Ramen. Jak zrobić ramen w domu?

Ramen. Jak zrobić ramen w domu?

Jak zrobić ramen w domu? Ramen, najpopularniejsza japońska zupa – zupa szczęścia i miłości. Krok po kroku, od aromatycznego bulionu po makaron i różnorodne dodatki. Stwórz w domu swoją ulubioną miskę ramenu! Ramen to japońska zupa, która składa się z wywaru, makaronu oraz licznych dodatków. Choć ramen kojarzony jest głównie z Japonią, jego współczesna wersja pojawiła się stosunkowo niedawno, zyskując ogromną popularność na całym świecie. Przygotowanie ramenu w domu nie wymaga trzymania się sztywnych zasad,...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.