mięsa, dodać śliwki i rozłożyć wszystko w misie w miarę równomiernie. Przykryć pokrywką, ustawić wolnowar na program "high" i gotować przez 5 - 6 godzin. Po tym czasie mięso kaczki jest tak miękkie że samo oddziela się od kości. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego
Stare GarySkładniki: 2 piersi kaczki ze skórą pół łyżeczki majeranku sól pieprz zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Piersi dokładnie umyłam i osuszyłam. Olej wymieszałam z solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Dokładnie natarłam piersi przyprawami i odstawiłam na godzinę lodówki. Skórę piersi ponacinałam ostrym nożem w kratkę. Piersi położyłam na zimnej patelni skórą do dołu i smażyłam na dużym
Kulinarny PamiętnikŚwięta za pasem. Z tej okazji chciałam wam zaproponować przyrządzenie najprostszej pod słońcem kaczki w całości z pysznym sosem, idealnym np do klusek. Chyba nie ma łatwiejszego sposobu na pyszne podanie tego szlachetnego, niedocenianego drobiu. Tak więc ruszajcie do sklepów by zaopatrzyć się w polską kaczusię i do roboty :) Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkonkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam tą nazwę to od razu wiedziałam, że musi to być kaczka Przygotowałam więc udka kacze w przepysznym sosie piwno-miodowym z wiśniami, doskonały pomysł na świąteczne danie obiadowe. Robi się praktycznie samo w piekarniku, a sos to kwestia chwili. Aby spełnić warunku
karmelowynależy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami. SKŁADNIKI NA FARSZ: - 1 kg udźca z indyka, - 2x pierś z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się na zupę
Wypisz Wymalujnaszej restauracji. Każda rolka to przemyślana harmonia składników, która odzwierciedla naszą filozofię łączenia tradycji z nowoczesnością. DOHO Sushi oferuje również rameny na aromatycznym bulionie, pierożki gyoza oraz chrupiącą kaczkę Teriyaki, które doskonale uzupełniają menu i pozwalają na pełne doświadczenie kuchni azjatyckiej w nowym wydaniu. Dlaczego DOHO Sushi to najlepszy wybór w Białymstoku? Najwyższa jakość składników – używamy wyłącznie świeżych
CityTaste - Przepisypochodzenie Yuenyeung Yuenyeung, znana także jako kopi cham, to popularny napój wywodzący się z Hongkongu , będący nietypowym połączeniem kawy i herbaty. W dialekcie kantońskim nazwa „yuenyeung” odnosi się do kaczki mandaryńskiej – symbolu harmonijnej pary w chińskiej kulturze, gdzie dwa różne elementy (kawa i herbata) uzupełniają się, tworząc jedną, doskonałą całość. Historia tego napoju sięga czasów brytyjskiej kolonizacji Hongkongu. Brytyjczycy przywieźli
RafalCookkapustą i grzybami Pierogi z kurkami Pierogi z ricottą i parmezanem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z bobem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Pierogi z kaczką Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie PIEROGI RUSKIE Ilość porcji: farsz na 35-40 pierogów Przygotowanie: 30 minut + czas lepienia i gotowania pierogów Składniki: – ciasto z tego przepisu na ciasto
nietylkopasta.plKaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość, delikatność i bogaty smak. W tym przepisie podkreślamy jej naturalne walory, wzbogacając aromatycznym sosem z nutą imbiru i żurawiny, które doskonale komponują się z mięsem. To danie nie tylko zachwyci Twoje kubki smakowe, ale również stanie się ozdobą każdej wyjątkowej okazji. Przygotowanie tej potrawy, choć wymaga odrobiny precyzji, przynosi
Kulinarna Chwilarewelacyjny smarowny pasztet z drobiowych wątróbek, który jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Można go zrobić z wątróbek z kurczaka, z indyka, z gęsi lub z kaczki. W każdej z tych wersji będzie równie dobry. Taki pasztet nadaje się do szybkiego spożycia, natomiast jeśli chcesz go przechować dłużej w lodówce, w momencie gdy będzie już zastygnięty w słoiczku, polej
Kulinarne przygody Gatitychłodne wieczory. Łagodne taniny i aromaty ciemnych owoców, takich jak porzeczki, śliwki czy jeżyny, nadają mu aksamitnego charakteru, który idealnie współgra z pieczonymi mięsami. Szczególnie dobrze smakuje z kaczką z jabłkami, polędwicą wołową czy gulaszami, w których dominują aromaty korzennych przypraw. Cabernet Sauvignon w wersji półwytrawnej to także doskonały wybór do deski serów z dodatkiem orzechów i żurawiny. 3. Wina
smakowitehistorie.comkuchni . Cukinia tego roku tak obrodziła ,że nie było mowy przejeść tego na bieżąco. Po miesiącu kotletów, pasztetów, zup.. przeżarliśmy się my .. przeżarły się kury.. Na koniec kaczki, także się poddały.. Pozostało poszukać sposobu smacznego przerobu na zapasy zimowe . Ketchup z cukinii już był w spiżarce, leczo także no i oczywiście grillowana w pomidorach, marynowana z curry
Ogrodnik w podróży