życzy ciocia Marta i wujek Sławek Dzisiaj co prawda propozycja tortu na zbliżający się Dzień Mamy, a różowy torcik dla tej małej księżniczki zobaczycie za tydzień. Tort z kremem czekoladowym i bananami to dla mnie połączenie idealne. Choć słodki to zjecie na pewno więcej niż jeden trójkącik. Zapraszam nie tylko mamy! Składniki : Jasny biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru pudru
Magiczne Życie MartyCześć! Ciasto, które dzisiaj prezentuję, to ciasto, które zaserwowałam swojej rodzince na święta. Wyborny piernik, pełen pysznych bakalii, pokryty polewą czekoladową i pokryty kolejną porcją bakalii! A do tego powidła śliwkowe mmmm... pychota! Zachęcam do wykonania go na zbliżającego się sylwestra! Polecam! Przepis pochodzi z czasopisma "Moje gotowanie". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćCześć! Jak pewnie wiecie 12 kwietnia obchodziliśmy światowy dzień czekolady. Z tek okazji Krakowska Manufaktura Czekolady postanowiła zaprosić kilkanaście krakowskich blogerek, aby wspólnie świętować ten bardzo słodki, czekoladowy dzień. Fot. Best Dressed Poland Wśród nich między innymi znalazłam się i ja, która czekoladę uwielbia i trudno się jej pohamować przed spałaszowanej całej tabliczki (a nawet i więcej!) na raz! Czytaj
Pora coś zjeśćWitajcie! Dzisiaj mam dla Was ciut zaległy przepis na lody czekoladowe, które wykonacie bez maszyny do lodów, jak również bez mieszania w trakcie zamrażania. Gwarantuję, że lody będą puszyste, miękkie i bardzo smaczne :-). Spróbujecie? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Lubicie awokado? Ja bardzo i to nie tylko na wytrawnie :-). Dzisiaj proponuję Wam koktajl, ale polecam też przepis na czekoladowy krem z awokado . Zarówno napój jak i ten krem smakują wybornie :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćmógł się zagłębić w lekturę "Wymarzonego domu", ponieważ będę miała dla Was 2 książki. Zaglądajcie na bloga! A tymczasem zapraszam do upieczenia babeczek, są wilgotne, słodkie, mocno czekoladowe z wyraźną nutą pomarańczy. Idealne połączenie. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPost Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePiekłam w temperaturze 150°C przez 45-60 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjęłam z piekarnika, lekko przestudziłam w foremce, następnie wyjęłam i studziłam na kratce. Polać ulubioną polewą czekoladową. SMACZNEGO !!! Źródło : Moje Wypieki
Blondynka GotujeBiscotti czekoladowe wśród dzieciaków zrobiły furrorę. Chrupały, aż im się uszy trzęsły. Ja z przyjaciółką maczałyśmy je w kawie i również nam smakowały. Szybka, dosyć czysta robota. Ciasto trochę lepiło się do rąk, jednak po zanurzeniu dłoni w mące było już tylko lepiej:) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Blondynka Gotujeroku jak zaczęłam, to przestać nie potrafię. Tym razem chciałam zrobić takie cienkie pierniczki, tym bardziej, że dostałam nowe foremki, które bardzo chciałam przetestować :) Pierniczki są pyszne - czekoladowe, a do tego posmak pomarańcza....mmmm. Nie są pracochłonne. Trzeba tylko uważać z pieczeniem, żeby ich nie spiec za bardzo, bo łatwo je przypalić. Poczytałam komentarze na blogu pani Doroty, tam dziewczyny
Blondynka GotujePiec w temperaturze 150°C do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjęłam babeczki z piekarnika, lekko przestudziłam w foremkach, następnie wyjęłam i studziłam na kratce. Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 60 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Czekolady posiekałam. Wszystkie składniki rozpuściłam w kąpieli wodnej. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) * /post zawiera lokowanie produktu Patera Hemingway
Blondynka Gotujeuzyskać ciasto w stylu brownie. Zależy na co mamy akurat ochotę (ja piekłam dłużej). Dodatek suszonej moreli i śliwki nadaje słodyczy i przyjemnej chrupkości. Pasują każde bakalie. Polecam wypróbować. Czekoladowe ciasto fasolowe light var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion='1';(function
coolinarnastrefa.blogspot.comłakocie skusił mnie sam Autor, który we wstępie do tego przepisu napisał, że przygotowuje je raz w tygodniu, żeby mieć je zawsze pod ręką... już wiem dlaczego. Polecam! Batoniki czekoladowe PRZEPIS {blacha: 22,5 x 22,5 cm, 12 porcji, "Kuchnia bez pszenicy"(William Davis)} Temperatura pieczenia: 95 o C | Czas pieczenia: 50 min. Składniki 5 łyżek wiórków kokosowych
coolinarnastrefa.blogspot.commozna sie oprzec czekoladzie ? :) ja tego nie potrafię ;) i żeby podniesc endorfiny - hormon szczęścia w organizmie zrobiłam blok czekoladowy :D Przepis pochodzi z Moje smaki zycia Składniki: 1 szkl. wody 1 szkl. cukru 250 g masła 4 łyzki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 500 g mleka w proszku 1 szkl. pokruszonych herbatników 1 szkl. rodzynek( mozna dodac orzechy) Wykonanie
Słodkości i nie tylkowodnej. W misce ucieramy masło, mieszamy je z żółtkiem utartymi z cukrem , olejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Nabieramy łyżeczką czubate porcje ciasta i kładziemy w odstępach
Słodkości i nie tylko