[Winna Szkoła] Wino i wędliny
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
[Winna Szkoła] Wino i wędliny
Większość wędlin to mięsa peklowane, suszone, wędzone lub fermentowane. Większość z tych metod obróbki sprawia, że nie dość, że zawierają one sporą ilość tłuszczu, to jeszcze są słone. A co to oznacza? Ni mniej, ni więcej tylko to, że mamy dwa czynniki tzw. wine-friendly, które sprawiają, że dobór wina do wędlin staje się względnie prosty. No właśnie… względnie! Dobierając wino musimy wziąć pod uwagę intensywność smaków, stopień doprawienia oraz rodzaj przypraw. Dlatego poszukując idealnego rozwiązania...
Czytaj dalej na blogu Kate's KitchenAutor
Kate's Kitchen
O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasztet, szynka, boczek, mięso, schab, kiełbasa, przekąska, przekąski, pizza , wołowina, kaczki, ciasto na pizze, paszteciki, królik, chorizo, papryka, pieczony boczek, pasztet wieprzowy, biała kiełbasa
Inne przepisy z Kate's Kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję