Pieczone pierożki z pieczarkami
Pieczone pierożki z pieczarkami
Pierożki drożdżowe lepimy tak samo jak zwykłe pierogi. Trzeba tylko dobrze zlepić brzegi bo w trakcie pieczenia pierożki mogą się otworzyć, najlepiej brzegi ciasta docisnąć widelcem. Pierożki smakują idealnie z czerwonym barszczykiem ale można też zajadać same. składniki: ciasto 500 g mąki 25 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 3 jajka 1 łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju farsz 450 g pieczarek 1 duża cebula oregano sól,pieprz olej do smażenia oraz jajko do posmarowania czarnuszka do posypania Do l... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pieczarki, kapustą, pierogi przepis, pierogi, kapusta kiszona, pierożki drożdżowe, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, drożdżowe, ciasto francuskie, barszcz, barszcz czerwony, paszteciki, ciasto francuskie, szpinak, pieczarki w cieście, paszteciki z kapustą, przekąski, boże narodzenie, jajka z farszem, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, czerwona kapusta, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję