Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Tradycyjne pierogi z serem i ziemniakami. Ja akurat wolę ze szpinakiem czy kapustą i grzybami, ale ruskie dla rodziny też robię. Nie każdy lubi odsmażane pierogi, a potrzebuję przygotować obiad wcześniej, wtedy polecam obgotować pierogi w osolonym wrzątku. Przełożyć do naczynia do zapiekania , dodać cebulkę i akurat chwilę przed podaniem podgrzać. Są wtedy ciepłe i można spokojnie podawać na stół. Składniki :Ciasto :* szklanka mąki pszennej* szczypta soli* 1/3 szklanki wrzątkuNadzienie :* pół kilograma ugotowany... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Autor

MartaMarta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ziemniak, twaróg, ciasto, cebula, mąka, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, grzyby, szpinak, obiad, kapustą, pierogi ze szpinakiem, pierogi z szpinakiem, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na pierogi, ziemniaki na obiad, pierogi przepis ciasto, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 6 lutego 2014 18:16:35

Tobie to dobrze :) tak od pierogów zaczynać dzień? ja mam na odwrót - kiedyś uwielbiałam tylko ruskie a teraz wolę inne nadzienia :)