Post Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemłodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i młodą włoszczyzną. Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami oraz ośmiorniczkami. Przepiórki z nektarynkami, rozmarynem i masłem. Domowy makaron z warzywami sezonowymi. Owoce leśne z zabayone. Poszłam na całość i wzięłam się za przepiórki. Przed rozpoczęciem uzgodniliśmy
W kuchni Karmel-itkiktórym nie wszystkim odpowiadają. Są takie przyprawy, które o zawrót głowy przyprawiają. Bądź o mdłości. Są takie smaki, których unikamy. Najczęściej ich nie znamy.To jak z dziećmi - nie lubią szpinaku, pomidorów, innych warzyw czy potraw, póki nie skosztują. "Nie znoszę krewetek". "Dlaczego?". Bo nie znam.Krewetki już poznałam i się od razu w nich "zakochałam". Niestety tylko ja, w moim domu
W kuchni Karmel-itkiwłasne oczy to, co się widzi na co dzień w telewizji. Teraz mój blog z powrotem będzie w 100% kulinarny :) A już niedługo przepis na drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą, zapraszam
Zgrabne Gotowaniemnie urzekły, czasami coś dorzucę od siebie, czasami wymyślę coś sama. Zasada panuje tylko taka :szybko, smacznie i niedrogo! Sałatka świetnie komponowała się w zestawieniu z Lazania ze szpinakiem, cukinią i serem camembert. Składniki: 1 kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych (cherry) mały pęczek bazylii oliwa extra vergine sól pieprz Wykonanie:Ser mozzarella pokroić w plasterki, pomidorki
Blondynka Gotujebył tylko delikatnie skropiony olejem rzepakowym, czyli dla tych co liczą kalorie idealny. Rybę podałam na Ziemniaczkach Niedźwiedzich z sałatką, której większość składników pochodzi z moich balkonowych zbiorów (szpinak, mix sałat, szczypior, mięta pomarańczowa, ogórek, pomidor i olej z pestek dyni). Jeśli chcecie wiedzieć co w tym roku mam na balkonie, zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook :) Smażenie
Blondynka Gotujefarsz) Ubić białka z solą na sztywno. Dodać do reszt ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć od razu na dobrze rozgrzanej patelni. Naleśniki smarować grubo farszem (warzywnym np. szpinakiem lub mięsnym z kapustą i grzybami), zwijać w kopertę. Można posypać startym serem np. parmezan, mozzarella, gouda. Zapiec w temp. 180ºC do czasu aż ser się rozpuści i lekko zapiecze
coolinarnastrefa.blogspot.comprzetestowanie nowego produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała. Ale co mi tam - wszystko jest
Smaczna Pyzazaczyna kiełkować, zazielenia się soczyście i zakwita. Postanowiłam przywołać trochę wiosny szykując coś dobrego do picia. Dobrego i zdrowego, zobaczcie sami !Wolisz inne owocowe smaki albo nie przepadasz za szpinakiem ? Zobacz przepis na Smoothie z ananasa i bazylii albo Smoothie z truskawek i ziół . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZielony makaron, zielony szpinak, zielone brokuły, zielony seler, zielona zielenina i tylko kurczak nie był (jeszcze) zielony. Taki szybki i smaczny obiad przygotowałam. Nawet słonko się pięknie uśmiechnęło kiedy robiłam zdjęcie tych smakowitości a Żarłoczek marudził tylko troszeczkę :D Zobacz też przepis na Makaron z pesto pokrzywowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasię cała rodzinka. Nieco bardziej czasochłonne propozycje, prezentujące się ciekawie wizualnie i smakowo stanowią warkocze z filetem z kurczaka i duszonymi pieczarkami jak również łosoś ze szpinakiem i fetą - ale ponieważ nie pomyślałam wcześniej, by fotografowac jedzenie, muszą poczekać na swoją kolej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatrochę odparuje i zgęstnieje, dodać posiekaną natkę pietruszki. Makaron ugotować, odcedzić i dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać. Do przygotowania pysznego obiadku użyłam makaronu ze szpinakiem Bartolini. Firma ma w swojej ofercie różne rodzaje i kształty więc każdy znajdzie dla siebie coś pysznego
Monia miesza i gotujeDziś przepis na mój ulubiony makaron z dodatkiem kurczaka, pieczarek i oliwek w sosie śmietanowo-pomidorowym ze słodką papryką i oregano. Pycha :)składniki:300-400 g makaronu wstążki ze szpinakiem i pomidorami400 g piersi z kurczaka10 pieczarek1,5 łyżki koncentratu pomidorowego1-2 garście czarnych oliwek150 ml śmietanki 30 %1 łyżka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamissól z pieprzem Kamisolej
Monia miesza i gotujełyżka musztardy francuskiej1/2 łyżeczki przyprawy do sałatekBoczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski a pomidorki w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Olej wymieszać z musztardą i przyprawą do sałatek. Gotowym sosem skropić sałatkę
Monia miesza i gotuje