Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane z łososiem, chrzanem, koperkiem i kaparami . Farsz przygotowuję z żółtek, które rozgniatam widelcem i mieszam z jogurtem naturalnym, chrzanem ze słoiczka i siekanym koperkiem. Ponieważ moje “Jajka faszerowane z łososiem” podaję w formie koreczków, specjalnie do farszu dodaję jogurt naturalny, a nie ciężki majonez. Dzięki temu zjedzenie takiego koreczka, nie zapycha nas i zostawia miejsce na inne przekąski 🙂 Kluczowe jest jednak dodanie kaparów , które podbiją smak i razem z chrzan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...