zrazy - 671 przepisów (strona:11/45)

Zrazy z cebulką 71

Zrazy z cebulką Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych zrazów wieprzowych, zostanie z Tobą na długo. Nie da się o nich łatwo zapomnieć. Przekonaj się i zrób. czytaj

Kulinarna Chwila
Zrazy 383

Domowe zrazy wołowe to wspaniały pomysł, na sycący obiad dla całej rodziny. Zapraszam po mój ulubiony i sprawdzony przepis na zawijane zrazy, które można podać na wiele sposobów.  - bardzo dokładny opis i zdjecia krok po kroku - wiele porad i pomysłów na farsz i dodatki do sosu - garść ciekawych propozycji podania zrazów na obiad

AniaGotuje.pl
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 39

Kotlety folwarczne czyli pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne(...)dusimy pod przykryciem około 7-8 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy pieczarki, zioła i przyprawy. Smażymy jeszcze kilka minut, aż sos się nieco zredukuje. Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami   Zobacz inne przepisy na kotlety z mięsa mielonego: Kotlety mielone zapiekane à la pizza Zapiekane kotlety mielone po węgiersku Kotlety mielone z indyka

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście 58

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście. 11 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu ·        2 kulki mozzarelli ·        Mąka do panierki(...)łączymy z kapustą. 4.    Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Zrazy wołowe 60

Zrazy wołowe to jeden z moich ulubionych obiadów, głównie ze względu na pyszny aromatyczny sos, który powstaje podczas duszenia się zrazów wołowych. Rolady śląskie zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem sprawdzą się nie tylko jako zwykły, ale równie The post Zrazy wołowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki schabowe 112

Wróć teraz do mięsa, które przygotowałeś na początku. W dolnej części rozbitego mięsa ułóż ciasno warzywa pokrojone w słupki. Dodaj tak po dwie, trzy sztuki, aby łatwo było zwijać zrazy. Uformowane roladki zabezpiecz wykałaczkami. Zbij po dwie wykałaczki w zwiniętego zraza. Powinna zostać cebula i papryka – później dodasz ją do sosu. Roladki schabowe przepis Tak przygotowane roladki schabowe(...)wlać tyle wody, lub bulionu aż roladki będą całe zakryte. Dodaj pokrojonego pora, cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę – warzywa te zostały z początku przepisu, kiedy dodawałeś do zrazów. Wymieszaj. Roladki schabowe sos W kuchni już roznosi się piękny zapach. Dodaj do sosu liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Majeranek przed dodaniem rozetrzyj w dłoniach, aby wydobyć jego

ugotuj-przepis.pl
Zrazy wieprzowe 78

Dziś pyszne zraziki - tym razem z użyciem mięska wieprzowego. Są świetnym sposobem na obiadek, przyjęcia- robi się je łatwo , a smakują wspaniale- zapraszam :) Zrazy wieprzowe - 6 kotletów ze schabu - 2 duże białe cebule - 1 duży kiszony ogórek - 2 marchewki - sól, pieprz do smaku - 3 plastry boczku wędzonego - 3 ząbki czosnku - olej do smażenia - liście laurowe, ziele angielskie Kotlety dokładnie(...)garnka. Zalewamy wodą- tyle, żeby przykryć mięso. Na patelni, na której obsmażamy mięso podsmażamy chwilę marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy wszystko do zrazów i mieszamy bardzo delikatnie. Dokładamy kilka ziarenek ziela angielskiego i kilka listków laurowych. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa. A na koniec doprawiamy do smaku sos. Jeśli

Kuchnia Pełna Emocji
Zraziki z ryżem w śmietanie 69

łyżka soku z cytryny 100 ml śmietany 18% Masło rozgrzać, wrzucić cebulę, zeszklić , wystudzić. Dodać do mięsa cebulę, ryż , jajko, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Formować płaskie zrazy, obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z każdej strony na rumiano(...)Podlać rosołem z kostki i dusić około 5 minut pod przykryciem. Kilka łyżek rosołu ze zrazów przełożyć do miseczki, wlać śmietanę, sok z cytryny i wymieszać. Wlać do zrazów i dusić kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Podawać z buraczkami, kluskami lub dowolnymi dodatkami. Smacznego:)   Artykuł Zraziki z ryżem w śmietanie pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Zrazy z mięsa mielonego 69

Dzisiejszą moją propozycją na obiad są przepyszne zrazy z mięsa mielonego. Jako farszu użyłam boczku, cebuli, papryki oraz ogórków konserwowych. Całość usmażyłam na patelni, ale można też włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku.  To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam(...)obrać, pokroić w piórka. Ogórki pokroić w paski lub ćwiartki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. 4. Mięso podzielić na 5-6 części (zależy jakie duże chcemy zrazy) i każdą część rozklepać dłonią na placek. Na każdym z nich ułożyć plasterek boczku i pozostałe składniki. Następnie dłońmi zmoczonymi wodą uformować roladki. 5. Gotowe zrazy obtoczyć

Danka Pichci
Zrazy wołowe w sosie 151

Składniki: Wołowina na zrazy 1kg ( 7 plastrów) Musztarda 7 łyżeczek Ogórek kiszony 2 Boczek wędzony kilka plasterków Cebula 2 Czosnek 2 ząbki Bulion 1/2 l lub woda Sól  Pieprz Mąka pszenna do obtaczania Olej do smażenia Mięso podzielić na plastry rozbić i doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy plater posmarować po całości cienką warstwę musztardy. Położyć(...)oraz czosnek do miękkości a następnie dodać do zrazów. Zalać wszystko gorącym bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości ok 1-1,5 h w zależności od wielkości zrazów.Smacznego! ( Uwaga! jeśli użynamy wody zamiast bulionu dodajemy dodatkowo liść laurowy i ziele angielskie) Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie

Kulinarne przygody
Roladki faszerowane z mięsa mielonego 4928

laurowy, ziele angielskie 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka plasterków suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę *** *** Przyprawione mięso dzielimy na 6-7 porcji. Każdą(...)część rozpłaszczamy dłonią na płaski placek i obkładamy porcją cebulki oraz kiełbasy *** *** Mięso rolujemy zaczynając od jednego boku- do środka i formujemy w dłoniach zgrabne roladki. Następnie zrazy obtaczamy w mące i ponownie formujemy w dłoniach lekko dociskając aby nie otwierały się podczas smażenia *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na złoty kolor *** *** Następnie mięso

Blog z Apetytem
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 891

PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie dania.       *** Wiejski rosół PRZEPIS TUTAJ *** *** Klasyczne zrazy wołowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe(...)roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejskie roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Polonezy – faszerowane roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Golonka pieczona w piwie i kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Zawijane zraziki z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab

Blog z Apetytem
Rolady (zrazy) z karkówki 233

Rolady (zrazy) z karkówki Podrzucam pomysł na pyszny obiad. Soczyste i aromatyczne roladki z karkówki w pysznym sosie z grzybową nutą. Polecam! Składniki: 6 plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz 3-4 suszone grzybki 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia(...)razie potrzeby sos doprawiamy jeszcze solą oraz pieprzem *** *** Roladki podałam z pyzami, ale można też z ziemniaczkami czy kaszą*** *** SMACZNEGO *** Polecam także bardzo popularny na blogu przepis na oszukane zrazy: http://blogzapetytem.pl/2017/09/09/oszukane-zrazy/ Artykuł Rolady (zrazy) z karkówki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Oszukane zrazy z mięsa mielonego 1800

oszukane zrazy bardzo nam zasmakowały:). Robi się je zdecydowanie szybciej niż te klasyczne, różnią się smakiem, ale w niczym im nie ustępują. Polecam, na pewno zaskoczą gości.  500g mięsa mielonego  100g wędzonego boczku  2 duże cebule 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone  1 czerstwa bułka 1 jajko  sól, pieprz, papryka słodka, majeranek 2 łyżki(...)kulę wielkości pięści. Rozpłaszczamy ją na dłoni lub folii na kształt owalu, na środku układamy cebulę, ogórka i boczek. Formujemy w podłużne rolady. 3. Na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy zrazy z każdej strony do bardzo mocnego zarumienienia (tylko wtedy uzyskamy sos). Zalewamy 300 ml wody, dusimy pod przykryciem przez 45 minut obracając zrazy co jakiś czas. W razie

Szefowa kuchni
OSZUKANE ZRAZY + FILMIK 218

Oszukane zrazy to nic innego jak tradycyjny zraz tylko z mięsa mielonego. Są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Nadają się do zamrażania, można je odgrzewać lub zjadać na zimno. Świetnie smakują z kluskami, ziemniakami i ulubionymi surówkami. SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)paski. Z mięsa formujemy średniej wielkości placki, smarujemy je z musztardą, nakładamy farsz i zlepiamy zraza. Obtaczamy go w mące i układamy na desce. Na rozgrzanym oleju podpiekamy z każdej strony kotleciki. Przekładamy je do opiekacza lub piekarnika i pieczemy około 15 minut. Zrazy podajemy z ziemniakami, kluskami i ulubioną surówką.  Pyszne są również na zimno. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli