wołowina - 6415 przepisów (strona:61/428)

Ciekawe restauracje w Krakowie – Gdzie warto zajrzeć ? 53

tempehem, roślinny mielony oraz panierowane boczniaki z frytkami – oto specjały, które można tu zamówić najczęściej. Polecane są też dania „bez ości” i „bez piór”, koreańskie specjały z sojową wołowiną oraz roślinne burgery. Wszystko to w klimatycznym lokalu, w którym można nie tylko smacznie zjeść, ale też uczestniczyć w licznych zbiórkach i benefitach. 4. Restauracja „W Starej Kuchni” Kto zatrzyma się(...)menu. Co można w nim znaleźć? Pyszne dania mięsne i ich wegańskie odpowiedniki. Kuszą bajgle z ciekawymi dodatkami, burgery i makarony. Nie brak tu dań z owocami morza lub wołowiną, bogata jest też oferta deserów, wśród których wyróżnia się sernik z pistacjami.  Po więcej ciekawych restauracji w stolicy małopolski warto zajrzeć na stronę podroztrwa.pl/najlepsze-restauracje-krakow Materiał partnera

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierożki ziemniaczane z mięsem 46

Składniki:         1,5 kg ziemniaków 1 łyżka mąki 1 jajko 3 łyżki masła klarowanego sól Farsz: 350 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 łyżka masła         Przygotowanie:         Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy i studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy jajko i sól do smaku, mieszamy. Gdyby masa była za rzadka, można(...)maśle, dodajemy do mięsa. Masę wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą. Z przygotowanej masy ziemniaczanej formujemy placuszki (najlepiej to robić w dłoniach oprószonych mąką). Na środek każdego kładziemy farsz z wołowiny, placki zamykamy tak, jak pierogi. Obtaczamy w mące i smażymy na maśle

R'n'G Kitchen
Restauracje w Warszawie - Gdzie warto zajrzeć? 40

chrupiącym tofu i bakłażanem, Ahi Bowl z marynowanym tuńczykiem oraz Kamala Steak ze stekiem z kalafiora jako głównym składnikiem. W menu czekają też zupy Ramen oraz burgery: z wołowiną, kurczakiem oraz halloumi. 4. Restauracja Słoik Na ulicy Złotej czeka na gości Słoik – restauracja, w której postawiono na tradycyjną polską kuchnię w nowoczesnej formie. Można tu przyjść na lunch(...)chętnie odwiedzana przez amatorów orientalnych smaków. Ponieważ szef kuchni pochodzi z Hanoi, można tu spróbować dań sporządzanych zgodnie z tradycją. W zestawach lunchowych pojawia się m.in. czerwone curry z wołowiną, kurczakiem lub tofu, żeberka w sosie słodko kwaśnym z ananasem oraz warzywa z makaronem udon. Można tu również spróbować słynnych tajskich zup Tom Kha i Tom Yum Kung, można postawić

Kuchcik gotuje
Gulasz wiedeński saftgulasch 42

Kawałki wołowiny duszone z dużą ilością cebuli z dodatkiem mielonej papryki doprawiony na końcu kwaśną śmietaną. GULASZ WIEDEŃSKI SKŁADNIKI 1 kilogram wołowiny (w oryginale chudej, np. udziec, u mnie przerośnięta plecówka); 750 gramów cebuli; 100 gramów smalcu wieprzowego, najlepiej z mangalicy; 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego; 3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 2 ząbki czosnku; 1... Artykuł Gulasz wiedeński saftgulasch pochodzi

Kuchnia Tomka
Tradycyjne rolady śląskie 40

Plastry wołowiny smarowane musztardą, wypełnione ogórkiem kiszony i słoniną a następnie zawijane i duszone w sosie własnym. PRAWDZIWE ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI 3 plastry wołowiny (najlepsza zrazówka); 2-3 domowe ogórki kiszone; wędzona słonina; 2 duże cebule; gęsi smalec; musztarda; gęsta, kwaśna śmietana; mąka pszenna; sól, pieprz; przepis na rolady śląskie Artykuł Tradycyjne rolady śląskie pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kociołek z jagnięciną i warzywami 48

Bogactwo składników i długi czas pieczenia sprawiły, że mięso wyszło idealnie miękkie i kruche, a całość niezwykle smaczna i aromatyczna.  Polecam również inne przepisy na pyszne dania jednogarnkowe: Wołowina z warzywami w stylu francuskim Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami Pilaw z pęczaku  Pilaw z kurczakiem Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina   Chłopskie kaszotto Pilaw prawie uzbecki(...)pieczony gulasz z czekoladą Chili con carne z wołowiną Bigos z młodej kapusty z kiełbasą Kociołek z jagnięciną i warzywami Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego z łopatki (można też wieprzowe)  5-6 małych cebul (ok 250g) 2 marchewki (ok 300g) 1 mała pietruszka (ok 100g) ćwierć główki kapusty (ok 0,5 kg) 5 ziemniaków (ok 1kg) 3-4 ząbki

Obiad gotowy
Mężczyzna w kuchni też umie gotować 36

wielu z nas, głównym posiłkiem w ciągu dnia. Często decydujemy się na treściwy i syty posiłek. Dlatego też, naszą propozycją będzie oryginalna wariacja włoskiego Ragu . SKŁADNIKI – 400g mielonej wołowiny – 100g boczku wieprzowego – 300g passaty pomidorowej lub świeżych pomidorów – 50g marchewki, 50g cebuli, 50g łodygi z selera naciowego – składniki soffritto – szklanka białego lub czerwonego wina półsłodkiego(...)uzyskać gładką i jednolitą masę. 2.Do głębokiego garnka, wlewamy oliwę i drobno pokrojony boczek i smażymy do momentu wytopienia się tłuszczu. Następnie dodajemy naszą zasmażkę i mieloną wołowinę, całość smażymy przez ok. 10 min. 3.Dodajemy białe wino, zwiększamy temperaturę i gotujemy do momentu wyparowania alkoholu. Następnie w naczyniu umieszczamy naszą pasattę lub świeże pomidory. 4.Całość zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy

Menmagazine
Kartacze z mięsem 57

twarogu, soczewicy lub kaszy. kartacze Przepis na kartacze Składniki na kartacze 2 kg ziemniaków ok. 200 g mąki pszennej sól, pieprz Nadzienie: 300 g wieprzowiny (np. szynka) 300 g wołowiny (np. udziec) cebula 1 mała pietruszka 1 mała marchewka 2 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu pół łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej 1 mały ząbek czosnku(...)jajko sól, pieprz Dodatkowo: 1 cebula olej do smażenia Jak zrobić kartacze? Przygotuj farsz mięsny Wołowinę i wieprzowinę pokrój na średniej wielkości kawałki i przełóż je do garnka. Dodaj do mięsa obraną pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarenka pieprzu. Całość zalej niedużą ilością wody, tak aby mięso było delikatnie przykryte. Gotuj je na niewielkim ogniu przez około

okolicepalnika.pl
Hemochromatoza, czyli przeciążenie organizmu żelazem. Na co należy zwrócić uwagę komponując dietę? 37

Czyli działanie zupełnie odwrotne niż w przypadku anemii. Osoby z hemochromatozą powinny unikać mięsa czerwonego i ogólnie produktów bogatych w żelazo (w tym m.in. wątróbka, polędwica wołowa i wieprzowa, wołowina, podroby, pasztety, drób, żółtka jaj). W diecie należy uwzględnić nabiał (sery, jogurty), ponieważ nadmiar wapnia hamuje wchłanianie żelaza. Do posiłków można pić kawę i herbatę . Napoje te zawierają polifenole wiążące(...)źródłem żelaza. Nie musimy z nich rezygnować całkowicie, bo jednak są niezwykle wartościowe dla naszego organizmu, ale należy rozsądnie i z umiarem wkomponować je w codzienne menu. czerwone mięso: wołowina, polędwica wołowa i wieprzowa, drób, wędliny, podroby, pasztety, żółtka jaj , ryby, mak, nasiona dyni, kiełki pszenicy, płatki pszenne, płatki owsiane , szpinak, fasola, groch, orzechy , suszone morele i śliwki, soja, ciemne

Natka Pietruszki
Flaki z klopsikami 33

ciepłe danie na imprezę. Prosty przewodnik jak ugotować flaki krok po kroku z klopsikami . Flaki wołowe na rosole drobiowym uwielbiam, to mój faworyt. Nie lubię zaś flaków wołowych na wołowinie dlatego też nie gotuję i będę polecać. Cóż, każdy ma swój ulubiony przepis flaczki, poza tradycyjnymi flakami na rosole drobiowym, mam jeszcze innego faworyta. Są to flaki z klopsikami(...)flaczki, kto potrafi ugotować rosół nie będzie miał problemu ze zrobieniem flaków. Jak się robi flaki po warszawsku? Flaki po warszawsku to flaki z klopsikami, danie oparte wyłącznie na wołowinie. Wołowy rosół, wołowe mięso, flaki wołowe i wołowe klopsiki z dodatkiem szpiku i łoju wołowego. Czy ktoś jeszcze tak gotuje flaki po warszawsku z klopsikami? Wątpię, stopień zgodności podróbki

Dieta moja pasja
Chili con carne z dynią 49

trafiłam jednocześnie na sklep, w którym ktokolwiek zechciałby mi je zmielić. Bo potrawę oczywiście robiłam także z myślą o My, którego dieta nie wyklucza tego rodzaju mięsa. Stanęło na wołowinie, na którą może sobie od czasu do czasu pozwolić (ale naprawdę sporadycznie). Nie wrzucę więc dzisiejszego przepisu do grupy candidowej, ponieważ nie jestem do końca do tego przekonana. Na dodatek(...)smakują na drugi dzień, weźcie sobie na to poprawkę. Dziś to na tyle. Jak nic się znowu nie posypie, wrócę do Was w poniedziałek. Cześć. Składniki: 750 g mielonej wołowiny 2 puszki pomidorów krojonych 1 puszka czerwonej fasoli 3/4 szklanki puree z dyni 1 duża cebula 1 duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka mielonej słodkiej papryki

Kardamonovy
Rosół rumiany na wołowinie. Przepis na wyborny rosół wołowy 62

dodaniu pomidora. Na koniec uzupełnij wrzątkiem wodę, która wyparowała, i delikatnie wymieszaj. Rosół jest gotowy, można go jeszcze przecedzić przez sito. Rada: tak przygotowany rosół podaliśmy z makaronem, kawałkami wołowiny i pokrojoną drobno marchewką. Można też dorzucić opaloną cebulę.     Artykuł Rosół rumiany na wołowinie. Przepis na wyborny rosół wołowy pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania