pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino. PS Zdecydowanie lepiej usiąść przy stołach niż na kanapach (wygodniej wtedy jeść). Gośka i Robert Rafał Ja i Gośka
Qlinarnie i QlinarnieKluski kładzione , to szybka i smaczna alternatywa dla kopytek , klusek śląskich czy choćby zwykłych ziemniaków. Można je zrobić z dowolnymi dodatkami, szpinakiem, serem, brokułem, czy tak jak ja z dynią.Choć na dynię sezon się dawno skończył, zapasy działkowe umożliwiają mi cieszenie się jej smakiem nawet teraz. Składniki na kluski: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmiksowanej pieczonej dyni
Gosia gotujewytrzymujemy bez makaronów i czas już przyszedł, aby coś przekąsić z ulubionymi kluskami :) Udało nam się ostatnio kupić ciekawą wersję świderków w rozmiarze XL. Do tego kolorowe - zielone ze szpinakiem, klasyczne i czerwone z pomidorami. Fajna mieszanka, jak dobrze poszukacie to w markecie znajdziecie takie. Myślimy, że w większych miastach nie będziecie mieli z tym problemów. Gorzej z małymi miejscowościami
vegetaniesprawdza się do wykorzystania resztek z tygodnia pozostałych w lodówce. Szynkę można zamienić kiełbasą wtedy smak jest bardziej wyrazisty. Składniki: 150-200 g makaronu tagliatelle (użyłam ze szpinakiem i pomidorami) 1 parówka 250 g szynki 100 g pieczonego mięsa ¼ puszki kukurydzy 1 papryka
Symfonia smakowaDziś kolejny test makaronu BARTOLINI, tym razem są to kolanka z przyprawami. Skład oczywiście zaakceptowany, ponieważ znajdziemy tam samą "naturę": 100% semolina (mąka z pszenicy durum), woda, suszony szpinak 2%, pomidor suszony 2%. Danie to robię zawsze wtedy, gdy brakuje mi czasu na coś bardziej wymyślnego, a naprawdę jest bardzo sycące. Takimi
Życie na widelcuSKŁADNIKI: Mix sałat z botwinką i szpinakiem 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w sowie własnym w kawałkach makaron razowy kokardki Lubella żółte i czerwone pomidory koktajlowe
ClauditteMissCookingSkładniki: - 3 szklanki pokrojonego w kostkę wydrylowanego, schłodzonego arbuza - 1 szklanka szpinaku - 1 szklanka mrożonych truskawek - 2 łyżki stołowe chia - 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny - 20 świeżych liści mięty - szczypta soli morskiej Miksuj w blenderze wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. Wartość kaloryczna: 226 kcal Nasionka Chia znajdziecie w sklepie SKWORCU , jedynie 4,95zł/80g
Zdrowie na języku :Pdiecie". Zawarte są tu nowe zasady, wprowadza się nowe produkty, lekko podwyższa kaloryczność. Ciekawe przepisy na pewno zachęcą Cię do gotowania, np. papryki faszerowane kaszą gryczaną, naleśniki razowe ze szpinakiem i fetą, suflet czekoladowy z wanilią czy kulki migdałowe :) Uwierz mi, to wygląda pysznie :) Podsumowując Magdalena Makarowska wydała kolejną świetną książkę, która nie tylko zaciekawi, ale i pomoże. "Schudnij pysznie
Zdrowie na języku :Psosie z różowych grejpfrutów podany z zapiekanymi ziemniakami i sałatką ze szpargów na sałacie rzymskiejDESER:Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klikKOLACJA:Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klikPoniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam.Składniki:Filet z łososiaŚwierzy
Magiczna kuchnia Dariiwkładanie składników i ich wyciąganie na talerz.Składniki podstawowe na sałatki:– sałaty o twardych liściach, najlepiej lodowa lub rzymska, może też być rukola lub roszponka, ale także szpinak baby i różne kiełki– twarde warzywa: ogórki, papryka, tarta marchew, świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajloweSkładniki dodatkowe:– warzywa przetworzone: ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękostkę paprykę. Następnie dodajemy ser ricotta i śmietanę. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem W między czasie wstawiamy makaron do gotowania w osolonej wodzie. Do naszego sosu dodajemy brokuły i szpinak, chwilę podsmażamy. Pod koniec dodajemy posiekany koperek i starty ser grana padano. Makaron odcedzamy i łączymy z naszym kremowym sosem z warzywami. Pastę przekładamy na talerz. Dodajemy wędzonego łososia
kulinarnyJawykonaniu danie. Możecie je przygotować zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI:200 g makaronu tagliatelle ( zielone ze szpinakiem)150 g mięsa z piersi kurczaka150 ml śmietanki kremówki 30%50 g sera gorgonzola50 g masła1 cebula dymka1 ząbek czosnku1 łyżka migdałów w płatkachnatka pietruszkisól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Mięso z piersi kurczaka
kulinarnyJaczynią na podniebieniu nieznanej rewolucji. Kurczaka tego robiłam w ramach obiadu w 30 minut z książki Jamiego Olivera. Trzymałam się ściśle przedstawionego tam zestawu, więc jako dodatki podałam szpinak ze śmietaną i smażone ziemniaki z rozmarynem, a na deser napój z truskawek. Myślę, że jest to ładny dla oka sposób podania bardzo popularnego mięsa, kiedy ktoś wpada na obiad.Składniki
W kuchni wieczoremlightBigosKrokiety z pieczarkamiPatatas alioliPieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiemMini pizze na zaczynie poolishPissaladiereRoladki z francuskiego ciasta z łososiemDrożdżowe bułeczki z pieczarkamiDrożdżowe bułeczki z rzodkiewkąSzybka tarta z warzywamiTarta ze szpinakiem i serem pleśniowymFocaccia z oliwkamiPate z wątróbki z dzikaJajka faszerowane pastą łososiowąPasztet z dzikaMasło czosnkowo-ziołowePasztet mięsnyPasta rybna w wersji lightTwarożek zwany bryndząPasta twarożkowa z pstrągiemPate z drobiowych wątróbekPasta
Kulinarne przygody Gatityspecjalne uroczystości… i nie tylko. Możemy je podać jako przystawkę, albo dodatek do wszelkich mięs, czy jak u mnie – do jajek sadzonych w krążkach papryki i surówki ze szpinaku. Oczywiście do tego kubek świeżej maślanki. Wytworne, pięknie się prezentujące i pyszne ujmą swoim wyglądem i smakiem domowników, gości… i nie tylko. Na pewno będą ciekawym urozmaiceniem posiłku. Smacznego. Wydrukuj
mojewypiekiinietylko