zrazy - 703 przepisów (strona:20/47)

Zraziki tatarskie z mięsa mielonego 33

Zraziki tatarskie z mięsa mielonego Kruche i mięciutkie roladki mielone wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na łatwy i efektowny, a przede

Blog z Apetytem
Wegański gulasz ze szparagami 23

zmiękną, dodać przecier pomidorowy i suszony estragon. Gotować, aż kostka sojowa zmięknie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą, ryżem, kluskami śląskimi , gnocchi lub kopytkami . ----- Podobne: wegańskie zrazy zawijane ciecierzyca ze szparagami

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki mielone z boczkiem i młodą kapustą 973

Roladki mielone z boczkiem i młodą kapustą Kruche i rumiane zraziki z mięsa mielonego, wypełnione pysznym farszem i zanurzone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Świetny pomysł na

Blog z Apetytem
Zrazy w sosie pieczarkowym 28

Zrazy w sosie pieczarkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca swoją intensywnością smaku i aromatycznym bogactwem. To klasyczne danie, które łączy w sobie soczyste mięso z aromatycznym sosem pieczarkowym, tworząc kompozycję, która rozpływa się w ustach i kusi zmysły. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Zrazy w sosie paprykowy z pieczarkami 73

Najlepszy przepis na pyszne zrazy, ten smak jest rewelacyjny. Z wieprzowiny możemy otrzymać pyszne oraz banalnie proste dania. Smak wieprzowiny możemy wzbogacić po przez dodanie niesamowitych dodatków takich jak pieczarki. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Rolady schabowe nadziewane serem 29

surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet  schabowy inaczej –  kotlet schabowy –  placek po węgiersku –  kotlety ziemniaczane – przepis na  ogórki kiszone –  młoda kapusta –  Zrazy wołowe –  Surówka z włoskiej kapusty ROLADY SCHABOWE NADZIEWANE SEREM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI ROLADY: – 4-6 plastrów schabu środkowego – 10-12 suszonych pomidorów

nietylkopasta.pl
Roladki z karkówki z farszem a’la pizza pieczarkowa, genialny obiad 39

wystygnięcia. Karkówkę rozbij cieniutko tłuczkiem z obu stron. Każdy plaster posmaruj ketchupem. Łyżka na plaster. Połóż farsz pieczarkowy i ser. Dopraw oregano, solą i pieprzem do smaku. Zawiń jak zrazy. Obtocz kolejno, najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Lekko dociskając, żeby nadać roladkom ładny kształt i mocno zlepić. Czynność powtórz dwukrotnie, to zapobiegnie wyciekom sera. Gotowe roladki

Ogrodnik w podróży
Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym 34

Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym Dziś pomysł na szybki obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Kruche i soczyste klopsy wypełnione pysznym nadzieniem i duszone w

Blog z Apetytem
Zrazy w sosie pomidorowym 287

Brak Ci pomysłu na roladki schabowe, oto przepis dla Ciebie. Takie zraziki są idealne na różne uroczystości, a nadzienie samo rozpływa się w ustach, Zrazy w pomidorowym sosie również na niedzielny obiad. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Faszerowane roladki z karkówki 61

Faszerowane roladki z karkówki Bardzo prosty ale pyszny i efektowny pomysł na rodzinny obiad. Roladki z karkówki nie są trudne do przygotowania, a na talerzu prezentują

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 37

Tego typu surówki najbardziej pasują mi do mięs z sosem. Wiecie, schab w sosie własnym, zrazy i inne pulpety właśnie. Ostatnio udało mi się wyhaczyć młodą kapustę pekińską, więc postanowiłam zrobić z niej surówkę. Dla mnie idealnym uzupełnieniem do tej surówki i pulpetów był brązowy ryż. I tak powstał obiad niemal idealny. Przepis na pulpety macie tutaj → pulpety gotowane

Kardamonovy
Oszukane zrazy z papryką, ogórkiem i cebulą 47

Oszukane zrazy lub po prostu zawijaski z mięsa mielonego faszerowanego papryką czerwoną, cebulą i ogórkiem kiszonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego, sucha bułka, 2-3 łyżki bułki tartej, jajko, 8 cienkich plastrów boczku - u mnie wędzony parzony, kawałek czerwonej papryki, ogórek kiszony, pół małej cebuli, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, 8 łyżeczek musztardy, 2 łyżki masła

Lena Gotuje
Bitki sojowe w sosie pieczarkowym 38

powrotem do pieczarek. Pod koniec duszenia całość doprawić solą i pieprzem. Dorzucić pojedyncze listki świeżego majeranku. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i świeżymi ogórkami. ----- Podobne: wegańskie zrazy zawijane tofu w sosie z mirabelek wegański zamiennik wołowiny po burgundzku

Weekendy w domu i ogrodzie