zrazy - 703 przepisów (strona:16/47)

Zrazy wołowe 142

Dzień dobry, dziś zaserwuję Wam tradycyjny obiad zrazy wołowe z buraczkami i ogórkiem kiszonym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Zrazy wołowe 142

Dzień dobry, dziś zaserwuję Wam tradycyjny obiad zrazy wołowe z buraczkami i ogórkiem kiszonym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Roladki ze schabowe w kremowym sosie ze świeżych i suszonych grzybów 102

Takie wielkopolskie "zrazy"-tyle,że nie z wołowiny a z wieprzowiny. Moim zdaniem zrazy tylko z wołowiny, dlatego nazwałam je roladami. PRODUKTY: (4 porcje) 4 spore kotlety 4 półksiężyce cebuli 4 kawałki boczku wędzonego 4 kawałki ogórka kiszonego 4 kawałki chleba Musztarda Majeranek Sól Pieprz Olej do smażenia Bulion SOS: garść mrożonych grzybów (kapeluszy) 2 łyżki suszonych masło

Kopystką po garach
Zrazy od Szwejka 108

Zrazy od Szwejka Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki żółtej ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka pszenna do panierki ·        Koncentrat pomidorowy

Kulinarna Chwila
Zrazy wieprzowe z puree ziemniaczanym 98

mnie zna ten wie, ze moją słabością są zrazy. Dzisiaj przygotowałam zrazy wieprzowe,przyznaję smakiem różnią się od tych wołowych, ale wyszyły pyszne. Polecam zrobić sami się przekonacie, smakują wyjątkowo. składniki. 5 szt plastrów z szynki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 cebula 5 słupków z boczku 15 dag kiełbasy śląskiej 5 dag suszonych grzybów

Kulinarne pyszności Molki
Zrazy z mięsa mielonego 148

pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz,podważając nożem i zwilżonymi dłońmi formujemy roladkę,dociskamy, następnie obtaczamy solidnie w mące. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem i dusimy około 45 minut. Od czasu do czasu uzupełniając płyn. Powstały sos doprawić

Andzia Pichci
Roladki z kurczaka z frszem z suszonymi grzybów 125

Wyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać

Kuchnia Pokoleń
Szybki, łatwy i tani obiad. Najlepsze przepisy! 547

minut więc jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ Zrazy z mięsa mielonego w pysznym sosie, które szybko się robi i są naprawdę bardzo smaczne! Niedrogie łatwe do zrobienia i mało czasochłonne danie. Serowy garnek z klopsikami i makaronem PRZEPIS

Blog z Apetytem
Zrazy schabowe z białą kiełbasą w sosie piwno-miodowym 151

sosie piwnym z dodatkiem miodu.  Różne smaki, które harmonijnie się uzupełniają dając doskonały kawałek mięsa na niedzielny obiad.  Łatwe i szybkie w wykonaniu. Polecam 😊 Składniki - na dwa zrazy 2 kawałki schabu 2 cienkie, białe kiełbaski 2 średnie ogórki kiszone sól, pieprz, tymianek, estragon 1/2 szkl piwa jasnego niepasteryzowanego 1 płaska łyżka miodu 2 łyżki smalcu 1/2 płaskiej(...)Doprawić solą i pieprzem z obu stron. Na skrajnym brzegu doprawionego schabu położyć białą kiełbasę i pokrojonego wzdłuż ogórka kiszonego i zwinąć ciasno w rulonik. Spiąć wykałaczkami.  Zwinięte zrazy obsmażyć na złoto na rozgrzanym smalcu. Po obsmażeniu podlać 1/2 szkl wody i 1/2 szkl piwa. Sos doprawić tymiankiem, estragonem, solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem do momentu

Ze smakiem bez glutenu
Zrazy z czerwoną fasolą 222

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek(...)pieprzem z obu stron. 2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek. 3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się. 4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju. 5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy. 6. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz a pozostały wywar zagęszczamy mąką. Zaprawiamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zrazy wołowe, zawijane 169

Zrazy wołowe, zawijane to popularna potrawa kuchni polskiej, znana od ponad 200 lat. Najczęściej przyrządza się je (tak jak u … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Zrazy wołowe</span>, zawijane pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Nadziewane mięso mielone czyli oszukane zrazy 180

Bardzo lubię zrazy, najlepsze robi oczywiście moja mama. Ostatnio na kilki blogach widziałam przepisy na zrazy z mięsa mielonego. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam zrobić swoją wersję i podałam je z pure ziemniaczanym. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 mała cebula mały kawałek boczku musztarda rosyjska 1 mała sucha bułka 1 jajko 1/2 czerwonej papryki (adsbygoogle

Delusional Trine
Pałki kurze faszerowane grzybami. 150

Zrobiłam to danie na urodziny mojego wnuczka. Danie super, łatwo się je serwuje i odgrzewa. Było bardzo dobre. Tutaj potrzebne nam będą pałki kurze bez kości

Kuchnia Pokoleń
Kaczka po nelsońsku 142

chwili zastanowienie postanowiłam troszkę zmienić przepis, zbliżyć go do zrazów po nelsońsku. U Śleżańskiej należy użyć świeże grzyby, ja dodałam suszone. Dodałam również śmietanę, w starszych przepisach do zrazów nelsońskich nie dodawało się śmietany. Dodałam rozmaryn, tak dla smaku. Kaczka, 1,6 kg ziemniaków sałatkowych (typ A), 35 g grzybów suszonych, 2 – 3 cebule, 300 ml śmietany

królestwo garów
ZRAZIKI Z SOSEM POMIDOROWYM Z MAJERANKIEM I GRZYBKAMI SUSZONYMI 135

błon,płuczemy,kroimy w plastry  o gr.1cm.Rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko,posypujemy solą i swoimi ulubionymi przyprawami lub przyprawą uniwersalną,otaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz,układamy zrazy i obsmażamy  na niezbyt mocnym ogniu.Kotlety odkładamy na talerzyk w ciepłe miejsce.Do sosu dodajemy obgotowane grzyby,pokrojoną(...)cebulę i dusimy na małym ogniu.Koncentrat pomidorowy dodajemy do grzybów.Zimny wywar warzywny mieszamy z mąką dolewamy do sosu ,zagotowujemy.Dodajemy majeranek.Potem dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.Do sosu wkładamy zrazy i dusimy chwilę pod przykryciem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki