Dwa przepisy na rosół- klasyczny z pulpecikami warzywnymi i staropolski z pieczonej kaczki

Dwa przepisy na rosół- klasyczny z pulpecikami warzywnymi i staropolski z pieczonej kaczki

Dwa przepisy na rosół- klasyczny z pulpecikami warzywnymi i staropolski z pieczonej kaczki

W dzisiejszym menu rosół, który od wielu, wielu lat gości na naszych stołach, na który receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Wersji na rosół nie jest wiele, a dzisiaj zapraszam Was na klasyczny na kurczaku i- w wersji staropolskiej- na pieczonej kaczce. Tradycyjny rosół na kurczaku z wołowiną, wolno i długo gotowany gwarantuje smak jak mamy czy babci. Z dużą ilością włoszczyzny, która bardzo często zostaje Nam w nadmiarze, dlatego też proponuję wykorzystać ugotowane warzywa i przygotować mini pulp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.