Krupnik na żeberkach

Krupnik na żeberkach

Krupnik na żeberkach

Krupnik to chyba jedna z moich ulubionych polskich zup. Kojarzy mi się z dzieciństwem i niedzielnym obiadem u babci. W polskiej kuchni można znaleźć różne wersje tej zupy. Bywa przyrządzana na żeberkach - cielęcych lub wieprzowych, na mięsie drobiowym - kurczaku lub kaczce, a także na drobiowych podrobach, a nawet na samych skwarkach z wytopionej słoniny. Różne są też rodzaje kasz wykorzystywanych do przygotowania krupniku. Najczęściej jest to kasza jęczmienna - łamana, perłowa lub pęczak, ale bywa używana też k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, krupnik, zupa, żeberka, grzyby, mięso, ziemniak, ziemniaki, koperek, drobiowe, por , mielone, kasza jaglana, dekoracje, marchewka, kaczki, obiad, kurczak, warzywa, mięso mielone, gotowana marchewka, zupa z mięsem mielonym, gotowany kurczak, zupa grzybowa, mielone z warzywami, mięso na obiad, ziemniaki na obiad, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.