Uda z indyka "na dziko".

Uda z indyka

Uda z indyka "na dziko".

     Dziś Kochani prezentuję przepis na indyka, lecz w nieco innej odsłonie. Przepis pochodzi z książki "W staropolskiej kuchni" Marii Lemnis i Henryka Vitry, z której to przedstawiłam już  przepis na  Pączki warszawskie . W oryginale główną rolę gra kaczka, więc jeśli macie ochotę zamiast ud z indyka użyjcie tuszki mięsistej kaczki. Mięso przygotowywane w ten sposób rekompensuje nam smak dzikiego ptactwa, więc od czasu do czasu warto podać je w ten sposób. Rodzina była zachwycona, więc ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, kaczki, marynaty, indyk, mielone, rosół, sok, marchewka, seler, imbir, pączki, z jagodami, mięsa pieczone, wielkanoc, boże narodzenie, impreza, mięso mielone, gotowana marchewka, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, sos do mielonego , pączki pieczone

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.