Perliczka pieczona na dziko

Perliczka pieczona na dziko

Perliczka pieczona na dziko

Perliczka pieczona na dziko , z suszonymi śliwkami, jałowcem i rozmarynem. Tak o perliczce można przeczytać w książce z 1930 roku Nowoczesna kuchnia domowa pod redakcją prof. Emila Wyrobka: „ Perliczki czyli pantarki. Używa się tylko sztuk młodych, mają smak podobny jak bażant. Piecze się jak kaczki i podaje z ich własnym sosem ”. Perliczka (u mnie same nogi perliczki), 6 owoców jałowca, 6 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 250 g śliwek suszonych (u mnie suszone wędzone), gałązka rozmarynu, sól, 4 - 5 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję