kaczki - 2575 przepisów (strona:82/172)

Kacze nogi ze śliwkami - trochę Azji w wolnowarze 251

mięsa, dodać śliwki i rozłożyć wszystko w misie w miarę równomiernie. Przykryć pokrywką, ustawić wolnowar na program "high" i gotować przez 5 - 6 godzin. Po tym czasie mięso kaczki jest tak miękkie że  samo oddziela się od kości.  Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego

Stare Gary
Smażona pierś kaczki 332

Składniki: 2 piersi kaczki ze skórą pół łyżeczki majeranku sól pieprz zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Piersi dokładnie umyłam i osuszyłam. Olej wymieszałam z solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Dokładnie natarłam piersi przyprawami i odstawiłam na godzinę lodówki. Skórę piersi ponacinałam ostrym nożem w kratkę. Piersi położyłam na zimnej patelni skórą do dołu i smażyłam na dużym

Kulinarny Pamiętnik
Kaczka pieczona świąteczna 294

Święta za pasem. Z tej okazji chciałam wam zaproponować przyrządzenie najprostszej pod słońcem kaczki w całości z pysznym sosem, idealnym np do klusek. Chyba nie ma łatwiejszego sposobu na pyszne podanie tego szlachetnego, niedocenianego drobiu. Tak więc ruszajcie do sklepów by zaopatrzyć się w polską kaczusię i do roboty :) Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 213

konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam tą nazwę to od razu wiedziałam, że musi to być kaczka Przygotowałam więc udka kacze w przepysznym sosie piwno-miodowym z wiśniami, doskonały pomysł na świąteczne danie obiadowe. Robi się praktycznie samo w piekarniku, a sos to kwestia chwili. Aby spełnić warunku

karmelowy
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 218

należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami. SKŁADNIKI NA FARSZ: - 1 kg udźca z indyka, - 2x pierś z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się na zupę

Wypisz Wymaluj
DOHO Sushi – Najczęściej wybierana restauracja z sushi w Białystoku 32

naszej restauracji. Każda rolka to przemyślana harmonia składników, która odzwierciedla naszą filozofię łączenia tradycji z nowoczesnością. DOHO Sushi oferuje również rameny na aromatycznym bulionie, pierożki gyoza oraz chrupiącą kaczkę Teriyaki, które doskonale uzupełniają menu i pozwalają na pełne doświadczenie kuchni azjatyckiej w nowym wydaniu. Dlaczego DOHO Sushi to najlepszy wybór w Białymstoku? Najwyższa jakość składników – używamy wyłącznie świeżych

CityTaste - Przepisy
Yuenyeung Historia i Pochodzenie 37

pochodzenie Yuenyeung Yuenyeung, znana także jako kopi cham, to popularny napój wywodzący się z Hongkongu , będący nietypowym połączeniem kawy i herbaty. W dialekcie kantońskim nazwa „yuenyeung” odnosi się do kaczki mandaryńskiej – symbolu harmonijnej pary w chińskiej kulturze, gdzie dwa różne elementy (kawa i herbata) uzupełniają się, tworząc jedną, doskonałą całość. Historia tego napoju sięga czasów brytyjskiej kolonizacji Hongkongu. Brytyjczycy przywieźli

RafalCook
Pierogi ruskie 48

kapustą i grzybami Pierogi z kurkami Pierogi z ricottą i parmezanem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z bobem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Pierogi z kaczką Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie PIEROGI RUSKIE Ilość porcji: farsz na 35-40 pierogów Przygotowanie: 30 minut + czas lepienia i gotowania pierogów Składniki: – ciasto z tego przepisu na ciasto

nietylkopasta.pl
Świąteczna kaczka w sosie żurawinowym z winem 52

Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość, delikatność i bogaty smak. W tym przepisie podkreślamy jej naturalne walory, wzbogacając aromatycznym sosem z nutą imbiru i żurawiny, które doskonale komponują się z mięsem. To danie nie tylko zachwyci Twoje kubki smakowe, ale również stanie się ozdobą każdej wyjątkowej okazji. Przygotowanie tej potrawy, choć wymaga odrobiny precyzji, przynosi

Kulinarna Chwila
Smarowny pasztet z drobiowych wątróbek 67

rewelacyjny smarowny pasztet z drobiowych wątróbek, który jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Można go zrobić z wątróbek z kurczaka, z indyka, z gęsi lub z kaczki. W każdej z tych wersji będzie równie dobry. Taki pasztet nadaje się do szybkiego spożycia, natomiast jeśli chcesz go przechować dłużej w lodówce, w momencie gdy będzie już zastygnięty w słoiczku, polej

Kulinarne przygody Gatity
Wina na zimę: najlepsze półsłodkie i półwytrawne wybory na chłodne wieczory 44

chłodne wieczory. Łagodne taniny i aromaty ciemnych owoców, takich jak porzeczki, śliwki czy jeżyny, nadają mu aksamitnego charakteru, który idealnie współgra z pieczonymi mięsami. Szczególnie dobrze smakuje z kaczką z jabłkami, polędwicą wołową czy gulaszami, w których dominują aromaty korzennych przypraw. Cabernet Sauvignon w wersji półwytrawnej to także doskonały wybór do deski serów z dodatkiem orzechów i żurawiny. 3. Wina

smakowitehistorie.com
Sott’olio cudowna cukinia na zimę do słoików 40

kuchni . Cukinia tego roku tak obrodziła ,że nie było mowy przejeść tego na bieżąco. Po miesiącu kotletów, pasztetów, zup.. przeżarliśmy się my .. przeżarły się kury.. Na koniec kaczki, także się poddały.. Pozostało poszukać sposobu smacznego przerobu na zapasy zimowe . Ketchup z cukinii już był w spiżarce, leczo także no i oczywiście grillowana w pomidorach, marynowana z curry

Ogrodnik w podróży

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję