Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym

Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym

Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym

Bardzo lubię boczniaczki więc znowu zagościły na moim talerzu. Przyrządziłam je w prostej formie jak zwykłego schabowego z dodatkiem świeżych warzyw.składniki:300 g boczniakówsól z pieprzem Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej rzepakowy2 spore garście szpinaku10 pomidorków cherry5 rzodzkiewekBoczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Boczniaki panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Nashelly, 22 maja 2014 13:14:14

Uwielbiam boczniaki w takiej postaci! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl