Przepis na : obiad
Przepyszny, ostry sos orzechowy . Idealny dodatek do tzw. “wege bowl”. Sprawdzi się również w wege burgerach, kanapkach czy jako sos do surowych warzyw. Obok hummusu, obowiązkowa pozycja wszystkich wegan, wegetarian i fleksitarian. Polecam również do mięs podczas grilla czy majówki. Można go rownież spakować do lunchboxa obok chrupiących warzyw, pokrojonych w słupki i zabrać do szkoły lub pracy. Ostry sos orzechowy powstaje z masła orzechowego, imbiru, czosnku, sosu sojowego, sosu Sriracha i jest... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...