czereśniowy Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Truskawkowa kasza manna Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda truskawkowo
Moja smaczna kuchniaJedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3 marchewki 3 ogórki kiszone/konserwowe 1 cebula pęczek szczypioru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki musztardy, u mnie Musztarda Kielecka od Społem Kielce 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Marchew
Szefowa kuchniJeżeli komuś znudzi się (o ile to możliwe 😜) surówka ze świeżej, młodej kapusty zawsze może zrobić... kiszoną! Domowe kiszenie, to bardzo prosta sprawa, nie trzeba- jak kiedyś- ugniatać kapusty nogami w specjalnych, ogromnych beczkach, wystarczy 1-litrowy słoik (1 kg kapusty = 1 litrowy słoik) i 2 dni oczekiwania 🤗 A potem taka soczysta i krucha jako dodatek do rybki, do mięska
Kraina Miodem Płynącamłoda kapusta! Jak tylko pojawia się w sprzedaży przyrządzam ją na wszystkie możliwe sposoby. Zawsze na pierwszy ogień idzie bigos z młodej kapusty , który uwielbiam a później robię surówki , no i wiadomo – kapuśniak z młodej kapusty Tym razem proponuję ją w trochę innej odsłonie, jednak wciąż przepysznej, jako dodatku do dań głównych. Delikatna, rozpływająca się w ustach młoda kapusta
karmelowyKapusta czerwona , jabłko, cebula i surówka prawie gotowa.. kawałek kapusty czerwonej 1 cebula czerwona 1 jabłko 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, drobno pokroić.Cebulę i jabłko obrać , cebulę drobno pokroić, jabłko zetrzeć na tarce,dodać do kapusty. Dodać sól i lekko ugnieść ręką. Dodać
Moje domowe kucharzenieSurówka z kiszonych buraków jest bardzo zdrowa, ale nie kiszę tych warzyw specjalnie żeby zrobić warzywny dodatek do obiadu. Są raczej "produktem ubocznym" pozostającym po ukiszeniu zakwasu buraczanego, co jednak nie znaczy wcale, że można je ot tak, po prostu, wyrzucić! To byłoby marnotrawstwo i lekkomyślność. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaLekka wersja surówki z cukinii z jogurtem naturalnym. 2 cukinie kilka rzodkiewek sól morska odrobiną soku z cytryny szczypta cukru ******************************** Cukinię umyć ,zetrzeć że skórką na tarce o dużych oczkach, posolić lekko i zostawić na 10 minut.Odcisnąć sok , który się wytworzy, dodać pokrojone w talarki rzodkiewki ,skropić cytryną , wymieszać.Dodać jogurt naturalny i przyprawić cukrem.Podawać do dań mięsnych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejna propozycja na surówkę z kapusty pekińskiej. Tym razem doprawiłam ją sosem sojowym, który delikatnie zmienia jej tradycyjny smak. Sałatka, moim zdaniem, najbardziej pasuje do kurczaka. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 łyżka octu winnego, jasnego 1 łyżka sosu sojowego, jasnego 1 czubata łyżeczka cukru pieprz i sól do smaku 3 łyżki oliwy
Smak mojego domuSurówka z kiszonych ogórków... Składniki: 6 kiszonych ogórków 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula kopiasta łyżka natki pietruszki pieprz oliwa Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki, cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka, paprykę myjemy, wykrawamy gniazdo nasienne i białe części w środku, kroimy na 4 części i kroimy w cienkie plasterki, Natkę pietruszki myjemy i siekamy dość drobno
Pelusiowa Kuchniazdrowa ;-) 1/4 główki czerwonej kapusty 4 ogórki kiszone lub marynowane 1/2 cebuli 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju lub oliwy sól, pieprz sok z cytryny … Czytaj dalej Surówka z czerwonej kapusty
czarrna od kuchniZnakomita i szybka surówka z Ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i chilli. Często podaję ją do mięsa lub ryby na obiad. SKŁADNIKI: 6 ogórków konserwowych 1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1/2 oliwy z oliwek sól ja używam himalajską pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Z papryczki wyciągam
Gotowanie Patkimożna i zwykłej, proponowałabym tylko dodać ziół np. natki z pietruszki czy tymianku * z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób * podawać z kaszą, ziemniakami albo makaronem oraz ulubioną surówką * można dodać śmietany 18% zamiast 30%, wcześniej tylko zahartować Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z kurczaka pora i pieczarek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmniej-więcej wielkościa kawałków kurczaka. Nabijaj na patyczki na przemian mięso i warzywa. Układaj na blaszce i piecz około 20 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami, jak ziemniaki z piekarnika, surówki, czy sałatki
Lejdi of the housewykorzystania.Śmietanę wymieszać z mlekiem,wbić jajka i wymieszać.Do sosu dodać ser i zalać ziemniaki.Piec pod przykryciem ok1 godzin y- do 75min w piekarniku nagrzanym do 180st.Podajemy z surówkami.Smacznego.Możemy dodać koperek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki