wołowina - 6514 przepisów (strona:65/435)

Pożywny gulasz wołowy 87

Kalorie 275 kcal Gulasz wołowy jest to jedno z tradycyjnych dań, który różni się w poszczególnych krajach drobnymi różnicami, sposób robienia jest podobny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 1 czerwona papryka 1 cebula zwykła 1 marchewka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli(...)obrać i przepuścić przez praskę lub posiekać drobno, zaś paprykę umyć , oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić na małe kawałki. Posiekaną drobno cebulę umieścić na patelni po podsmażonej wołowinie i podsmażać na średniej mocy palnika przez około 10 min. Cebula ma się zeszklić. Na chwile przed wyłączeniem dodać czosnek. Cebulę z czosnkiem zamieszać i po chwili całą zawartość dodać

ProstePesto.pl
Bigos staropolski 69

Hani jest jeszcze wino, ale ja z niego zrezygnowałam. Poezja. Tak właśnie powinien smakować bigos. Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 300 g karczku wieprzowego 250 g chudej wołowiny 200 g świeżego boczku 100 g wędzonego boczku 300 g kiełbasy garść suszonych śliwek 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 czubata łyżka suszonego majeranku 2 duże liście laurowe 5 ziaren(...)dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem. Gotujemy tak długo, aż będzie al dente, pilnujcie żeby jej nie rozgotować. Kapustę odcedzamy, ale nie za dokładnie. Karczek i wołowinę kroimy w średniej wielkości kostkę, boczki w paski, kiełbasę w plasterki lub półplasterki. Wszystkie rodzaje mięs obsmażamy partiami na smalcu, ze wszystkich stron na złoty kolor, przekładamy do garnka

Kardamonovy
Zupa gulaszowa 85

Zupę gulaszową odkryłam na nowo odkąd mieszkam na Węgrzech. Węgierska zupa gulaszowa robiona jest na wołowinie, warzywach korzeniowych i papryce. To papryka mielona w proszku nadaje zupie gulaszowej pięknego, lekko czerwonego koloru i oczywiście im więcej papryki tym bardziej intensywny kolor zupy gulaszowej. Przepis na zupę gulaszową , który znajduje się poniżej bazuje na przepisach na tradycyjną węgierską zupę gulaszową. Jest(...)przepis według, którego robię zawsze zupę gulaszową u siebie w domu. Przygotowanie zupy gulaszowej zacząć należy od wybrania dobrego jakościowo mięsa. U mnie jest to zawsze wołowina, nigdy nie robię zupy gulaszowej na wieprzowinie. Mięso wołowe powinno być świeże i mieć intensywny, czerwony kolor. Po oczyszczeniu i pokrojeniu, mięso należy podsmażyć na odrobinie tłuszczu, do momentu w którym woda znajdująca

MeCooks
Sałatka big mac 424

zastanawiasz jak zrobić sałatkę big – mac, zobacz przepis.   Zapraszam 🙂 Sałatka BIG MAC przepis sałata lodowa kilka ogórków konserwowych 3 bułki hamburgerowe 150 g sera 400 g mielonej wołowiny cebula sól i pieprz Sos: 2 korniszony cebula 4 – 5 łyżek majonezu łyżeczka ostrej musztardy pieprz do smaku Oraz: 2 łyżki masła Sałatka big mac jak zrobić? Do wołowiny

Dieta moja pasja
Zrazy wołowe 127

nudne życie kury domowej przy boku tego pantofla?” A ja idę po bułki. Albo po mięso na zrazy. Wszystko jedno… PRZEPIS NA ZRAZY WOŁOWE Zrazy wołowe – składniki: 600 g wołowiny na pieczeń 100 g wędzonego boczku 500 ml bulionu 3 ogórki kiszone 3-4 suszone borowiki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego(...)może być i zwykłe) 2 łyżki mąki Sól, pieprz Zrazy wołowe – wykonanie: Wołowinę kroimy na 6 plastrów i rozbijamy tłuczkiem. Najlepiej jest położyć mięso między dwoma kawałkami folii spożywczej, wówczas nie poszarpiemy mięsa przy rozbijaniu. Boczek kroimy na cienkie plastry. Można też od razu kupić pokrojony. Ogórki kroimy na pół. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem

Marder&Marder Manufacture
Recenzja książki "Pho. Kultowa zupa z Wietnamu" 83

tylko jedną z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej różnorodnych zup na świecie. Stała się daniem kultowym. Na całym świecie przygotowuje się ją zarówno z wołowiną, jak i z kurczakiem, w wersji wegetariańskiej, a nawet wegańskiej.   Autorami pozycji są Simi i Stefan Leistnerowie – podróżnicy i blogerzy kulinarni. Od 2011 r. relacjonują swoje podróże i prezentują(...)powodzeniem przygotować w domu. Kiedy już poznasz najważniejsze zasady i produkty potrzebne do stworzenia przepysznej pho, na kolejnych stronach odkryjesz 22 przepisy na różnorodne wersje pho. Od zup na wołowinie, kurczaku czy warzywach po dania pho – smażony makaron pho, sałatkę  a nawet pizzę! Tak! Pho to nie tylko zupa! Super jest również to, że w książce każda nazwa dania

Delicious Place
Carpaccio z cukinii 73

zrobienia. Można jeść śmiało na diecie to tylko ok. 40 kalorii, więc Carpaccio z cukinii to danie fit. Prawdziwe carpaccio to włoska przystawka, zrobiona z bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny i polana sosem musztardowym, oliwą z oliwek, czarnym pieprzem i pokrojonym lub startym parmezanem. To carpaccio z cukinii nie ma nic wspólnego z włoską surową wołowiną, a co je łączy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pielmieni w rosole 91

Ciasto jest gładkie i elastyczne. Jeśli chodzi o farsz do pielmieni, to opcji jest tu całe mnóstwo. Przede wszystkim trzeba użyć mięsa surowego. Najlepiej różnych rodzajów. Popularny zestaw to wołowina i wieprzowina – pół na pół. Ja użyłem mięsa z indyka zamiast wieprzowiny. Ważnym dodatkiem do masy mięsnej jest bulion, który sprawia, że farsz po ugotowaniu jest luźny i miękki(...)pierogi 250 g mąki (użyliśmy mąki typ 650) – 1 szklanka 125 ml gorącej wody – pół szklanki 2 łyżki oleju Duża szczypta soli Farsz 100 g mielonej wołowiny 100 g mielonego indyka (lub wieprzowiny) 1 żółtko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 4 łyżki bulionu lub wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Zupa gulaszowa z ziemniakami 83

Zupa gulaszowa Smaczna węgierska zupa gulaszowa z ziemniakami. Prosty przepis na zupę gulaszową z wołowiną, papryką i pomidorami. Pikantna i aromatyczna, pożywna gulaszowa, zupa która się sprawdzi jako ciepłe danie na imprezę lub mały poczęstunek dla gości. Gulaszowa zupa z przepisu Babci, jeżeli Babcia była częstym gościem na Węgrzech to tak. Przepis Babci na zupę będzie mało wiarygodny, będzie(...)prosty przepis Przepis na zupę gulaszową jest bardzo prosty. To tradycyjna prosta zupa węgierska z wolnego gotowania. Składniki na zupę nastawiano rano i do obiadu wolno się gotowały, aż wołowina uwolniła klej ( kolagen) i tak zagęściła zupę. Jak zrobić zupę gulaszową, jak zagęścić zupę gulaszową? Zupa

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania