wołowina - 6184 przepisów (strona:58/413)

Dlaczego rosół to najzdrowsza zupa świata? 35

miały rację! Pewnie nie tylko w tej kwestii…:) Zgodnie z definicją rosół to niezagęszczana zupa będąca wywarem mięsno-warzywnym. Przygotowuje się go najczęściej z drobiu, ewentualnie z wołowiny, czy baraniny. Dlaczego rosół to najzdrowsza zupa świata? O tym przeczytacie w poniższym artykule Dlaczego rosół to najzdrowsza zupa świata? Poznaj jego właściwości. rosół ma właściwości przeciwzapalne, rozgrzewające i stymulujące nasz(...)ziele angielskie, lubczyk i pietruszka. Receptura na dobry rosół Aby przygotować dobry rosół to oczywiście musimy wykorzystać dobrej jakości mięso z zaufanego źródła. Ja zwykle wykorzystuję kawałek drobiu i wołowiny. Ważne, aby gotować rosół minimum przez kilka godzin, dzięki temu nasz wywar będzie bardzo esencjonalny i wartościowy. Nie każdy o tym wie, ale bardzo ważne jest, aby gotować rosół

Natka Pietruszki
Pożywny gulasz wołowy 42

Kalorie 275 kcal Gulasz wołowy jest to jedno z tradycyjnych dań, który różni się w poszczególnych krajach drobnymi różnicami, sposób robienia jest podobny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 1 czerwona papryka 1 cebula zwykła 1 marchewka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli(...)obrać i przepuścić przez praskę lub posiekać drobno, zaś paprykę umyć , oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić na małe kawałki. Posiekaną drobno cebulę umieścić na patelni po podsmażonej wołowinie i podsmażać na średniej mocy palnika przez około 10 min. Cebula ma się zeszklić. Na chwile przed wyłączeniem dodać czosnek. Cebulę z czosnkiem zamieszać i po chwili całą zawartość dodać

ProstePesto.pl
Bigos staropolski 37

Hani jest jeszcze wino, ale ja z niego zrezygnowałam. Poezja. Tak właśnie powinien smakować bigos. Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 300 g karczku wieprzowego 250 g chudej wołowiny 200 g świeżego boczku 100 g wędzonego boczku 300 g kiełbasy garść suszonych śliwek 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 czubata łyżka suszonego majeranku 2 duże liście laurowe 5 ziaren(...)dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem. Gotujemy tak długo, aż będzie al dente, pilnujcie żeby jej nie rozgotować. Kapustę odcedzamy, ale nie za dokładnie. Karczek i wołowinę kroimy w średniej wielkości kostkę, boczki w paski, kiełbasę w plasterki lub półplasterki. Wszystkie rodzaje mięs obsmażamy partiami na smalcu, ze wszystkich stron na złoty kolor, przekładamy do garnka

Kardamonovy
Zupa gulaszowa 40

Zupę gulaszową odkryłam na nowo odkąd mieszkam na Węgrzech. Węgierska zupa gulaszowa robiona jest na wołowinie, warzywach korzeniowych i papryce. To papryka mielona w proszku nadaje zupie gulaszowej pięknego, lekko czerwonego koloru i oczywiście im więcej papryki tym bardziej intensywny kolor zupy gulaszowej. Przepis na zupę gulaszową , który znajduje się poniżej bazuje na przepisach na tradycyjną węgierską zupę gulaszową. Jest(...)przepis według, którego robię zawsze zupę gulaszową u siebie w domu. Przygotowanie zupy gulaszowej zacząć należy od wybrania dobrego jakościowo mięsa. U mnie jest to zawsze wołowina, nigdy nie robię zupy gulaszowej na wieprzowinie. Mięso wołowe powinno być świeże i mieć intensywny, czerwony kolor. Po oczyszczeniu i pokrojeniu, mięso należy podsmażyć na odrobinie tłuszczu, do momentu w którym woda znajdująca

MeCooks
Sałatka big mac 398

zastanawiasz jak zrobić sałatkę big – mac, zobacz przepis.   Zapraszam 🙂 Sałatka BIG MAC przepis sałata lodowa kilka ogórków konserwowych 3 bułki hamburgerowe 150 g sera 400 g mielonej wołowiny cebula sól i pieprz Sos: 2 korniszony cebula 4 – 5 łyżek majonezu łyżeczka ostrej musztardy pieprz do smaku Oraz: 2 łyżki masła Sałatka big mac jak zrobić? Do wołowiny

Dieta moja pasja
Zrazy wołowe 102

nudne życie kury domowej przy boku tego pantofla?” A ja idę po bułki. Albo po mięso na zrazy. Wszystko jedno… PRZEPIS NA ZRAZY WOŁOWE Zrazy wołowe – składniki: 600 g wołowiny na pieczeń 100 g wędzonego boczku 500 ml bulionu 3 ogórki kiszone 3-4 suszone borowiki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego(...)może być i zwykłe) 2 łyżki mąki Sól, pieprz Zrazy wołowe – wykonanie: Wołowinę kroimy na 6 plastrów i rozbijamy tłuczkiem. Najlepiej jest położyć mięso między dwoma kawałkami folii spożywczej, wówczas nie poszarpiemy mięsa przy rozbijaniu. Boczek kroimy na cienkie plastry. Można też od razu kupić pokrojony. Ogórki kroimy na pół. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem

Marder&Marder Manufacture
Recenzja książki "Pho. Kultowa zupa z Wietnamu" 46

tylko jedną z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej różnorodnych zup na świecie. Stała się daniem kultowym. Na całym świecie przygotowuje się ją zarówno z wołowiną, jak i z kurczakiem, w wersji wegetariańskiej, a nawet wegańskiej.   Autorami pozycji są Simi i Stefan Leistnerowie – podróżnicy i blogerzy kulinarni. Od 2011 r. relacjonują swoje podróże i prezentują(...)powodzeniem przygotować w domu. Kiedy już poznasz najważniejsze zasady i produkty potrzebne do stworzenia przepysznej pho, na kolejnych stronach odkryjesz 22 przepisy na różnorodne wersje pho. Od zup na wołowinie, kurczaku czy warzywach po dania pho – smażony makaron pho, sałatkę  a nawet pizzę! Tak! Pho to nie tylko zupa! Super jest również to, że w książce każda nazwa dania

Delicious Place
Carpaccio z cukinii 42

zrobienia. Można jeść śmiało na diecie to tylko ok. 40 kalorii, więc Carpaccio z cukinii to danie fit. Prawdziwe carpaccio to włoska przystawka, zrobiona z bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny i polana sosem musztardowym, oliwą z oliwek, czarnym pieprzem i pokrojonym lub startym parmezanem. To carpaccio z cukinii nie ma nic wspólnego z włoską surową wołowiną, a co je łączy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania