Plastry wołowiny smarowane musztardą, wypełnione ogórkiem kiszony i słoniną a następnie zawijane i duszone w sosie własnym. PRAWDZIWE ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI 3 plastry wołowiny (najlepsza zrazówka); 2-3 domowe ogórki kiszone; wędzona słonina; 2 duże cebule; gęsi smalec; musztarda; gęsta, kwaśna śmietana; mąka pszenna; sól, pieprz; przepis na rolady śląskie Artykuł Tradycyjne rolady śląskie pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.