Bitki wieprzowe z majerankiem i czosnkiem.

Bitki wieprzowe z majerankiem i czosnkiem.

Bitki wieprzowe z majerankiem i czosnkiem.

Przepis na : obiad

      Dziś coś z tradycyjnej kuchni polskiej, a mianowicie bitki (zrazy bite) w aromatycznym sosie. Ja do tego dania używam wieprzowiny, najczęściej schabu lub karczku. Mięso przygotowane w ten sposób jest idealne! Mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Istotą tego dania jest użycie minimalnej ilości przypraw, które idealnie współgrają ze smakiem mięsa, nie tłumiąc go, a jedynie podkreślając. Jeśli dodatkowo użyjemy szybkowaru wykwintny obiad mamy gotowy w 30 minut. Bardzo polecam! Składniki... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.