Tort- boisko z kremem czekoladowym 251Już wkrótce Dzień Dziecka:) Pamiętacie? Mój synek nie da mi zapomnieć! Dla małego wielbiciela piłki nożnej polecam pyszny tort z niebiańskim kremem czekoladowym w kształcie boiska. Myślę, że duzi kibice też nie pogardzą takim ciachem:) Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szkl. drobnego cukru do wypieków, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku
Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowe typu brownie z orzechami 263spisałam składniki i tak leżały w szafie. W każdym razie bardzo chciałam go polecić dla miłośników tego typu wypieków. Nie jest może bardzo wilgotny ale za to bardzo mocno czekoladowy. Mojemu łasuchowi nie przypadł on do gustu gdyż był za suchy, zdecydowanie bardziej lubi typowe wilgotne brownie. Ja w każdym razie jestem zadowolona z tego przepisu i na pewno jeszcze
ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort czekoladowy z musem jeżynowym i kremem waniliowym 300Zapraszam na przepyszny tort czekoladowy ze smakowitym musem z jeżyn i kremem waniliowym. Dodatek jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne a efekty wyśmienite ;-) Biszkopt kakaowy, po wystudzeniu kroimy na 3 równe części. przepis znajdziecie na moim blogu: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/biszkopt-kakaowy-przepis.html Mus jeżynowy: 2 galaretki owoce leśne lub wiśniowe opakowanie jeżyn Jeżyny za pomocą
SMYKWKUCHNI
DIETETYCZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z PORZECZKAMI, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY 589bazie biszkoptu bezglutenowego upiekłam dietetyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonej porzeczki. Wyszło pyszniutkie, bardzo delikatne, lekko kwaskowe i... nie tuczące, to chyba najistotniejsze. Polecam wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki: - 4 jajka (osobno białka i żółtka) - 3 żółtka - 1/2 szklanki mąki ryżowej - 1/3 szklanki kakao - 1/2 szklanki ksylitolu
Smaczne Zdrowe
Czekoladowa chmura Nigelli 13201delikatnie ubijając oraz łyżkę likieru. W drugiej misce ubiłam 4 białka na pianę, dodając po trochę resztę fruktozy czyli 100 g. Ubitą pianę dodawałam po łyżce do masy czekoladowej i delikatnie mieszałam mikserem na niewielkich obrotach. Masę wlałam do tortownicy i piekłam 40 min. Piecze się mniej więcej tyle lub do popękania ciasta. Ciasto bardzo się podnosi, pęka
Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowa trufla na orzechowym spodzie z malinami 252Dzisiaj znowu coś na deser, tym razem czekoladowego i śmietankowego, bo takie było zapotrzebowanie;) Przepis znaleziony wieki temu na Kwestii Smaku okazał się przepisem nie na truflę, tylko na trufelkę, bo z tych składników wyszło coś tak mikro, że musiałam szybko szukać mniejszej foremki, bo na dnie przygotowanej do tego celu tortownicy o śr. 20 cm nie miałam jak rozłożyć
Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto czekoladowe z masą serową na 4 urodziny bloga:) 352odświeżyłam wygląd bloga:) A w następnym poście będzie podsumowanie roku, nie tylko kulinarne. Ale to za kilka dni, a teraz ciasto: na uczczenie tego dnia wymyśliłam sobie sernik czekoladowy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowy
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 604części. Do jednej dodać płynną białą czekoladę, do drugiej płynną gorzką. Ja dodawałam najpierw 2x po 2 łyżki masy twarogowej do czekolady , dokładnie wymieszałam, a następnie otrzymaną masę serowo- czekoladową przełożyłam do masy serowej i bardzo dokładnie jeszcze raz wymieszałam. To samo powtórzyć z drugą czekoladą i z drugą częścią masy twarogowej. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować
Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z dynią i migdałami 256Resztki mojej tegorocznej dyni wykorzystałam do pysznego, bardzo czekoladowego ciasta;) Ponadto kolejnym głównym składnikiem są mielone migdały, dzięki którym mogłam użyć tylko 3 łyżki mąki i to kukurydzianej. Dla podkreślenia smaku dodałam trochę cynamonu oraz skórki z pomarańczy. Całość wieńczy cukier puder... Składniki: 100g gorzkiej czekolady, 100g mlecznej czekolady, 200g startej dyni, 200g zmielonych migdałów (użyłam BackMit), 130g cukru
Z miłości do słodkości
Sos czekoladowy do deserów 205razy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto czekoladowe z gruszkami 244miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać syropu z gruszek). Masę rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok.25-30 minut. Pokrój. Podawaj z sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. SMACZNEGO
Blondynka Gotuje
Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym 455Post Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Czekoladowe ciasteczka Pierre'a Hermé 191żebyście najlepiej zaopatrzyli się w adapter bo inaczej tylka będzie wyskakiwać z worka i namęczycie się tak jak ja. Ale namęczenie się zrekompensował mi ich smak. Niebo w gębie! 'czekoladowe ciasteczka Pierre'a Hermé' Składniki: - 2 białka - 100-120g cukru pudru - 250g miękkiego masła - 250g mąki pszennej - 3 łyżki kakao - ulubiony aromat - szczypta soli Masło utrzeć z cukrem
CookYourself
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 245wypieki z mąki gryczanej więc stwierdziłam, że to coś dla mnie. Zdjęcie tym bardziej zachęciło mnie do wypróbowania więc przystąpiłam do działania :) Wypiek miło mnie zaskoczył. Wilgotny, intensywnie czekoladowy i intrygujący ponieważ czuć było smak kaszy gryczanej. Na następny dzień gdy smaki już bardziej się połączyły nie był on tak intensywny ale jednak. Dlatego jeśli ktoś nie przepada
Mienta blog
Czekoladowe ciastko XXL 202Pyszne, chrupiące, mocno czekoladowe :) Idealne na prezent. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4 łyżki brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 50 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM
My Culinary Art