Muffinki czekoladowo- kokosowe SKŁADNIKI: jajko -1 szt mąka -1 szkl mleko -0,5 szkl szczypta soli proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki cukier-0,5 szkl olej -1 kieliszek POLEWA polewa gotowa -1 opak wiórki kokosowe do obsypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując
Kuchnia Danusibyście zareagowali jak obieracie jajko.... a tam.... ciasto czekoladowe:D Postanowiłam zrobić tą próbę na domownikach :) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady, 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 90 g margaryny, 1 łyżka kakao, szczypta soli, 6 wydmuszek. Przygotowanie: Wydmuszki gotujemy przez 2-3 minutki w osolonej wodzie. W skorupkach
Aga w kuchniUwielbiam domowe likiery, moim ulubionym jest likier kawowy , zaraz po nim malibu ... a dzisiaj Was zapraszam na malibu, ale czekoladowe... :) godne polecenia i wypróbowania :) Składniki: 250 ml spirytusu, 100 ml wódki, 200 g wiórek kokosowych, 1 mleko skondensowane słodzone, 1 mleko skondensowane niesłodzone, 3 łyżki kakao. Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie
Aga w kuchniwaniliowy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Następnie dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Takie czekoladowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez godzinę w lodówce lub przez 15 minut w zamrażarce. Następnie formujemy kuleczki, obtaczamy je w cukrze pudrze. Układamy je na blaszce wyłożonej
Aga w kuchniostygnięcia. Następnie połową kremu przekładamy dwa blaty. Drugą połowę kremu wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy fantazyjnie pistacjami, orzechami laskowymi itp. Kroimy na około 16 kawałków. The post Kostka Pistacjowo Czekoladowa appeared first on Made
Made By Mom And SonMocno czekoladowe ciasto z wyraźnie wyczuwalnym aromatem wiśni. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 4 duże jajka 200 g ciemnej czekolady 200 g masła 2/3 szklanki konfitury wiśniowej (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka brązowego cukru szczypta soli Jajka wyjąć z lodówki godzinę przed ich użyciem. Czekoladę p ołamać
Czerwień i błękitszklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu i studzimy. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie mokre. Do mieszanki
Zainspirowana w kuchniPyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu" Składniki na 12 sztuk: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 100 g cukru brązowego 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami. Banany obrać i rozdrobnić
wyzwania kuchennebardzo trafny - polecam :) Składniki suche: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g cukru 2 łyżki kakao 150 g groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady (zmieszał kilka smaków czekolady) Składniki mokre: 250 ml mleka 90 ml oleju 1-2 łyżki syropu waniliowego ETERNO 1 jajko Wykonanie: Suche składniki przesiewamy do jednej miski
Blondynka Gotujeabsencję blogową, na początek ciastko. Nie byle jakie ciastko. Przepis ukradziony Rafałowi, z którym mam przyjemność gotować. Osoba Rafała zasługuje na osobny rozdział, ale o tym później. Robiliśmy ciastko czekoladowe z kremem waniliowym, konfiturą z wiśni i suszonymi śliwkami z miętą. Pycha!! Chcecie spróbować? Oto przepis: 150 g gorzkiej czekolady 250 g brązowego cukru 2 duże jajka 350 g mąki
ladykitchenPyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Nic dodać, nic ująć. Sama słodycz, krem czekoladowy. Coś słodkiego i całkiem zdrowego. Polecam to danie na śniadanie, lunch lub deser. Składniki (na jedną porcję kremu): 3 łyżki kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka 0,5% łyżka miodu pół łyżki kakao cynamon- opcjonalnie 1/2 banana garść orzechów i żurawiny syrop klonowy Kaszę jaglaną przepłukujemy wodą
Mango PapajaSezon na śliwki trwa dlatego postanowiłam przygotować szybkie ciasto wg przepisu jaki znalazłam u Doroty . Wykorzystałam do tego budyń czekoladowy zamiast śmietankowego, co zarówno dla kontrastu jak i dla smaku było dobrą decyzją. Ciasto jest szybkie, pyszne, idealnie jesienne, polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikczekoladę w kąpieli wodnej. Kiedy będzie już miękka, dodaj masło. 3. Dodaj do masy żółtka, zostaw do ostudzenia. 4. Za pomocą miksera ubij białka. 5. Do masy czekoladowej stopniowo dodawaj białka, mieszaj delikatnie, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Deser zrobiłam po obejrzeniu programu Pyszne 25 Taki deser nie jest może zbyt wyszukany, ale prosty do zrobienia
Proste PotrawyDzisiejsza pogoda nastraja by zrobić sobie do jedzenia coś wyjątkowego, innego niż zawsze. Stąd moja propozycja właśnie - zupa czekoladowa, nie tylko dla wielbicieli czekolady :) Składniki : 1 tabliczka czekolady deserowej 1/2 l. mleka 2 kopiaste łyżki rodzynek sułtanek- można mniej pół filiżanki suszonych moreli - można mniej kopiasta łyżka cukru żółtko Przygotowanie: Morele moczymy około 1 godziny w wodzie, a potem
Proste PotrawyCzekoladę pokruszyć i rozpuścić w łaźni wodnej, w garnuszku utrzeć masło i dodać przestudzoną czekoladę - utrzeć na puszystą masę Białka ubić na pianę, dodać stopniowo cukier, później masę maślano- czekoladową - wymieszać łyżką Mąkę, proszek i kakao połączyć, przesiać i dodawać stopniowo do białek z czekoladą Ja mieszałam wszystko ostrożnie łyżką, by piana nie opadła. Przelałam do foremki o średnicy
Proste Potrawy