zrazy - 671 przepisów (strona:14/45)

Wyborne zraziki wieprzowe 59

potrawa, którą z pewnością zachwycimy całą rodzinę. Wykonanie takiego obiadu wcale nie jest czasochłonne ani trudne, więc na pewno każdy sobie z nim poradzi. Polecam!       Składniki: Zrazy: ok 600g mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 garści prażonej cebuli lub 1 cebula podsmażona 1 niewielka marchewka 3 garści drobno pokrojonej kapusty Przyprawy: sól, pieprz(...)oczkach *** *** Wszystko ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z powstałej masy formujemy niezbyt duże owalne zraziki *** *** Klopsiki mięsne obtaczamy kolejno w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim zrazy z każdej strony na rumiano *** *** Zrumienione mięso przekładamy do garnka, a na patelnię dokładamy masło i podsmażamy na nim pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę

Blog z Apetytem
Zrazy drobiowe 946

Zrazy drobiowe Roladki z kurczaka zawijane z pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie pieczeniowym, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Świetnie smakują podane z ziemniaczkami, pyzami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty. Polecam wypróbować ten przepis!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 ogórki kiszone (u mnie(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zrazy drobiowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Marynowane zrazy z pysznym farszem 94

dodajemy suszone grzybki, liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 1,5 godziny. Co jakiś czas obracamy roladki *** *** Po tym czasie gdy zrazy będą już całkowicie miękkie wyjmujemy je z duszenia i zdejmujemy sznurki lub wykałaczki *** *** Powstały sos zaciągamy. W tym celu mąkę mieszamy z 1/4 szklanki wody oraz śmietanką, dodajemy(...)PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Marynowane zrazy z pysznym farszem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki schabowe 85

Pamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa razy w roku. Mama pracowała, a mimo wszystko zawsze w domu był dwudaniowy obiad, czas na rozmowę z dziećmi i porządki. Zawsze Ją podziwiałam i podziwiam do tej pory. Jak sama robię zrazy, albo coś podobnego to zawsze dzieci się cieszą i mówią, że pyszny obiad będzie i tylko dopytują „kiedy obiad”. Dzisiaj taka uproszczona i szybsza wersja – roladki schabowe. Składniki: 80 dag schabu 10 plasterków wędzonej szynki 10 plasterków żółtego sera 2 ogórki kiszone 5 łyżeczek musztardy sól, pieprz, mielona papryka Wykonanie: Schab pokroić na 10 plastrów

dom-agi.pl
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 69

Zrazy trochę inne niż tradycyjnie ;) Składniki na 1 zraza Plaster wołowiny 1 plaster Twrożek 1 łyżka Boczek parzony 1 plasterek Pieczarka 2 pieczarki Por kilka plasterków Sól Pieprz Tymianek Dodatkowo Oliwa z oliwek Marchew 2 mar The post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem kiszonym. Przepis krok po kroku. 156

gustu. Inne dania na Boże Narodzenie znajdziecie TU (link)   Zrazy wieprzowe bez zawijania   Dzięki farszowi schab wychodzi soczysty, w smaku będzie niczym zrazy wieprzowe bez zawijania. A pracy dużo mniej, co w święta się chwali. Kto chciałby w taki czas nabijać roboczogodziny, stojąc przy garach. Zamiast kombinowania

kuron.com.pl
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 189

zdjęcia innego brak..tzn.miałam,ale przez przypadek usunęłam.Kotleciki mięsne owinięte w skórki z kurczaka i gotowane w wolnowarze..Takie "zrazy "można także upiec [ klik ] ..ale , że ja i córka nie jemy nic smażonego, więc zrobiłam gotowane i była z tego wywaru zupka chrzanowa z tymi zrazikami.Takie zraziki nawet po ugotowaniu można podsmażyć na patelni. skórki drobiowe(...)doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką. Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około

Moje domowe kucharzenie
Zrazy z wolnowaru 147

wolnowar to super urządzenie...można dowolną potrawę przygotować , włożyć do wolnowaru , ustawić i np.iść do pracy,a po powrocie obiadek prawie gotowy.U mnie tym razem zrazy z dodatkiem mięsa mielonego i ogóreczka. kilka plastrów polędwicy wieprzowej troszkę mielonego mięsa ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry(...)rozbić.Posypać wegetą .Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione] oraz kawałek ogórka.Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około

Moje domowe kucharzenie
Zrazy schabowe z ogórkiem, boczkiem i chrzanem 186

jest dużo mniej kaloryczne w porównaniu do tradycyjnego schaboszczaka, panierowanego i smażonego na dużej ilości tłuszczu.  Poza tym, jeden zraz z farszem wychodzi całkiem duży.  Jak dla mnie to był na dwa razy...:-) Składniki - porcja na 2 zrazy kawałki schabu - lepiej żeby były trochę grubsze niż na tradycyjnego schabowego, najlepiej ok 2 cm 2-3 małe ogórki(...)przykryciem przez ok 20-25 minut.  Podawać polane sosem żurawinowym lub pieczeniowym.  Osobiście wolę sos żurawinowy - za lekką słodycz.  Do sosu należy wykorzystać sos z duszenia zrazów - będzie doskonałą bazą do sosu i nada głębi smaku.  Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zrazy z wolnowaru 153

Ostatnio wolnowar często u mnie jest w użyciu..przygotowałam zrazy, miałam je gotować(...)garnku, ale włożyłam je do wolnowaru ,dolałam wodę do sosu pozostałego z gotowania mięsa , dodałam przyprawy , ustawiłam wolnowar i to wszystko..można iść do pracy, lub spać..u mnie zrazy właśnie gotowały się w nocy. kilka plastrów polędwicy wieprzowej marchewka gotowana ogórek kiszony troszkę mięsa mielonego [doprawionego przyprawami] domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek

Moje domowe kucharzenie
ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO 130

Wyrobić na jednolitą masę.Ukształtować 10 lu 20 zrazików (po 1 lub 2 na porcję). Każdy zrazik obtoczyć w mące lub przesianej tartej bułce i smażyć na rumiano.  Zrazy mielone na gorącą przekąskę można przygotować w sposób następujący: Masę mieloną podzielić na 40 porcji, uformować okrągłe frykadelki, obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z startym żółtym serem i różnymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem. 113

następnie dobrze wyrobić, odstawić na 2-3 godz.(albo na noc), z wyrobionego mięsa formujemy zrazy z pieczarkowym nadzieniem, najpierw płaski placek, kładziemy farsz pieczarkowy i zamykamy zraza, zrazy obtaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu około 15 min. z każdej strony

Kuchnia Beaty
Zrazy mielone nadziewane 186

Zrazy mielone nadziewane są serem, ogórkiem kiszonym i cebulą. Bardzo ciekawy i pomysłowy przepis do wypróbowania. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 bułka namoczona w wodzie sól pieprz 1 cebula plasterki sera bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Bułkę zalać wodą, odstawić do namoczenia na około 5-10 minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę(...)lepsze nasze kotlety. Formujemy małe kotlety mielone, lekko rozpłaszczamy. Kładziemy na kotlety plasterek sera, na ser ogórek kiszony i cebulę drobno pokrojoną oraz podsmażoną. Zwijamy plasterek sera. Uformować podłużne zrazy. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
ZRAZY DROBIOWE 379

Jutro drugi dzień świąt, także pewnie będzie tłum ludzi w Waszych domach. Może macie problem z wybraniem menu na obiad, może nie wiecie czym zaskoczyć gości. Mogę Wam pomóc, zrazy drobiowe z pieczarkami i serem pleśniowym typu camembert. Wyśmienity i wyrafinowany smak. Spróbujcie i wcale nie trzeba dużo czasu do przygotować.  Składniki:   duża pierś z kurczaka(...)Smażyć z każdej strony na patelni, następnie przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i zapiec ok. 30 min w 180 stopniach. Do pieczarek, które nam zostały dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Zrazy po upieczeniu podawać z ziemniakami i duszonymi pieczarkami. Smacznego

pieprzny smaczek
mielone zrazy z łopatki z kapustą kiszoną i pieczarkami... 165

mięsa i posmarować musztardą, nałożyć plasterek boczku, kawałek kiszonego ogórka, kawałek cebuli nakryć drugim plackiem i zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz do garnka przelać tłuszcz po zrazach, podsmażyć resztę cebuli, pieczarki pokrojone, dodać kiszoną kapustę i wymieszać, wlać wodę, przyprawę w płynie, majeranek wsypać, na kapuście(...)ułożyć zrazy i pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu można podać na obiad z ziemniakami lub na kolację do pieczywa..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mielone zrazy z łopatki z buraczkami i kaszą gryczaną... 168

ogórka, cebulę nakryć porcją mielonego i uformować razem z tej ilości mięsa takie 3 zrazy duże, w takich wiekszych łatwiej skleić nadzienie - można podac 2 porcje z jednego zraza obsypane mąką podsmażyć na gorącym oleju, jeśli zostało nadzienie to wsypać je do rondla wlać wodę, kostkę rosołową i pod przykryciem gotować z 30 minut na mniejszym ogniu 2 łyżki(...)oczkach tarki ugotowane buraczki, do smaku dać cukier, ocet winny, sól, pieprz i chwię podsmażać mieszając, na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i szybko wszystko wymieszać na małym ogniu zrazy podać z buraczkami i kaszą gryczaną i sosem...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki ze schabu 143

Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Eksperymentalnie dodałam świeżą paprykę - sprawdziło się doskonale. Można zrobić w większej ilości i zamrozić w porcjach. (Zdjęcie z archiwum ). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kotlety mielone jak zrazy 64

Kotlety mielone jak zrazy Roladki są łatwe i dość szybkie w wykonaniu, a smakują naprawdę wybornie. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście ulubioną surówką. U mnie surówka włoska z tego (klik) przepisu. Polecam!       Składniki: ok 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 cebula(...)POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ           Artykuł Kotlety mielone jak zrazy pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zrazy z mielonego mięsa z pieczarkami 43

prostu pycha!! Zrazy z mielonego mięsa to bardzo fajny pomysł na obiad, szybciej się robią i zawsze są miękkie. Do środka możecie dać różne nadzienie, u mnie boczek i pieczarki, ale również dobrze sprawdzą się ogórek kiszony, lub papryka. sos powstaje prosty i pyszny podczas obsmażania i duszenia zrazów. Będą idealnym dodatkiem do klusek śląskich, lub po prostu

Swojskie jedzonko
Frykadelki wieprzowe z cukinią w sosie musztardowym 31

minuty. Frykadelki polewamy tak powstałym sosem. Frykadelki wieprzowe z cukinią w sosie musztardowym Zobacz inne przepisy na kotlety z mięsa mielonego: Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej Zrazy z mięsa mielonego w sosie – pyszne danie na obiad Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Soczyste kotlety mielone – sprawdzony przepis Roladki z mięsa mielonego w sosie

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie, treściwe i niedrogie obiady! 123

oraz łatwe w przygotowaniu danie z mięsem, ziemniaczkami, boczkiem wędzonym, kapustą kiszoną i pieczarkami. Polecam!   Rolady śląskie mielone Przepis tutaj (KLIK) Wszyscy znają tradycyjne rolady śląskie zwane też zrazami. U mnie takie zrazy dla leniwych, czyli faszerowane roladki z mięsa mielonego. Jest przy nich dużo mniej roboty, a smakują tak samo pysznie jak te oryginalne. Mięso możemy

Blog z Apetytem
Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane 95

25min w temperaturze 180 0 C. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami lub ryżem. Smacznego Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Siekane kotlety z kurczaka Zrazy wołowe – roladki wołowe Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zapiekane zraziki 125

wieprzowego z łopatki  -2 łyżki tartej bułki  -4 łyżki mleka  -jajko -2 łyżki majeranku  -sól i świeżo mielony pieprz czarny -mąka  pszenna do obtoczenia zrazów -olej do obsmażenia Sos: -szklanka śmietany  18% ( 250 ml ) -2 łyżki mleka - łyżeczka mąki ziemniaczanej  -łyżka koncentratu pomidorowego  -2 łyżki pikantnego keczupu Bułkę wymieszać z mlekiem(...)zalać wymieszanymi  dokładnie składnikami sosu. Wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Sos powinien się zagotować i zgęstnieć.  Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze zrazy na 10 min. aby odpoczęły i zintegrowały się z sosem. Podawać z makaronem świderki lub ryżem na sypko i z dodatkiem ulubionej surówki.   (function

Kulinarne przemyslenia
Bitki wieprzowe w sosie własnym 43

sosem wkładamy obsmażone bitki, patelnię przykrywamy pokrywką i całość dusimy na małym ogniu przez około 30min. Bitki wieprzowe w sosie własnym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Zrazy wołowe – roladki wołowe Makaron z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Bitki wieprzowe

Księga-Smaku
Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! 78

Lubicie zrazy? Ja bardzo. A znacie frykadelki? Są bardzo podobne, ale robimy je z mięsa mielonego. Nie musimy żmudnie rozbijać czy spinać wykałaczką. Przygotowuje się je dość prosto, choć są oczywiście bardziej czasochłonne niż zwykłe kotlety mielone. Najważniejszy w nich jest jednak… sos. „Mięsko z sosikiem” to dla mnie kwintesencja domowego obiadu. Taki obiad przypada(...)sosu i gotujemy jeszcze chwilę do czasu, aż sos nieco zgęstnieje. Próbujemy, czy jest odpowiednio słony. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub kluskami. Post Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kotlety rybne przepis 65

Kotlety rybne przepis Sprawdzony, wypróbowany wiele razy przepis na pyszne zrazy rybne. Soczyste, z chrupiącą skórką, idealne na piątkowy jak i na każdy inny obiad kotlety rybne. Takie kotlety z ryby można przygotować na wiele sposobów. Mogą to być kotlety z piekarnika lub smażone na patelni. Wbrew temu co mówią ”celebryci kulinarni” ryba doskonale smakuje z cebulą(...)piękne białe mięso, mało ości co bardzo ważne i ten jego rybi smak jest bardzo delikatny. Jednak można także użyć innych ryb np. morszczuk lub miruna. Jak doprawić zrazy rybne aby były smaczne i aromatyczne? Jest dodatek, który sprawia, że kotlety smakują wybornie. Nawet dzieci jedzą takie kotlety z ryby bez żadnego ale. Tym dodatkiem jest musztarda miodowa, prosty

Dieta moja pasja
Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami 66

Uwielbiamy polskie tradycyjne dania. Zrazy znają doskonale wszyscy. Jednakże każdy robi na swój sposób. Tym razem postanowiłam wzbogacić ich smak dodatkiem leśnych suszonych grzybów. Dodałam je zarówno do środka mięsa jak i do sosu. Najlepszy tradycyjny obiad z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ugotowanych ziemniaków.  1 kg karkówki Sól Pieprz Przyprawa do mięsa 10 plastrów wędzonego boczku(...)resztę pozostałej cebuli, przesmażamy. Wlewamy wodę, doprawiamy przyprawą uniwersalną i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do mięsa.  Całość dusimy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy zrazy z sosu. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i śmietaną. Przelewamy do sosu, gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowym sosem ponownie zalewamy mięso. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 82

czerwony barszcz wigilijny do popicia, w bulionówce. W tym wpisie znajdziecie nasze najlepsze przepisy, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe na święta. Przepisów na tradycyjny panierowany kotlet schabowy, zrazy wołowe , nie muszę przypominać. Te przepisy na Świąteczny obiad sprawdzą się też na Wielkanoc, gdyż każdy chce, by wielkanocne dania również smakowały gościom i rodzinie. Obiad wielkanocny(...)obiad na Boże Narodzenie powinien być wyjątkowy w smaku! Najlepsze przepisy na świąteczny obiad: Tradycyjna wołowina w sosie własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa grzybowa z wołowiną 76

mięsożerców Ten przepis wymaga wprawdzie w realizacji nieco więcej czasu i uwagi aniżeli wspomniani poprzednicy. Jednak użycie odpowiedniego rodzaju wołowiny oraz potraktowanie jej w sposób podobny jak podczas przygotowywania zrazów skróci gotowanie oraz sprawi, że mięso będzie miękkie i delikatne. Zupę można ugotować zarówno bazując na gotowym esencjonalnym bulionie (raczej nie z kostki) lub rosole, jak również bez takiej(...)świeżo mielony sól do smaku Instrukcje Grzyby oczyścić i pokroić w grubsze plasterki, następnie dokładnie opłukać i odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wołowinę podzielić jak na zrazy, rozbić dość cienko, a następnie pokroić wedle preferencji w kwadraty lub paski. Wymieszać z sosem sojowym i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. W rondlu lub na patelni

Kulinarna Pokusa
Zrazy wołowe 139

Dzień dobry, dziś zaserwuję Wam tradycyjny obiad zrazy wołowe z buraczkami i ogórkiem kiszonym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Zrazy wołowe 139

Dzień dobry, dziś zaserwuję Wam tradycyjny obiad zrazy wołowe z buraczkami i ogórkiem kiszonym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Roladki ze schabowe w kremowym sosie ze świeżych i suszonych grzybów 95

Takie wielkopolskie "zrazy"-tyle,że nie z wołowiny a z wieprzowiny. Moim zdaniem zrazy tylko z wołowiny, dlatego nazwałam je roladami. PRODUKTY: (4 porcje) 4 spore kotlety 4 półksiężyce cebuli 4 kawałki boczku wędzonego 4 kawałki ogórka kiszonego 4 kawałki chleba Musztarda Majeranek Sól Pieprz Olej do smażenia Bulion SOS: garść mrożonych grzybów (kapeluszy) 2 łyżki suszonych masło

Kopystką po garach
Zrazy od Szwejka 106

Zrazy od Szwejka Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki żółtej ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka pszenna do panierki ·        Koncentrat pomidorowy

Kulinarna Chwila
Zrazy wieprzowe z puree ziemniaczanym 95

mnie zna ten wie, ze moją słabością są zrazy. Dzisiaj przygotowałam zrazy wieprzowe,przyznaję smakiem różnią się od tych wołowych, ale wyszyły pyszne. Polecam zrobić sami się przekonacie, smakują wyjątkowo. składniki. 5 szt plastrów z szynki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 cebula 5 słupków z boczku 15 dag kiełbasy śląskiej 5 dag suszonych grzybów

Kulinarne pyszności Molki
Zrazy z mięsa mielonego 146

pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz,podważając nożem i zwilżonymi dłońmi formujemy roladkę,dociskamy, następnie obtaczamy solidnie w mące. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu uzupełniając płyn. Powstały sos doprawić

Andzia Pichci
Roladki z kurczaka z frszem z suszonymi grzybów 122

Wyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać

Kuchnia Pokoleń
Szybki, łatwy i tani obiad. Najlepsze przepisy! 545

minut więc jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ Zrazy z mięsa mielonego w pysznym sosie, które szybko się robi i są naprawdę bardzo smaczne! Niedrogie łatwe do zrobienia i mało czasochłonne danie. Serowy garnek z klopsikami i makaronem PRZEPIS

Blog z Apetytem
Zrazy schabowe z białą kiełbasą w sosie piwno-miodowym 149

sosie piwnym z dodatkiem miodu.  Różne smaki, które harmonijnie się uzupełniają dając doskonały kawałek mięsa na niedzielny obiad.  Łatwe i szybkie w wykonaniu. Polecam 😊 Składniki - na dwa zrazy 2 kawałki schabu 2 cienkie, białe kiełbaski 2 średnie ogórki kiszone sól, pieprz, tymianek, estragon 1/2 szkl piwa jasnego niepasteryzowanego 1 płaska łyżka miodu 2 łyżki smalcu 1/2 płaskiej(...)Doprawić solą i pieprzem z obu stron. Na skrajnym brzegu doprawionego schabu położyć białą kiełbasę i pokrojonego wzdłuż ogórka kiszonego i zwinąć ciasno w rulonik. Spiąć wykałaczkami.  Zwinięte zrazy obsmażyć na złoto na rozgrzanym smalcu. Po obsmażeniu podlać 1/2 szkl wody i 1/2 szkl piwa. Sos doprawić tymiankiem, estragonem, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem do momentu

Ze smakiem bez glutenu
Zrazy z czerwoną fasolą 216

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek(...)pieprzem z obu stron. 2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek. 3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się. 4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju. 5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy. 6. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz a pozostały wywar zagęszczamy mąką. Zaprawiamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zrazy wołowe, zawijane 167

Zrazy wołowe, zawijane to popularna potrawa kuchni polskiej, znana od ponad 200 lat. Najczęściej przyrządza się je (tak jak u … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Zrazy wołowe</span>, zawijane pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Nadziewane mięso mielone czyli oszukane zrazy 178

Bardzo lubię zrazy, najlepsze robi oczywiście moja mama. Ostatnio na kilki blogach widziałam przepisy na zrazy z mięsa mielonego. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam zrobić swoją wersję i podałam je z pure ziemniaczanym. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 mała cebula mały kawałek boczku musztarda rosyjska 1 mała sucha bułka 1 jajko 1/2 czerwonej papryki (adsbygoogle

Delusional Trine
Pałki kurze faszerowane grzybami. 149

Zrobiłam to danie na urodziny mojego wnuczka. Danie super, łatwo się je serwuje i odgrzewa. Było bardzo dobre. Tutaj potrzebne nam będą pałki kurze bez kości

Kuchnia Pokoleń
Kaczka po nelsońsku 141

chwili zastanowienie postanowiłam troszkę zmienić przepis, zbliżyć go do zrazów po nelsońsku. U Śleżańskiej należy użyć świeże grzyby, ja dodałam suszone. Dodałam również śmietanę, w starszych przepisach do zrazów nelsońskich nie dodawało się śmietany. Dodałam rozmaryn, tak dla smaku. Kaczka, 1,6 kg ziemniaków sałatkowych (typ A), 35 g grzybów suszonych, 2 – 3 cebule, 300 ml śmietany

królestwo garów
ZRAZIKI Z SOSEM POMIDOROWYM Z MAJERANKIEM I GRZYBKAMI SUSZONYMI 131

błon,płuczemy,kroimy w plastry  o gr.1cm.Rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko,posypujemy solą i swoimi ulubionymi przyprawami lub przyprawą uniwersalną,otaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz,układamy zrazy i obsmażamy  na niezbyt mocnym ogniu.Kotlety odkładamy na talerzyk w ciepłe miejsce.Do sosu dodajemy obgotowane grzyby,pokrojoną(...)cebulę i dusimy na małym ogniu.Koncentrat pomidorowy dodajemy do grzybów.Zimny wywar warzywny mieszamy z mąką dolewamy do sosu ,zagotowujemy.Dodajemy majeranek.Potem dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.Do sosu wkładamy zrazy i dusimy chwilę pod przykryciem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zraziki z łopatki, faszerowane boczkiem i jabłkiem 179

Zwijamy jak każde zrazy – dwa boki do siebie i w rulonik , na koniec lekko ugniatamy w dłoniach ,żeby docisnąć mięso do farszu i nadać mu ładny kształt . Zrazy obsmażamy na smalcu z obu stron , żeby porządnie się zrumieniły , dzięki temu sos nabierze smaku . Następnie dodajemy pokrojone w kawałki jabłka ( ja dodaję ze skórką ) , cebule , czosnek , miód , majeranek

Ogrodnik w podróży
Zrazy z karkówki z mięsem mielonym 211

Dziś na obiad były u mnie zrazy z karkówki z dodatkiem mięsa mielonego i warzyw. Wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kaszą gryczaną paloną oraz surówką. Składniki: 1,5 kilogram karkówki 0,5 kilogram mięsa mielonego  1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 jajko 1 kajzerka Sól, pieprz Musztarda Majeranek 2 żabki(...)smaku solą, pieprzem oraz roztartym majerankiem. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy prze praskę, dodajemy do sosu. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu, podajemy z przygotowanymi zrazami oraz ulubioną surówką. http://www.mlynystoislaw.pl

Bajeczna Kuchnia
PYZY ZIEMNIACZANE Z CEBULKĄ 137

Pyzy ziemniaczane to bardzo popularne danie kuchni wielkopolskiej. Często są nadziewane mięsem lub zwyczajnie polane podpieczoną cebulką z tłuszczykiem. Ja podałam je do zrazów i kapusty na ciepło(...)wrzucamy, partiami na osolony wrzątek. Gotujemy około 4 minuty od momentu wypłynięcia, wyciągamy łyżką cedzakową i polewamy podpieczoną cebulką z odrobiną tłuszczu.  Pyzy można podać do pieczonych mięs, zrazów oraz kapust na ciepło

Kulinarne Fantazje Marioli
ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO 187

Zrazy z mięsa mielonego inaczej roladki nadziane ulubionymi dodatkami to super propozycja na obiad.  Więc tak : Mięso mielone wyrobić według własnego uznania jak na klopsiki. Na blacie wyłożyć mięso i uformować z niego płaski prostokąt, pociąć na mniejsze prostokąty. Na każdym ułożyć dowolne nadzienie, może to być ogórek kiszony, konserwowy, pieczarki, ser papryka, co kto lubi(...)każdej strony. Przełożyć do garnka zalać wodą, przyprawić kucharkiem, pieprzem, papryką dodać kilka kulek ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Dusić pod przykryciem ok. 15-20min. Gotowe zrazy wyjąć a sos zagęścić mąką

Zrób to smacznie
Roladki z karkówki 153

grubsze paseczki.Plastry mięsa posypać solą, pieprzem, posmarować musztardą ,położyć wzdłuż kawałek ogórka, papryki i cebuli. Roladki zwinąć dość ściśle i owinąć nićmi. Na patelni rozgrzać olej i obsmażać zrazy na rumiano, wcześniej obtoczone w mące pszennej. Przełożyć do garnka, podsmażyć pozostałą cebulkę, dodać do zrazów. Całość zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy. Gotować przez

Darcia w kuchni
Bitki wieprzowe z majerankiem i czosnkiem. 217

Dziś coś z tradycyjnej kuchni polskiej, a mianowicie bitki (zrazy bite) w aromatycznym sosie. Ja do tego dania używam wieprzowiny, najczęściej schabu lub karczku. Mięso przygotowane w ten sposób jest idealne! Mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Istotą tego dania jest użycie minimalnej ilości przypraw, które idealnie współgrają ze smakiem mięsa, nie tłumiąc go, a jedynie podkreślając. Jeśli dodatkowo(...)wlewamy 3-4 łyżki oleju rzepakowego (lub 2 łyżki smalcu) i obsmażamy bitki z każdej strony na rumiano. Gdy wszystkie kotlety są już gotowe dolewamy tyle wody, aby zrazy były niemalże całkowicie przykryte. Teraz patelnię lub szybkowar przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości (w szybkowarze 10-15 minut). Gotowe mięso odkrywamy, wlewamy mąkę rozrobioną w śmietanie, zagotowujemy, doprawiamy solą

Rozpustne gotowanie
Zrazy po nelsońsku 172

nelsońsku? W dawnych czasach do przygotowania takiego dania używano specjalnych kamionkowych naczyń tzw nelsonek, w których zapiekano danie. Ja wykorzystałam naczynie żaroodporne, w którym równie dobrze można przygotować zrazy. Danie bardzo smaczne i efektownie wygląda. Do dania powinny być wykorzystane grzyby leśne, ale ja zamieniłam na pieczarki. Składniki: 500 g wołowiny bez kości 500 g pieczarek 2 cebule(...)stopni C do momentu aż ziemniaki i  mięso będą miękkie (sprawdzić widelcem) Odkryć folię i zapiekać aż śmietana będzie lekko ścięta i po bokach zapiekanka zarumieniona. zrazy po nelsońsku

O kuchni z uczuciem
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 223

brak lokowania produktów (nie chcę prowadzić reklam na swoim blogu), wpisy miały zawierać banerek akcji. Chciałabym szczególnie wyróżnić wpisy: surówka z porów ze śliwkami z bloga Z kartoflanego pola zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem z bloga Kuchenne kajakowanie za przesłanie przepisów na śliwkowe potrawy wytrawne oraz  śliwki marynowane w occie z bloga Skarbnica smaków z szacunku(...)Ageless Nation .138. bezglutenowe babeczki ze śliwkami, orzechami i fit białą czekoladą autorka: Maja Wierzbicka | blog: rategazelle Kruche ciasto z budyniem i śliwkami autorka: karolina_889 | blog: Kaprysy Karolki Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem autor: kuchenne kajakowanie | blog: Kuchenne Kajakowanie Warstwowe ciasto ze śliwką - proste i bardzo śliwkowe autorka: pierunskiemaszkety | blog: Pieruńskie maszkety Knedle ze śliwkami autorka: am.art

Weekendy w domu i ogrodzie
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 270

Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny

Walijskie Pichcenie
Zrazy wołowe z marchewką i porem 149

zachorowań u ludzi na nią też nie było. Czas więc do niej powrócić, zwłaszcza, że jest to mięso niskokaloryczne, bogate w dobrze przyswajalne białko, fosfor i żelazo. Na początek zrazy, ale nie takie tradycyjne(...)tylko nadziewane marchewką i porem. Przygotowałam je przy użyciu szybkowaru, otrzymanego za udział w akcji „Gotujemy po Polsku”. Jest rewelacyjny i myślę, że będę go często wykorzystywać w kuchni. Zrazy wyszły mięciutkie i soczyste. I nie trzeba było na nie długo czekać.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Dwojaki dworskie (z kopytkami) 152

Fajny obiad dzisiaj mieliśmy: mielone mięso. Ale nie jakieś tam zwykłe kotlety tylko wypasione dwojaki dworskie :) Czyli takie jakby dwa zrazy połączone ze sobą. Jeden nadziany pieczarkami, a drugi suszonymi śliwkami. Aaahhh, to było naprawdę cudne. Mi akurat bardziej smakowała ta część pieczarkowa, ale za to - dla równowagi - Madzia stwierdziła, że lepsza jest ta część ze śliwką. Tak więc(...)gotujemy aż będą miękkie, studzimy i siekamy. Z mąki i masła robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z grzybów, gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane grzyby i śmietanę. Zalewamy zrazy i dusimy ok. 20 minut. I jeszcze dodatek czyli kopytka : 500 g ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko sól Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy

Marder&Marder Manufacture
Zrazy schabowe z ananasem i rzeżuchą 139

mangan, magnez i wapń. Szczególnie zalecana jest cukrzykom, ze względu na zdolności obniżania cukru we krwi i wspomagania pracy trzustki. W kuchni pasuje świetnie do delikatniejszych mięs. Te schabowe zrazy podaję z puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem, cebulką i natką pietruszki. Potrawa iście wiosenna. :) 1kg schabu bez kości plastry ananasa z puszki twardy ser żółty garść świeżej rzeżuchy 4 ząbki(...)sporą ilość gałązek świeżej rzeżuchy. Najpierw zawijamy kotlet do środka, po czym tworzymy z niego zwarty rulonik, który "zapinamy" wykałaczką, bądź zawijamy ściśle sznurkiem. Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy zrazy z każdej strony, po czym przekładamy je do garnka/szybkowaru, zalewamy wodą na tyle, by przykryła mięso. Doprawiamy według uznania cały sos i dusimy do miękkości. Ziemniaki gotujemy w osolonej

Kuchenna Kontrrewolucya
Wołowe zrazy w potrawce na winie 188

mieszanki warzyw węgierskich podlaną wyśmienitym winem porto ... Danie idealnie nada się na obiad jak i na kolację.  Wołowe zrazy w potrawce warzywnej na winie  SKŁADNIKI : zrazy: 4 plastry udźca wołowego musztarda 1 cebula biała 2-4 ogórki konserwowe sól pieprz tłuszcz do smażenia 500-700 ml bulionu wołowego potrawka: 450 g mieszanki warzywnej węgierskiej - mrożonka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 184

warsztatami, nie miałam w reku tak pięknego kawałka mięsa!!! Na szczęście w lodówce jeszcze jedna paczka krzyżowej czeka, i na święta będą zrazy... Ale nie o pieczeni i zrazach miało dzisiaj być! w ubiegłą niedzielę przygotowałam zapiekankę z warzyw, makaronu i mielonego wołowego. Może nie wygląda powalająco ale jest bardzo smaczna, nie rozwala się i dobrze podgrzewa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańskie kwiatki z suszonymi śliwkami i Spadkobiercy 202

line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Przepyszna wegańska wersja białoruskiego deseru (w oryginale są zrazy z dodatkiem masła, mąki pszennej i mleka). Obficie polej słodką śmietanką słonecznikową – pasuje tutaj idealnie. Składniki: 1 szklanka kaszy manny 2 szklanki wody mąka kukurydziana - 2 łyżki (nada ładny(...)przypala. Gdy trochę wystygnie, dodaj mąkę kukurydzianą i znów wymieszaj. Formuj okrągłe placuszki, na środku kładź suszoną śliwkę. Obtaczaj w mące i smaż z obu stron. Możesz też uformować „zrazy” i umieścić śliwkę w środku. Spodziewałam się raczej typowej hollywoodzkiej produkcji, a tu całkiem dobry film. Spadkobiercy (2011, Alexander Payne). Plus 5 Oscarów. Vegan flowers with dried plums

Qlinarnie i Qlinarnie
Zrazy po meksykańsku. 157

moim stole goszczą co jakiś czas ZRAZY PO MEKSYKAŃSKU muszę powiedzieć, że za każdym razem znajdują swoich zwolenników, których zadziwiają smakiem. Potrawa fajna, bo może być przygotowana wcześniej- odgrzewanie jej nie przeszkadza. Zdjęcie może nie najlepsze, ale na ten czas nie mam innego. SKŁADNIKI: 1kg. mięsa mielonego (ja używa szynki wieprzowej i mielę, myślę że drób też może być(...)dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa formujemy owalne  kotlety i smażymy pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy dodajemy gotowy sos, bądź robimy własny wkładamy zrazy i dusimy około 15-20min. pod przykryciem, mieszając aby sos nie przywarł. Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się

Kuchnia Beaty
Zrazy wieprzowe 156

solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.  2. Ogórki pokroić w cienkie plastry a cebulę w piórka. Położyć na przyprawionych kotletach. 3. Mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. 4. Zrazy obtoczyć w mące i usmażyć. Zdjąć wykałaczki i przełożyć do garnka wraz z tłuszczem, zalać wodą do poziomu 2-3 cm nad mięsem. Dodać liście laurowe, ziele angielskie(...)potrzeby dolać wody). 6. W miseczce rozrobić łyżkę mąki z ok. 1/2 szklanki wody tak aby nie było grudek i szybko mieszając dodać do sosu. Gotować jeszcze kilka minut. ( Zrazy podałam z kaszą gryczaną oraz surówką z młodej kapusty

A Ty Smakuj Mnie
Zrazy zawijane wołowe w sosie szarym chlebowym 205

plaster mięsa składamy i zwijamy w ciasny rulon .Spinamy wykalaczką lub nitka Na patelni rozgrzewamy olej,ukladamy zrazy i smażymy, aż do zrumienienia.Podgrzamy wode w rondelku ,wkładamu zarumienione zrazy ,dodajemy 2-3 ziarenka ziela angielskiego ,1-2 liść laurowy i dusimy do miękkości Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 1h (jeśli istnieje potrzeba, dolewaj co jakiś

w mojej kuchni
Kluski śląskie.. 226

popularne na Górnym i Dolnym Śląsku, a także w moim domu. Istnieje również legenda o kluskach śląskich ale to odsyłam  TU .. Kluski.. ah te kluski, idealne do zrazów, bitek.. z sosem, modrą kapustą czy nawet z buraczkami.. Jednak zestaw : "kluski z dziurką, zrazy, sos, modra kapusta " idealnie pasuje na niedzielny obiad.. Składniki

Garnkowe fanaberie
Zraziki z szynki 125

Najpopularniejsze są zrazy z mięsa wołowego. Nasze są z szynki wieprzowej, co wcale nie umniejsza ich walorów smakowych. Potrzebujemy: -zwarty kawałek szynki wieprzowej - ok. 1 kg -3 plastry boczku wędzonego lub surowego -cebulę -3 marchewki -ogórek kiszony -2 ząbki czosnku -ketchup -przyprawę do mięs -olej -kawałek pora    Szynkę kroimy w plastry grubości ok. 0,5 cm. Plastry(...)rozgrzanym olejem i rumienimy ze wszystkich stron.    Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa. Gdy się zeszklą przekładamy do naczynia na zrazy.    Dolewamy 0,5 szklanki wody przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy kolejne

Maminek kulinarny
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

wydajemy drugie dania . Najpierw w trakcie jedzenia zupy ustawiamy surówki. Następnie po zjedzeniu zupy, ziemniaki, sosy, frytki, gorące jarzyny i drugie dania. Pisałem tutaj o staropolskim zrazie zawijanym. Oprócz tego, że możemy te zrazy podać np. w razowym chlebie, powinniśmy, oprócz ziemniaków i frytek dodać kaszę gryczaną . Jeżeli podajemy kurczaka w potrawce, podajmy  ryż . Zamiast frytek, można podać

Kulinarny karnet Christophera
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką 213

solą i pieprzem. Nabierać małą porcję mięsa, spłaszczać na dłoni i nakładać farsz. Zlepiać formując podłużne zrazy. Oprószyć delikatnie mąką i obsmażyć z obu stron na odrobinie oleju. Zrazy zalać niewielką ilością wody. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 15 minut na małym ogniu. Dodać pozostałą paprykę. Dusić chwilkę.  Do przygotowania

Z miłości do słodkości
Rolady z indyka pieczone z rozmarynem 150

dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi w ósemki ziemniakami piekłam w piekarniku przez 45 minut. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe i zrazy wieprzowe zawijane. Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Składniki na 3 szt.: 3 plastry miesa z indyka (z piersi) 100 g pasta z bakłażana z czosnkiem i chili

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bitki wołowe pikantne 165

spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można(...)podawać z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, czy z kaszą, ale jak nie ma innego pomysłu można je podać z makaronem np. muszelki. Bitki wołowe pikantne z makaronem, to inaczej zrazy bite, bardzo je lubimy. 50 dag mięsa wołowego gulaszowego, do smaku sól i czarny pieprz, 3 łyżki mąki, majeranek, 1 cebula 1 łyżka oleju, chili w młynku 2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania