Zrazy po nelsońsku

Zrazy po nelsońsku

Zrazy po nelsońsku

Tradycyjne danie  z kuchni kresowej. Dlaczego więc po nelsońsku? W dawnych czasach do przygotowania takiego dania używano specjalnych kamionkowych naczyń tzw nelsonek, w których zapiekano danie. Ja wykorzystałam naczynie żaroodporne, w którym równie dobrze można przygotować zrazy. Danie bardzo smaczne i efektownie wygląda. Do dania powinny być wykorzystane grzyby leśne, ale ja zamieniłam na pieczarki. Składniki: 500 g wołowiny bez kości 500 g pieczarek 2 cebule 1 kg ziemniaków 400 ml gęstej śmietany 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, pieczarki, ziemniaki, grzyby, mięso, zapiekanki, zapiekanka, kotlet, wołowina, kotlety, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane, mięsa pieczone, dania bez mięsa, bez pieczenia

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.