Nie ma to jak pyszny rosół domowy, który kojarzy się z esencjonalnym i gorącym wywarem. Jest też zbawiennym daniem, kiedy pojawiają się pierwsze objawy przeziębienia. Jak jednak przygotować rosół według domowej receptury, aby smakował całej rodzinie? Zobacz przepis i kilka cennych porad! Z czego przygotować rosół domowy? Dobrze dobrane składniki to podstawa dobrego rosołu domowego. Sercem każdego wywaru jest oczywiście mięso. W polskich domach króluje kurczak, ale według dawnych receptur to mieszanki różnych gat... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...