Perliczka pieczona na dziko
Perliczka pieczona na dziko
Perliczka pieczona na dziko , z suszonymi śliwkami, jałowcem i rozmarynem. Tak o perliczce można przeczytać w książce z 1930 roku Nowoczesna kuchnia domowa pod redakcją prof. Emila Wyrobka: „ Perliczki czyli pantarki. Używa się tylko sztuk młodych, mają smak podobny jak bażant. Piecze się jak kaczki i podaje z ich własnym sosem ”. Perliczka (u mnie same nogi perliczki), 6 owoców jałowca, 6 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 250 g śliwek suszonych (u mnie suszone wędzone), gałązka rozmarynu, sól, 4 - 5 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, kaczki
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję