zrazy - 671 przepisów (strona:13/45)

Zrazy wieprzowe z boczkiem, ogórkiem i cebulą 127

Następnie dodać plasterek boczku, kilka plasterków ogórka i cebuli. Przygotowane mięso zawinąć - najpierw tył, później boki i mocno ścisnąć, aby się nie rozleciały. Jeżeli boicie się, że podczas smażenia zrazy zdeformują się to owińcie je sznurkiem bądź użyjcie wykałaczek. 3. Na rozgrzanej patelni bądź w garnku rozgrzać olej, a następnie mięso przesmażyć z obu stron na złoty kolor(...)szklance wody rozpuścić mąkę z odrobiną śmietany i przygotowaną masę wlać do sosu; chwilę gotować, aby sos zgęstniał). Ewentualnie posmakować sos i doprawić do smaku. Na sam koniec dodać zrazy wieprzowe i jeszcze chwilę dusić. Podawać z młodymi ziemniakami

Ugotować
Zrazy z karkówki podwójnie nadziane 196

karkówki nałożyć nieco mięsnej masy i jedno ugotowane jajko. Następnie zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Zrazy krótko obsmażyć na oleju ze wszystkich stron aby mięso zmieniło kolor. Potem zrazy przełożyć do garnka i zalać bulionem lub wodą. Dodać listki laurowe oraz resztę pokrojonej w półplastry cebuli. Doprawić solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu ok 40 minut(...)Jeśli płyn odparuje w trakcie duszenia to podlać jeszcze odrobiną wody lub bulionu. Gotowe zrazy podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza gryczana i kiszone ogóreczki

Monia miesza i gotuje
Nadziewane zrazy z mięsa mielonego 188

celebrujcie pizze :) A ja dziś zapraszam na klasyk. Zrazy z mięsa mielonego to wspomnienie mojego dzieciństwa. To chyba była jedyna postać mięsa mielonego, którą tolerowałam. Tym razem urozmaiciłam zrazy dodatkami. Wyszły naprawdę pyszne. Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego wieprzowego (szynki) 1 cebula 1 jajko bułka tarta majeranek sól, pieprz 2 ząbki czosnku mąka do panierowania olej(...)części, każdą rozpłaszczamy, dajemy pasek ogórka korniszonego, pasek papryki i ser żółty, formujemy podłużne pulpety i dokładnie zlepiamy. 3. Mięso obtaczamy w mące, obsmażamy na rumiano na oleju. Obsmażone zrazy przekładamy do rondelka, zalewamy gorącą (!) wodą 1 cm powyżej mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 15 minut. 4. W misce mieszamy 2-3 łyżki mąki

Kuchnia domowa Ani
Zrazy wołowe z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chlebowym 102

Ziemniaki obrane obgotować 10-12minut,następnie posolić ,popieprzyć ,doprawić ulubionymi ziołami -u mnie pomidory suszone.Zapiec w piekarniku do zarumienienia. ........................................Zrazy zawijane wołowe    ................................ Składniki: kilka plastrów rostbefu wołowego , boczek parzony , ogórki kiszone ,cebula ,olej rzepakowy sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie ...................................          Wykonanie : Plastry mięsa myjemy , rozbijamy cienko tłuczkiem(...)przygotowane mięso kładziemy kawałek cebuli, boczku parzonego i ogórka kiszonego.Każdy plaster mięsa składamy i zwijamy w ciasny rulon .Spinamy wykalaczką lub nitka Na patelni rozgrzewamy olej,ukladamy zrazy i smażymy, aż do zrumienienia.Podgrzamy wode w rondelku ,wkładamu zarumienione zrazy ,dodajemy 2-3 ziarenka ziela angielskiego ,1-2 liść laurowy i dusimy do miękkości Gotujemy na wolnym ogniu

w mojej kuchni
Pierwsza przeprawa przez bardzo polską kuchnię. 208

bitek (za którymi nigdy nie przepadałam) z kopytkami.  Jak się chce trzeba działać, więc przegląd internetu, telefon do Mamy i lecimy. Pojechałam do marketu (budżet 38zł) aby kupić zrazy wołowe i parę innych rzeczy. Pierwszy problem pojawił się bardzo szybko - nie ma zrazów! Konsultacja ze sprzedawczynią z Mamą - ok może być udziec. Świetnie biorę, poproszę pół kilo(...)trochę kiełbasy, wędliny, boczku (ja akurat miałam zesmażoną wędlina i użyłam jej) pół cebuli grzyby suszone ziele angielskie liście laurowe pieprz kminek troszkę cukru 4 łyżki mąki bitki wołowe: zrazy wołowe (w moim przypadku udziec) grzyby suszone pół cebuli ziele angielskie pieprz liście laurowe opcjonalnie kostka knorr mięso wołowe trochę oleju Mięso umyłam i pokroiłam w poprzek włokiem

Brzuszki Łakomczuszki
Wyborne zraziki wieprzowe 42

potrawa, którą z pewnością zachwycimy całą rodzinę. Wykonanie takiego obiadu wcale nie jest czasochłonne ani trudne, więc na pewno każdy sobie z nim poradzi. Polecam!       Składniki: Zrazy: ok 600g mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 garści prażonej cebuli lub 1 cebula podsmażona 1 niewielka marchewka 3 garści drobno pokrojonej kapusty Przyprawy: sól, pieprz(...)oczkach *** *** Wszystko ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z powstałej masy formujemy niezbyt duże owalne zraziki *** *** Klopsiki mięsne obtaczamy kolejno w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim zrazy z każdej strony na rumiano *** *** Zrumienione mięso przekładamy do garnka, a na patelnię dokładamy masło i podsmażamy na nim pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę

Blog z Apetytem
Zrazy drobiowe 620

Zrazy drobiowe Roladki z kurczaka zawijane z pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie pieczeniowym, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Świetnie smakują podane z ziemniaczkami, pyzami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty. Polecam wypróbować ten przepis!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 ogórki kiszone (u mnie(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zrazy drobiowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Marynowane zrazy z pysznym farszem 75

dodajemy suszone grzybki, liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 1,5 godziny. Co jakiś czas obracamy roladki *** *** Po tym czasie gdy zrazy będą już całkowicie miękkie wyjmujemy je z duszenia i zdejmujemy sznurki lub wykałaczki *** *** Powstały sos zaciągamy. W tym celu mąkę mieszamy z 1/4 szklanki wody oraz śmietanką, dodajemy(...)PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Marynowane zrazy z pysznym farszem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Roladki schabowe 61

Pamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa razy w roku. Mama pracowała, a mimo wszystko zawsze w domu był dwudaniowy obiad, czas na rozmowę z dziećmi i porządki. Zawsze Ją podziwiałam i podziwiam do tej pory. Jak sama robię zrazy, albo coś podobnego to zawsze dzieci się cieszą i mówią, że pyszny obiad będzie i tylko dopytują „kiedy obiad”. Dzisiaj taka uproszczona i szybsza wersja – roladki schabowe. Składniki: 80 dag schabu 10 plasterków wędzonej szynki 10 plasterków żółtego sera 2 ogórki kiszone 5 łyżeczek musztardy sól, pieprz, mielona papryka Wykonanie: Schab pokroić na 10 plastrów

dom-agi.pl
Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami 52

Zrazy trochę inne niż tradycyjnie ;) Składniki na 1 zraza Plaster wołowiny 1 plaster Twrożek 1 łyżka Boczek parzony 1 plasterek Pieczarka 2 pieczarki Por kilka plasterków Sól Pieprz Tymianek Dodatkowo Oliwa z oliwek Marchew 2 mar The post Zrazy wołowe z twarożkiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem kiszonym. Przepis krok po kroku. 129

gustu. Inne dania na Boże Narodzenie znajdziecie TU (link)   Zrazy wieprzowe bez zawijania   Dzięki farszowi schab wychodzi soczysty, w smaku będzie niczym zrazy wieprzowe bez zawijania. A pracy dużo mniej, co w święta się chwali. Kto chciałby w taki czas nabijać roboczogodziny, stojąc przy garach. Zamiast kombinowania

kuron.com.pl
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 167

zdjęcia innego brak..tzn.miałam,ale przez przypadek usunęłam.Kotleciki mięsne owinięte w skórki z kurczaka i gotowane w wolnowarze..Takie "zrazy "można także upiec [ klik ] ..ale , że ja i córka nie jemy nic smażonego, więc zrobiłam gotowane i była z tego wywaru zupka chrzanowa z tymi zrazikami.Takie zraziki nawet po ugotowaniu można podsmażyć na patelni. skórki drobiowe(...)doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką. Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około

Moje domowe kucharzenie
Zrazy z wolnowaru 128

wolnowar to super urządzenie...można dowolną potrawę przygotować , włożyć do wolnowaru , ustawić i np.iść do pracy,a po powrocie obiadek prawie gotowy.U mnie tym razem zrazy z dodatkiem mięsa mielonego i ogóreczka. kilka plastrów polędwicy wieprzowej troszkę mielonego mięsa ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry(...)rozbić.Posypać wegetą .Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione] oraz kawałek ogórka.Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około

Moje domowe kucharzenie
Zrazy schabowe z ogórkiem, boczkiem i chrzanem 168

jest dużo mniej kaloryczne w porównaniu do tradycyjnego schaboszczaka, panierowanego i smażonego na dużej ilości tłuszczu.  Poza tym, jeden zraz z farszem wychodzi całkiem duży.  Jak dla mnie to był na dwa razy...:-) Składniki - porcja na 2 zrazy kawałki schabu - lepiej żeby były trochę grubsze niż na tradycyjnego schabowego, najlepiej ok 2 cm 2-3 małe ogórki(...)przykryciem przez ok 20-25 minut.  Podawać polane sosem żurawinowym lub pieczeniowym.  Osobiście wolę sos żurawinowy - za lekką słodycz.  Do sosu należy wykorzystać sos z duszenia zrazów - będzie doskonałą bazą do sosu i nada głębi smaku.  Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zrazy z wolnowaru 137

Ostatnio wolnowar często u mnie jest w użyciu..przygotowałam zrazy, miałam je gotować(...)garnku, ale włożyłam je do wolnowaru ,dolałam wodę do sosu pozostałego z gotowania mięsa , dodałam przyprawy , ustawiłam wolnowar i to wszystko..można iść do pracy, lub spać..u mnie zrazy właśnie gotowały się w nocy. kilka plastrów polędwicy wieprzowej marchewka gotowana ogórek kiszony troszkę mięsa mielonego [doprawionego przyprawami] domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania