kaczki - 2575 przepisów (strona:83/172)

Fasola szparagowa po chińsku 224

słonecznikowy * 5 łyżek bulionu z kostki drobiowej lub wody * 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru * 1 łyżka masła * 4 łyżki mielonego mięsa wołowego - nie miałam więc drobno pokroiłam ugotowaną kaczkę - smakowało super więc mięso dowolne * 1 łyżka sosu sojowego - dałam ciemnego * 1 łyżka sosu hoisin - nie miałam dałam ząbek czosnku * 1 łyżka wódki * 1 łyżeczka cukru * sól i pieprz Jako

sierotka maRysia w kuchni
Perliczka z kaparami 158

piersi perliczki (może być kaczka lub kurczak), 200 ml bulionu, 2 łyżki masła, imbir mielony, sól, 4 łyżki kaparów, 50 g słoniny, 1/2 łyżki mąki, Piersi perliczki oprószyć solą, natrzeć grubo imbirem. Podsmażyć na maśle w rondlu z grubym dnem, wlać bulion i dusić około 20 minut. Piersi wyjąć i trzymać w cieple. Słoninę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć wytapiając

królestwo garów
Smarowidło z kaczki, boczku i jabłek czyli rillettes 203

przez 5 - 6 godzin. Pozostawić do przestudzenia na 30 minut, następnie  przenieść mięso na deskę lub do głębszego naczynia. Usunąć skórę i kości z kaczki. Używając widelca i noża porozdzielać mięso na drobne strzępy. Usunąć tymianek. Wyłowić łyżką cedzakową jabłka i cebulę z sosu w wolnowarze, rozgnieść, dodać do mięsa, wymieszać. Spróbować, w razie potrzeby

Stare Gary
Kacze nogi ze śliwkami - trochę Azji w wolnowarze 238

mięsa, dodać śliwki i rozłożyć wszystko w misie w miarę równomiernie. Przykryć pokrywką, ustawić wolnowar na program "high" i gotować przez 5 - 6 godzin. Po tym czasie mięso kaczki jest tak miękkie że  samo oddziela się od kości.  Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego

Stare Gary
Smażona pierś kaczki 324

Składniki: 2 piersi kaczki ze skórą pół łyżeczki majeranku sól pieprz zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Piersi dokładnie umyłam i osuszyłam. Olej wymieszałam z solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Dokładnie natarłam piersi przyprawami i odstawiłam na godzinę lodówki. Skórę piersi ponacinałam ostrym nożem w kratkę. Piersi położyłam na zimnej patelni skórą do dołu i smażyłam na dużym

Kulinarny Pamiętnik
Kaczka pieczona świąteczna 279

Święta za pasem. Z tej okazji chciałam wam zaproponować przyrządzenie najprostszej pod słońcem kaczki w całości z pysznym sosem, idealnym np do klusek. Chyba nie ma łatwiejszego sposobu na pyszne podanie tego szlachetnego, niedocenianego drobiu. Tak więc ruszajcie do sklepów by zaopatrzyć się w polską kaczusię i do roboty :) Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 203

konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam tą nazwę to od razu wiedziałam, że musi to być kaczka Przygotowałam więc udka kacze w przepysznym sosie piwno-miodowym z wiśniami, doskonały pomysł na świąteczne danie obiadowe. Robi się praktycznie samo w piekarniku, a sos to kwestia chwili. Aby spełnić warunku

karmelowy
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 205

należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami. SKŁADNIKI NA FARSZ: - 1 kg udźca z indyka, - 2x pierś z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się na zupę

Wypisz Wymaluj
DOHO Sushi – Najczęściej wybierana restauracja z sushi w Białystoku 17

naszej restauracji. Każda rolka to przemyślana harmonia składników, która odzwierciedla naszą filozofię łączenia tradycji z nowoczesnością. DOHO Sushi oferuje również rameny na aromatycznym bulionie, pierożki gyoza oraz chrupiącą kaczkę Teriyaki, które doskonale uzupełniają menu i pozwalają na pełne doświadczenie kuchni azjatyckiej w nowym wydaniu. Dlaczego DOHO Sushi to najlepszy wybór w Białymstoku? Najwyższa jakość składników – używamy wyłącznie świeżych

CityTaste - Przepisy
Yuenyeung Historia i Pochodzenie 20

pochodzenie Yuenyeung Yuenyeung, znana także jako kopi cham, to popularny napój wywodzący się z Hongkongu , będący nietypowym połączeniem kawy i herbaty. W dialekcie kantońskim nazwa „yuenyeung” odnosi się do kaczki mandaryńskiej – symbolu harmonijnej pary w chińskiej kulturze, gdzie dwa różne elementy (kawa i herbata) uzupełniają się, tworząc jedną, doskonałą całość. Historia tego napoju sięga czasów brytyjskiej kolonizacji Hongkongu. Brytyjczycy przywieźli

RafalCook
Pierogi ruskie 33

kapustą i grzybami Pierogi z kurkami Pierogi z ricottą i parmezanem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z bobem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Pierogi z kaczką Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie PIEROGI RUSKIE Ilość porcji: farsz na 35-40 pierogów Przygotowanie: 30 minut + czas lepienia i gotowania pierogów Składniki: – ciasto z tego przepisu na ciasto

nietylkopasta.pl
Świąteczna kaczka w sosie żurawinowym z winem 37

Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość, delikatność i bogaty smak. W tym przepisie podkreślamy jej naturalne walory, wzbogacając aromatycznym sosem z nutą imbiru i żurawiny, które doskonale komponują się z mięsem. To danie nie tylko zachwyci Twoje kubki smakowe, ale również stanie się ozdobą każdej wyjątkowej okazji. Przygotowanie tej potrawy, choć wymaga odrobiny precyzji, przynosi

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania