Marzec - kuchnia chińska

Marzec - kuchnia chińska

Marzec - kuchnia chińska

Luty już za nami. Z francuskiego menu największym zainteresowaniem cieszył się  kurczak w winie  oraz desery wprowadzone w ramach słodkiego piątku, czyli  creme brulee   i  tarta tatin . Czas rozpocząć podróż w nowe rejony. Kierunek? Chiny! Przewertowałam swoje półki w poszukiwaniu książek o kuchni chińskiej i nie znalazłam na nich tyle tytułów ile bym sobie życzyła. Kuchnia chińska, wbrew temu co moglibyście sądzić o niej na podstawie tak ukochanych przez Polaków "chińczyków", to jedna z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuchnia chińska, sosy, pierogi przepis, pierogi, tarta, dania chińskie, ciekawe przepisy, krewetki, naleśniki, ryż, sos sojowy, czosnek, miód, fasola, owoce morza, kaczki, pieczywo, naleśnik, francuskie, imbir, mięso, kapusta pekińska, desery, deser, makaron, ciasto, makarony, kurczak, słodkie, dania z makaronem

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję