważ jej głównymi składnikami są rosół i krew kaczki, gęsi lub królika, czasem także prosiaka. W staropolskim jadłospisie była podprawiana mąką i zakwaszana octem. Podawano ją z podrobami, gruszkami, gotowanymi łazankami lub kluseczkami. Może występować w wersji na słodko z suszonymi śliwkami i jabłkami lub na ostro z pikantnymi przyprawami korzennym(...)kcal Jedni ją uważają za kwintesencję zupy z podrobów. Inni nie są w stanie na nią patrzeć. Czernina czyli czarna polewka i wyjątkowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kaczka wraz z podrobami 1 pietruszka 1 por 1 seler 1 marchew kilka suszonych grzybów kilka suszonych śliwek 5 suszonych ćwiartek jabłek inne suszone owoce np. gruszki czy daktyle

ProstePesto.pl
Rosół z kaczki 126

Rosół to tradycyjna zupa niedzielna należąca do narodowych  polskich potraw. Tak w ięc dziś zapraszam Was na pyszny, aromatyczny i  esencjonalny rosół z kaczki. Taki prawdziwy domowy, jak u mamy :) Składniki: korpus razem z piersią kaczki 2 skrzydła kaczki szyja kaczki 4 marchewki 3 pietruszki 1 średni seler kawałek pora 1 cebula 1/2 pęczka

magiczna kuchnia Kasi
PAPPARDELLE Z RAGU Z KACZKI 112

Lubisz makaron? A makaron z mięsem? Propozycja idealna! Poznaj nasze PAPPARDELLE Z RAGU Z KACZKI i pozwól, niech smak rozpływa się w ustach! Artykuł PAPPARDELLE Z RAGU Z KACZKI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kaczka z kociołka 165

kaczka, ok 2 kg sól pieprz sos sojowy 1 marchewka 1 duża cebula 1 kg ziemniaków kilka liści kapusty 1 kieliszek wina 1 szkl wody przyprawy; majeranek, hyzop, papryka, Kaczkę myjemy i dzielimy na porcje, nacieramy solą, pieprzem i sosem sojowym i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.  Obieramy siemniaki, i kroimy w ćwiartki, kroimy w grube plasterki marchewkę(...)cebulę w piórko. Przygotowujemy kociołek; na początku smarujemy kociołek smalcem wykładamy liście kapusty na dnie i bokach. układamy porcje kaczki. Ziemniaki,cebulę i marchewkę skrapiamy olejem i posypujemy przyprawami po czym wykładamy na porcjach kaczki. Wlewamy wino i wodę do środka, okrywamy kapustą i ustawiamy na ognisku. Dusimy na małym ogniu ok półtorej godziny

Gotowanie jest łatwe
Kaczka w miodowej glazurze z sosem winnym i grzybami 155

KACZKA W MIODOWEJ GLAZURZE wymaga co najmniej doby, żeby dobrze... Artykuł Kaczka w miodowej glazurze z sosem winnym i grzybami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pierś z kaczki z chutneyem z mango, smażoną czerwoną cebulą i selerem naciowym. 141

Dziś wpada post z kaczką w roli głównej. A mianowicie pierś z kaczki z chutneyem z mango, smażoną czerwoną cebulą i selerem naciowym. Podane z kaszą pęczak i świeżymi pomidorami. Obiad szybki i smaczny. Idealny na niedzielę! Składniki; 2 piersi z kaczki sól, pieprz 2 łyżki chutneya z mango 2 czerwone cebule 4 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku(...)tłuszczu. Jeśli nie było go zbyt wiele dolewamy olej. Następnie wrzucamy pokrojony seler w plastry. Smażymy do czasu aż seler nieco zmięknie. Dodajemy starty czosnek. Doprawiamy do smaku. Następnie kaczkę jak i warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 20 min, aż pierś będzie idealna. Podajemy z kaszą pęczak.    Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczone udka kaczki II 136

Udka kacze tym razem przygotowaliśmy w najprostszy sposób, nie używając poza solą himalajską i kolorowym pieprzem żadnych przypraw. Pieczone udka kaczki miały złocistą, chrupiącą skórkę, która kryła miękkie i soczyste mięso. Do udek dobraliśmy zdrową kaszę bulgur i surówkę z czerwonych buraczków – szybki, prosty i smaczny posiłek. Składniki na pieczone udka kaczki 4 udka kacze sól himalajska pieprz kolorowy(...)piec z termoobiegiem 1 godz. 45 minut – 2 godz . W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu odwracać na drugą stronę. Po wyjęciu z piekarnika pieczone udka kaczki zostawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczone udka kaczki II pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Kaczka z figami i jabłkami 189

Wrzesień. Wrzosy. Figi. Fioletowe. Wiewiórka. Ruda.  Było pysznie. Tyle w skrócie mogę napisać o tym obiedzie. Kaczka w połączeniu z jabłkami i słodkimi figami wypadła znakomicie. Do tego kluski śląskie, surówka i nic więcej nie potrzeba. Zastanawiacie się pewnie, skoro składniki podane są na 2 porcje, dlaczego widnieją 3 udka zamiast dwóch? No jak zapewne wiecie, kaczka nie należy(...)tymiankiem i wstawić do lodówki na kilka godzin. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasiennie i pokroić w ósemki. Figi pokroić w ćwiartki. Owoce skropić oliwą, posypać majerankiem i wymieszać. Kaczkę wyjąć z lodówki i obsmażyć na złoto z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Nie trzeba dodawać tłuszczu - kaczka sama w sobie jest tłusta i usmaży się w swoim własnym tłuszczu

My simple kitchen
Pierś kaczki w sosie żurawinowym z nutą rozmarynu 173

Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem niezwykle aromatycznego, pachnącego rozmarynem sosu żurawinowego to doskonała propozycja na uroczysty świąteczny obiad w gronie najbliższych. Składniki: 380g piersi z kaczki ze skórą (2sztuki) 100g masła 3 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu sól pieprz Sos żurawinowy: 200g suszonej żurawiny 1 czerwona cebula 300ml wody 60ml wina półsłodkiego czerwonego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżki masła(...)mały ogniu pod przykryciem około 10-12 minut. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do wystudzenia, a następnie zmiksować blenderem i ponownie zagotować. 2. Pierś z kaczki umyć i oczyścić, usunąć ewentualne szypułki pozostałe po pierzu. Skórę piersi naciąć w taki sposób żeby nie naruszyć fileta. Następnie położyć skórą na zimnej patelni i smażyć na małym ogniu

Szalona Kuchnia Eweliny