Zielone tajskie curry z kaczki

Zielone tajskie curry z kaczki

Zielone tajskie curry z kaczki

Ostatnio trudno mi jest zabrać się do pisania. Do tego świętojańskie cuda-wianki też jakoś wybiły mnie z rytmu. Dlatego dzisiaj w klimacie "afrodyzjakowym" czyli z chili i szparagami. Czy kaczka ma jakieś magiczne właściwości, nie wiem, ale pasuje tu i tyle. ;) Do tego mleko kokosowe, które dodaje troszkę słodyczy i przełamuje ostrość. Właśnie za to połączenie mleka kokosowego, chili, trawy cytrynowej i limonki uwielbiam tajską kuchnię. Kaczkę można zastąpić kurczakiem lub rybą i cały czas będzie pysznie. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, ananas, szparagi, kaczki, mięso, curry, pasta, pasty, sosy, papryka, zielone szparagi, piersi z kaczki, kuchnia tajska, drobiowe, pierś, ryż, ryba, ryby, makaron, makarony, piersi, kurczak, kurczak po tajsku, kurczak w mleku kokosowym, kurczak z ananasem, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, sos do makaronu

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.