Kacze piersi w sosie miodowo-herbacianym

Kacze piersi w sosie miodowo-herbacianym

Kacze piersi w sosie miodowo-herbacianym

Idealny sos do kaczki <3 Składniki:  2 filety z kaczki 4 szalotki 500 ml rosołu z kury 350 ml soku pomarańczowego 5 łyżek herbaty liściastej earl grey 1 łyżka miodu 3 łyżki masła 1 pomarańcza sól, pieprz Przygotowanie:  Skórkę na piersiach kaczki naciąłem, natarłem solą i pieprzem, także od spodu. Rozgrzałem patelnię o grubym dnie, smażyłem kaczkę skórką od dołu 4 minuty na dużym ogniu, odwróciłem i smażyłem jeszcze 2 minuty. Zdjąłem z patelni , ułożyłem na ruszcie piekarnika, wcześniej rozgrza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.