Kaczka w sosie jeżynowym

Kaczka w sosie jeżynowym

Kaczka w sosie jeżynowym

Świetne połączenie mięsa ze słodyczą owoców.  Składniki 2 piersi kaczki Marynata:• 2 gałązki tymianku skórka otarta z 1 pomarańczy 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 3 posiekane ząbki czosnku Sos z jeżyn: 200 g jeżyn 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego z sokiem figowym   Przygotowanie   Piersi kaczki oczyściłem. Wymieszałem składniki marynaty, natarłem nią mięso i włożyłem do lodówki na 2 godziny. Sos jeżynowy: owoce zalałem winem i gotowałem, aż sos zredukowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.