Rolada śląska, czyli zrazy zawijane

Rolada śląska, czyli zrazy zawijane

Rolada śląska, czyli zrazy zawijane

Śląsk. Specyficzna kultura, specyficzna kuchnia. Z charakterem. Tygiel kultur, mieszanka narodowości, twór, który wchłonął wszystko co do wchłonięcia było, zmielił i finalnie wytworzył to, co mamy obecnie: niepowtarzalny region, niepowtarzalną kulturę, niepowtarzalną kuchnię. Przez wieki kultura śląska mieszała się i czerpała to, co najlepszego oferowała kultura Słowian, Czech, Austrii i Niemiec. Dzięki temu wykształciła się oryginalna kultura z własną gwarą, strojami ludowymi, a przed wszystkim kuchnią. Ze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, zrazy, chleb, mięso, ogórki, ciekawe przepisy, kotlet, kotlety, chleb razowy, ogórek, roladki, boczek, przetwory, cebula, ogórki kiszone, grzyby, kapustą, rosół, pączki, wołowina, mięso duszone, mięsa pieczone, chleb mieszany, kotlet siekany, kotlet z kapusty, pączki pieczone, kapusta kiszona, pieczony boczek

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.